Kerstdag 1: weet nog niet, afstemmen nog met de rest
kerstdag 2 pizza
-
7 dec '18 - 13:14:04
-
Eerste kerstdag geen idee.
Tweede kerstdag diner met vrienden en familie, hier. Zullen tussen 12- 16 mensen zijn. Mijn oudste komt niet en dat probeer ik los te laten maar doet toch pijn.
Maar goed diner: ik twijfel tussen makkelijk gourmetten of zelf ietsmaken al dan niet met hulp van deze of gene.7 dec '18 - 13:46:09 -
quote:
Dit schreef Malero
Ik bloem hem altijd, en heel voorzichtig, een klein fragile beestje.
Doe jij nog een recept of saus? Ik vond wel iets met druiven en cognac geloof ik.
Een client van mij bereidde ze weleens toen ze nog in Belgi? woonde. Daar worden ze blijkbaar vaker gegeten. Ik wil ze binnenkort een keer gaan bereiden; wij gaan nieuwjaar in de Ardennen vieren dus dan wilde ik daar eens gaan shoppen bij de Delhaize. (Met kerst werkt vriend, en dochter misschien ook een dag) Hebben ze wel bij de Delhaize >>LINK<<7 dec '18 - 15:41:53 / 7 dec '18 - 15:59:25 -
Cognac erbij is wel heel lekker. Koop je een miniflesje, dat is wel voldoende.
7 dec '18 - 15:46:56 -
Ja, dat is wel een goed idee. Ik verheug me er wel op.
7 dec '18 - 15:59:56 -
Eerst een keer voorkoken he.
Kijk je vandeweek even bij de delicatessenwinkel. Ik weet een goeie wild en gevogelte zaak hier in Rotterdam. Maar in den Bosch weet ik het niet.7 dec '18 - 16:07:17 -
Ben nog aan het denken over welk dessert (voor 7 personen) ik zelf ga maken.
Misschien iets met drie of vier verschillende kleine dingetjes per persoon.
Of ??n heel groot ding.11 dec '18 - 21:42:22 -
quote:
Dit schreef Malero
Eerst een keer voorkoken he.
Kijk je vandeweek even bij de delicatessenwinkel. Ik weet een goeie wild en gevogelte zaak hier in Rotterdam. Maar in den Bosch weet ik het niet.
Jij kookt ze voor? De mevrouw van wie ik aanwijzingen kreeg had het over aanbakken eerst op de platte kant, dan op de zijkanten, en de bovenkant op het laatst.
Maar dat voorkoken is er om te zorgen dat het niet rauw is van binnen natuurlijk? Dat vind ik idd wel lastig met zoiets. Hoe je weet dat het gaar is.11 dec '18 - 22:10:59 -
quote:
Dit schreef Tuwa
Ben nog aan het denken over welk dessert (voor 7 personen) ik zelf ga maken.
Misschien iets met drie of vier verschillende kleine dingetjes per persoon.
Of ??n heel groot ding.
Een trifle misschien? Heeft mijn moeder ooit eens gemaakt. Zijn allerlei recepten voor te vinden. Mijn moeder had er een met sinaasappel en rode bessen.11 dec '18 - 22:13:03 -
Een Portugees kerstmenu🙂
Voorgerecht
Bladerdeeg pakketje met Portugese worst en spinazie
Hoofdgerecht
Varkenshaas met kastanjes en pruimen
of
Klipvis met olijfolie en knoflook uit de oven
Nagerecht
Portugese Cr?me Br?l?e
of
Portugees roomtoetje
Natafelen
Koffie met een pastel de nata
Heel anders dan bij jullie .
Ik dacht dat leuk zal zijn om te delen hoe Portuguese kerstdiner kan zijn .
Wij vieren op 24 december en is maar een avond .11 dec '18 - 22:37:07 -
quote:
Dit schreef Anthea
Een trifle misschien? Heeft mijn moeder ooit eens gemaakt. Zijn allerlei recepten voor te vinden. Mijn moeder had er een met sinaasappel en rode bessen.
ik heb nu een stuk of tien idee?n; komend weekend de definitieve keuze maken.11 dec '18 - 22:50:12 -
quote:
Dit schreef Tuwa
ik heb nu een stuk of tien idee?n; komend weekend de definitieve keuze maken.
Ik heb vandeweek creme brulee gemaakt.
Prima recept gevonden, gemaakt, geproefd en tadaaaa, dit wordt um..
Het mooie is, ik kan hem een dag vantevoren maken.19 dec '18 - 04:51:35