Zelf ijsjes maken

Zelf ijsjes maken 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Limonadelolly met eetbare bloemen
    RECEPTEN
    Limonadelolly met eetbare bloemen
    Een heerlijke verkoeling tijdens warme dagen, een leuke lekkernij tijdens een zomerfeestje of een smakelijke afsluiting na een barbecue! Waterijs maken doe je gewoon zelf, probeer bijvoorbeeld deze heerlijke limonadelolly met eetbare bloemen.

    Dit recept is geschikt voor 6 ijsjes van 65 ml of 4 ijsjes van 90 ml

    >>LINK<<
    Plaatje
  2. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    Zelf ijsjes maken
    IJsjes eten is altijd een feest! Vooral als het buiten lekker warm is. Deze zelfgemaakte ijsjes zijn dan om je vingers bij af te likken. En ook nog eens heel gezond.

    Benodigdheden voor 6 ijsjes:
    vormpjes en stokjes
    circa 250 – 300 g (volle) yoghurt of sap
    circa 250 – 300 g fruit
    eventueel 2 el (poeder)suiker, stevia of maak de ijsjes zoet door gepureerde banaan toe te voegen
    diepvries




    *1. Bosbessen-yoghurtijsjes
    Meng de yoghurt en de bosbessen door elkaar in een grote kom. Houd de bosbessen heel of pureer alles in een blender/keukenmachine tot een massa; het is net wat je lekker vindt. Wij hebben een aantal bosbessen heel gelaten. Giet het mengsel vervolgens in de vormpjes, steek het stokje erin en zet ze minimaal 4 uur in de diepvries. Wil je laagjes? Schenk dan eerst de yoghurt in de vormpjes en daarna het mengsel met bosbessen.


    *2. Aardbeien-waterijsjes
    Verwijder de kroontjes van de aardbeien en doe daarna ze samen met het water en de suiker in de blender. Eventueel kun je wat water vervangen door vruchtensap. Pureer het tot een gladde massa. En vul de ijsvormpjes met het mengsel. Steek de stokjes in de vormpjes en zet dan minimaal 4 uur in de diepvries.

    *3. Kiwi-waterijsjes
    Schil de kiwi’s en snijd ze in plakjes. Doe eerst twee schijfjes kiwi in een vormpje en giet er water of (een mengsel van) perensap of andere vruchtensap overheen. Natuurlijk kun je het water ook vervangen door yoghurt, het is maar net wat je lekker vindt. Voeg eventueel suiker toe en steek de stokjes in de ‘ijsjes’. Zet ze minimaal 4 uur in de diepvries.

    *4. Frambozen-yoghurtijsjes
    Dit is echt een geweldige combinatie! De bijzondere smaak van de frambozen doet het goed in combinatie met de volle, zachte yoghurt. Meng de frambozen met de yoghurt en eventueel de suiker in een grote kom. Pureer de frambozen eventueel. Doe dan de stokjes erin en zet de ijsjes minimaal 4 uur in de diepvries.

    *5. Chocolade-koffie-ijsjes
    Dit is eigenlijk een soort ijskoffie op een stokje: lekker!
    Doe eerst wat koffiebonen in de vormpjes. Meng de yoghurt met een scheutje chocoladesaus in een kom en voeg daarna eventueel karamelsaus naar smaak toe. Natuurlijk kun je ook kant-en-klare chocoladevla of -yoghurt gebruiken


    *6. Vrolijke ijsklontjes!
    Zien deze ijsklontjes er niet supervrolijk uit? Je maakt ze heel gemakkelijk. Doe wat frambozen en de bloempjes van komkommerkruid in een ijsblokjesvorm. Giet er vervolgens water overheen en laat ze een nacht in de diepvries staan.




    >>LINK<<
  3. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    Watermeloen-ijsjes maken
    Zo wordt het eten van watermeloen wel heel erg feestelijk! Ook kinderen slaan dit ‘ijsje’ zeker niet af.

