Uiensoep 

Onderwerp van Dorien

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Dorien
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dorien
    Bij mij vriendin in Tricht zit een eetcaf? en daar hebben ze denk ik de lekkerste uiensoep van Nederland. Alleen het recept is geheim. Heeft iemand op OA nog ergens een superrecept liggen voor uiensoep? Nog van oma of een oude tante? Ben benieuwd!
  2. cootje
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van cootje
    Niet te moeilijk denken.
    Maggi heeft potten voor de basis.
    Staat op hoe en wat.
    En je mikt er in wat je lekker lijkt.
    Wil je er vlees of gehakt in doe je dat.
    Ik doe dat bijna nooit maar als ik het wel doe dan is het overgebleven stoofvlees.
    Lekker veel uien fruiten in veel goede olijfolie.
    Heerlijk.

    Lekker zelf gaan experimenteren.
    Plaatje
  3. Dayenne
    Hallo!

    Toon alleen de berichten van Dayenne
    Oh ik maak dat helemaal zelf. In een soep pan uienringen fruiten in een goede olie. Als ze lekker bruinig en glazig zijn wat kruidnagel poeder er op een en laurier blaadje erbij. Water erbij zodat de uien zwemmen en daar dan de juiste hoeveelheid bouillonblokjes erbij doen.
  4. jellehl
    Geregisseerd...

    Toon alleen de berichten van jellehl
    plakje stokbrood erop en geraspte Gruy?re ... even gratineren natuurlijk..
  5. Dayenne
    Hallo!

    Toon alleen de berichten van Dayenne
    quote:
    Dit schreef jellehl
    plakje stokbrood erop en geraspte Gruy?re ... even gratineren natuurlijk..

    Uiteraard dat ook Smile Hmmm ik denk dat ik weet wat ik zondag ga eten. Pre kerstdiner.
  6. Caroline
    Zut Alors!

    Toon alleen de berichten van Caroline
    Scheutje witte wijn erdoor
  7. cootje
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van cootje
    quote:
    Dit schreef Caroline
    Scheutje witte wijn erdoor

    Jaaaaaa, ook lekker.
    Hik.Smile
  8. Anthea
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Anthea
    Ui ringen fruiten in boter. Bloem erbij en meefruiten. Bouillon erbij. Roeren. Scheut witte wijn.

    De soep wordt mooi van kleur doordat je de uien fruit (karameliseert)
    Als je heldere soep wil, geen bloem erbij doen. Maar mijn recept is licht gebonden.
    21 dec '18 - 17:55:07 / 22 dec '18 - 10:33:09
  9. Dorien
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Dorien

    Zo simpel h?. Thanks. Ik ga na de Kerst aan de uiensoep want ik heb nu net een grote pan erwtensoep gemaakt. Yum!
  10. Arjen
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Arjen
    Ik gebruik ipv witte wijn een scheut liquor43.
    Geeft een extra lekkere smaak.
    En de uien geef ik een extra caramel mee door ze licht te bestrooien met poedersuiker zodra ze gaan verkleuren.
Terug naar de lijst