Recept: voorjaarsrolletjes met kip en komkommer

Recept: voorjaarsrolletjes met kip en komkommer 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Dit heb je nodig:
    Voor de chilidressing

    60 ml Thaise vissaus
    60 ml rijstazijn
    2 el lichtbruine basterdsuiker
    2 tenen knoflook, geperst
    1-2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd, fijngehakt
    ± 2 el limoensap
    Voor de rolletjes

    2 el rijst- of arachideolie
    1 kleine ui, gesnipperd
    1 teen knoflook, in plakjes
    500 g kipdijfilet, in reepjes
    250 ml kippenbouillon
    1 el Thaise vissaus
    1 el Japanse sojasaus
    ½ tl chiliflakes
    1 el geraspte verse gemberwortel
    15 rijstvelletjes van 22 cm Ø
    2-3 komkommers, overlangs in dunne plakken geschaafd
    ½ bosje koriander
    ½ bosje Thaise basilicum

    Bereidingswijze voor voorjaarsrolletjes met kip en komkommer
    Doe voor de dressing de vissaus, azijn, suiker, knoflook en 125 ml water in een steelpan.
    Breng aan de kook en laat op lage pit al roerend de suiker oplossen.
    Zet de pit iets hoger en laat in 8-10 min. inkoken tot een siroop.
    Roer er rode peper en citroensap naar smaak door en laat volledig afkoelen.
    Zet de chilidressing opzij.
    Verhit intussen voor de rolletjes de olie in een kookpan en fruit hierin de ui en de knoflook.
    Voeg de kipfilet toe en bak dit omscheppend 2-3 min.
    Schenk de bouillon erbij en laat in ± 10 min. zachtjes koken of tot de kip gaar is.
    Roer de vis- en de sojasaus, de chiliflakes en de gember erdoor en laat afkoelen.
    Breng een pan water tegen de kook aan.
    Laat een rijstvelletje in 10 sec. in het water zacht worden, spoel koud af en leg het op een werkvlak.
    Leg er een paar komkommerplakken op en vouw die iets samen, zodat ze ruim op het rondje passen.
    Verdeel er wat kip, een plukje koriander en 4-5 blaadjes basilicum over.
    Vouw de zijkanten naar binnen en rol op.
    Maak zo nog 14 rolletjes.
    Serveer met de chilidressing.
    Bereidingstijd: ± 40 min. + afkoelen


    >>LINK<<
    Plaatje
  2. Mimi
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Mimi
    Heb je ze gemaakt? En hoe smaakten ze?
  3. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    Nee heb ze nog niet gemaakt,,

    Lijken mij wel erg lekker,,Smile
  4. Dimaxx
    pomtiedomtiedom

    Toon alleen de berichten van Dimaxx
    Ziet er heerlijk uit,maar ik vraag me af of die vissaus heel erg herkenbaar is qua vissmaak. Ik lust echt geen vis, of iets uit de zee, geen sushi, niet eens de sushivellen... dus ik lees vissaus en denk ... hè jammer.
    Maken jullie weleens iets met vissaus ?
  5. Mimi
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Mimi
    Je zou oestersaus kunnen nemen. Die is minder sterk van smaak dan vissaus
  6. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    Ik maak ze vaak als lunch voor onderweg. Maar ik doe er rauwkost in. Ik koop dan een zakje jullienne gesneden wortel, gerookte zalm, gerookte kip of tonijn uit blik. Ik kook wat rijstnoedels, reepjes komkommer, koriander, en verder wat ik nog in de koelkast heb. IJsbergsla of paprika die ik in reepjes snij, of bleekselderij, blaadjes spinazie. Die dressing met rijstazijn, knoflook, gember limoen en oestersaus neem ik ook. Ik doe er alleen geen suiker bij.
Terug naar de lijst