    Wat heb je nodig?
    1 of een halve watermeloen (afhankelijk van hoe lekker je ze vindt en met hoeveel mensen je bent)
    IJsstokjes of tapasprikkers
    Eventueel (metalen) hartjes mal
    Scherp mes

    Zo maak je zelf heerlijke watermeloen-ijsjes
    Snijd de watermeloen doormidden en snijd hier vervolgens dikke plakken van.
    Gebruik een hartjes mal (die je ook gebruikt bij het bakken van koekjes) om er hartjes uit te drukken. Of probeer ze uit te snijden met een mes.
    Liever een ander figuur? Een rondje of een driehoek is ook erg leuk. Laat aan de driehoekjes gewoon de schil zitten.
    Prik de hartjes, rondjes of driehoekjes op de tapasprikkers of ijsstokjes en leg ze ongeveer 2 uur in de koelkast of diepvries. Voor echte ijsjes leg je ze 4 uur in de diepvries.
    Leg de ‘ijsjes’ niet op elkaar, want dan vriezen ze aan elkaar vast.
    Plaatje
  4. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    Aardbeien-slagroomijs maken
    IJs is heerlijk verfrissend op een warme zomerdag. Vooral dit smakelijke aardbeien-slagroomijs is echt een traktatie! Je maakt het gemakkelijk zelf via onderstaande stappen. Je hoeft er niet eens een ijsmachine voor te hebben!

    Ingrediënten
    500 g aardbeien
    150 g suiker
    sap van een halve citroen
    200 ml volle melk
    3 eidooiers
    200 ml room


    Bereiding aardbeien- slagroomijs
    Was en sorteer de aardbeien.
    Pureer 400 g aardbeien met 50 g suiker.
    Snijd de rest van de vruchten in blokjes en voeg ze toe.
    Roer het citroensap door het aardbeienmengsel.
    Verwarm de melk (niet koken), roer de eidooiers en de rest van de suiker erdoor heen en meng het door het aardbeienmengsel.
    Voeg als laatste de room toe.
    Doe het mengsel in de ijsmachine en draai er volgens de gebruiksaanwijzing van de machine ijs van.
    Laat het ijs na de bereiding nog 30 minuten verder bevriezen.

    IJs maken zonder machine
    Maak het aardbeien-roommengsel zoals hierboven beschreven, tot en met het toevoegen van de room, en schep het in een diepvriesdoos.
    Zet het ijs 1 uur in de diepvries.
    Roer het dan met een vork goed door en zet het terug in de vriezer.
    Laat het nog 4 uur in de vriezer staan en roer het elk uur nog eens goed door.

    Tip: Zelfgemaakt ijs smaakt heerlijk, maar het kristalliseert wel sneller dan professioneel gemaakt ijs. Serveer het daarom zo snel mogelijk.



    >>LINK<<
    Plaatje
  5. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    quote:
    Dit schreef leeuwin70
    Limonadelolly met eetbare bloemen
    RECEPTEN
    Limonadelolly met eetbare bloemen
    Een heerlijke verkoeling tijdens warme dagen, een leuke lekkernij tijdens een zomerfeestje of een smakelijke afsluiting na een barbecue! Waterijs maken doe je gewoon zelf, probeer bijvoorbeeld deze heerlijke limonadelolly met eetbare bloemen.

    Dit recept is geschikt voor 6 ijsjes van 65 ml of 4 ijsjes van 90 ml

    >>LINK<<



    Dit heb ik ook wel eens gemaakt, met die bloemen dan, ( Je kan trouwens ook van bloemen, bloemenboter maken) Wat wel een tip is van mijn kant en wat ik niet snap aan dit recept. Die stelen die je tegen komt in dat ijsje is niet te eten, je kan ze wel eten, maar dan komt er zo'n lange steel tevoorschijn. Je kan beter de blaadjes losplukken, en door je ijsje mengen. Goudsbloem is mijn favoriet voor ijsjes, verschillende kleuren en wel smaakvol. Ik zou geen kruidenbloemen gebruiken voor ijsjes, maar die in de boter verwerken ( dille bloemen, komkommerbloemetjes en uiteraard de bieslookbloemen)
Terug naar de lijst