VERSE EIERSALADE
Deze verse, zelfgemaakte eiersalade is lekker op brood; gegarneerd met wat kleine blaadjes Oost-Indische kers. Of op toostjes of stokbrood voor een feestje. Je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen.
DIT HEB JE NODIG:
4 eieren, hardgekookt
½ rood uitje, zeer fijn gesneden
½ lente-ui, zeer fijn gesneden
verse kruiden zoals bieslook, peterselie en munt, fijngesneden
½ tl paprikapoeder
½ tl kerriepoeder
1-3 el mayonaise
1-3 el crème fraîche
zout en peper, naar smaak
ZO GA JE TE WERK:
Pel de hardgekookte eitjes, snijd ze in kleine blokjes en leg ze in een kom.
Meng de overige ingrediënten erdoor. Voeg van de mayonaise en de crème fraîche elk 1 eetlepel toe. Voeg meer toe (van elk evenveel) indien nodig. Het ligt er een beetje aan hoe groot de eitjes waren.
Proef de eiersalade en voeg extra zout en peper toe naar smaak.