Maiskolven

Maiskolven 

Onderwerp van meeuw

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. meeuw
    druk met leven

    Toon alleen de berichten van meeuw
    In mijn lidl too good to go zitten twee suikermaiskolven.

    Hoe bereid ik die nou lekker?
  2. nienkevb
    natuurlijk

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    Ik kook ze altijd een minuut of 10-15 en dan in de oven. 200 graden, ongeveer 15 minuten. Ik bestrijkt ze meestal met kruidenboter.
    7 okt '20 - 18:54:43 / 7 okt '20 - 19:17:34
  3. Inge65
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Inge65
    quote:
    Dit schreef nienkevb
    Ik kook ze altijd een minuut of 10-15 en dan in de oven. 200 graden, opponent 15 minuten. Ik bestrijkt ze meestal met kruidenboter.

    Ja, zo. Zalig!!
  4. Lisenna
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Lisenna
    Koken 10 min met suiker en zout, daarna 5 min laten staan in het water.
    Insmeren met roomboter en zeezout.
    Heerlijk!
  5. Margo
    Heeft haar draai gevonden

    Toon alleen de berichten van Margo
    quote:
    Dit schreef Lisenna
    Koken 10 min met suiker en zout, daarna 5 min laten staan in het water.
    Insmeren met roomboter en zeezout.
    Heerlijk!

    Zoiets.

    Maar dan alleen koken in water 10-15 min.
    Zonder de suiker.
    Af laten koelen tot warm en dan insmeren met roomboter en zout.
    In prik er altijd een bbq spies in vanaf de uiteinden anders zijn ze te warm en plakkerig om vast te houden
  6. Cees
    Oemoemenoemoe

    Toon alleen de berichten van Cees
    Sateh prikker aan ene uiteinde inprikken en op de helft afbreken en die helft aan het andere uireinde erin steken ( handvatten)
    Insmeren met boter.
    In de magnetron vol vermogen 700 750wat op het rooster en dan 8 minuten en PING!

    Veel lekkerder en knapperiger dan in water koken! Smile
  7. on-my-own
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van on-my-own
    Of de korrels van de rauwe kolf afsnijden en verder verwerken. Eerst zoete aardappels met peper, zout en olijfolie in de oven, later zwarte bonen, rode uien en de maiskorrels erbij. Salsa van tomaat, limoen en koriander maken. Alles, dus salsa en ovenmengsel door elkaar mengen en feta erboven verkruimelen. Echt zo lekker..
  8. meeuw
    druk met leven

    Toon alleen de berichten van meeuw

    Jammie. Ik krijg er nu al zin in!
  9. Wim
    Abonnee sinds 12.01.2008

    Toon alleen de berichten van Wim
    roken is ook erg lekker
    Plaatje
Terug naar de lijst