Ik was het vergeten. Zondag gemaakt, juliennesoep met verse worst. Direct zondagavond in de koelkast gedaan. Zonde om weg te gooien dus heb het net in de vriezer gedaan
Ik heb mijn koelkast op +3 staan (lager mag niet ivm met mijn insuline) en daar blijft mijn vers gemaakte soep minstens 4 dagen goed in... dus nu invriezen lijkt mij geen enkel problem..
Ik was het vergeten. Zondag gemaakt, juliennesoep met verse worst. Direct zondagavond in de koelkast gedaan. Zonde om weg te gooien dus heb het net in de vriezer gedaan
Ik zou het niet doen.
Altijd geleerd als je warme producten wilt invriezen, deze snel laten afkoelen en direct in de vriezer te zetten.
Enfin, ik ben daar misschien wel iets te orecies in hoor.
Sinds ik weet dat supermarkten vlees invriezen, ontdooien, invriezen en daarna het ontdooide vlees gewoon verkopen ben ik makkelijker ermee geworden. Ook sinds ik weet dat vlees soms jaren ingevroren is.voordat het verkocht wordt.
Ik heb ook wel eens soep na een paar dagen ingevroren. Toen we het later aten smaakte het zeker anders. Niet bedorven maar ook niet meer echt lekker helaas. Supermarkten en groothandels kunnen sneller invriezen en gebruiken conserveringsmiddelen . Dat kunnen wij niet. En het hangt er van af of er veel vermicelli in zit. Ik zou zeggen probeer het. Weggooien kan daarna altijd nog. Zou er wel even een briefje met aantekening op zetten. Kun je iig nog tijdig een alternatief zoeken. Succes.
quote:Dit schreef 7jeroen7 Altijd grappig dat op dit soort vragen tegenstrijdige antwoorden komen.😃
Het voedingscentrum raadt het af heb ik net opgezocht.
Ik doe het ook niet meer hoor. Meteen invriezen of gewoon minder maken zodat je niet in hoeft te vriezen. Ben wel voor zichtig. Vooral met vlees, vis en melkprodukten. Groente en droog eten kan rustig langer staan zonder gevaar. Had een paar weken geleden soep gemaakt en af laten koelen. Daarna koelkast in voor de volgende dag. Volgende dag.........soep bedorven. Dus je hebt het niet altijd in de hand. Hangt van meer dingen af.
Is vooral een probleem als je invriest als het nog warm is. De buitenkant bevriest dan maar er blijft te lang een warme kern bestaan omdat ijs isolerend werkt, als een iglo. In die te lang warme kern kunnen bacteri?n groeien. Te warm kan ook al kamertemperatuur zijn bij groot volume.
Nee, ondanks dat de soep meteen na afkoelen de koelkast is ingegaan hebben bacteri?n dagen kans gehad te groeien. Invriezen maakt ze niet dood, dus nee. Soep maken afkoelen en invriezen.