Kerst.

Kerst. 

Onderwerp van Malero

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Solar
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Solar
    Kerstdag 1: weet nog niet, afstemmen nog met de rest
    kerstdag 2 pizzaSmile
  2. Sjak
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Sjak
    Eerste kerstdag geen idee.
    Tweede kerstdag diner met vrienden en familie, hier. Zullen tussen 12- 16 mensen zijn. Mijn oudste komt niet en dat probeer ik los te laten maar doet toch pijn.
    Maar goed diner: ik twijfel tussen makkelijk gourmetten of zelf ietsmaken al dan niet met hulp van deze of gene.
  3. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    quote:
    Dit schreef Malero


    Ik bloem hem altijd, en heel voorzichtig, een klein fragile beestje.

    Doe jij nog een recept of saus? Ik vond wel iets met druiven en cognac geloof ik.
    Een client van mij bereidde ze weleens toen ze nog in Belgi? woonde. Daar worden ze blijkbaar vaker gegeten. Ik wil ze binnenkort een keer gaan bereiden; wij gaan nieuwjaar in de Ardennen vieren dus dan wilde ik daar eens gaan shoppen bij de Delhaize. (Met kerst werkt vriend, en dochter misschien ook een dag) Hebben ze wel bij de Delhaize >>LINK<<
    7 dec '18 - 15:41:53 / 7 dec '18 - 15:59:25
  4. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero

    Cognac erbij is wel heel lekker. Koop je een miniflesje, dat is wel voldoende.
  5. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    Ja, dat is wel een goed idee. Ik verheug me er wel op.
  6. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero

    Eerst een keer voorkoken he.

    Kijk je vandeweek even bij de delicatessenwinkel. Ik weet een goeie wild en gevogelte zaak hier in Rotterdam. Maar in den Bosch weet ik het niet.
  7. Tuwa
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    Ben nog aan het denken over welk dessert (voor 7 personen) ik zelf ga maken.
    Misschien iets met drie of vier verschillende kleine dingetjes per persoon.
    Of ??n heel groot ding.
  8. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    quote:
    Dit schreef Malero
    Eerst een keer voorkoken he.

    Kijk je vandeweek even bij de delicatessenwinkel. Ik weet een goeie wild en gevogelte zaak hier in Rotterdam. Maar in den Bosch weet ik het niet.

    Jij kookt ze voor? De mevrouw van wie ik aanwijzingen kreeg had het over aanbakken eerst op de platte kant, dan op de zijkanten, en de bovenkant op het laatst.
    Maar dat voorkoken is er om te zorgen dat het niet rauw is van binnen natuurlijk? Dat vind ik idd wel lastig met zoiets. Hoe je weet dat het gaar is.
  9. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    quote:
    Dit schreef Tuwa
    Ben nog aan het denken over welk dessert (voor 7 personen) ik zelf ga maken.
    Misschien iets met drie of vier verschillende kleine dingetjes per persoon.
    Of ??n heel groot ding.

    Een trifle misschien? Heeft mijn moeder ooit eens gemaakt. Zijn allerlei recepten voor te vinden. Mijn moeder had er een met sinaasappel en rode bessen.
  10. Esmeralda
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Esmeralda
    Een Portugees kerstmenu🙂

    Voorgerecht



    Bladerdeeg pakketje met Portugese worst en spinazie

    Hoofdgerecht


    Varkenshaas met kastanjes en pruimen

    of



    Klipvis met olijfolie en knoflook uit de oven


    Nagerecht

    Portugese Cr?me Br?l?e

    of

    Portugees roomtoetje

    Natafelen

    Koffie met een pastel de nata

    Heel anders dan bij jullie .
    Ik dacht dat leuk zal zijn om te delen hoe Portuguese kerstdiner kan zijn .
    Wij vieren op 24 december en is maar een avond .
  11. Tuwa
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Tuwa
    quote:
    Dit schreef Anthea

    Een trifle misschien? Heeft mijn moeder ooit eens gemaakt. Zijn allerlei recepten voor te vinden. Mijn moeder had er een met sinaasappel en rode bessen.



    ik heb nu een stuk of tien idee?n; komend weekend de definitieve keuze maken.
  12. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero

    quote:
    Dit schreef Tuwa



    ik heb nu een stuk of tien idee?n; komend weekend de definitieve keuze maken.



    Ik heb vandeweek creme brulee gemaakt.

    Prima recept gevonden, gemaakt, geproefd en tadaaaa, dit wordt um..Smile
    Het mooie is, ik kan hem een dag vantevoren maken.
Terug naar de lijst