Kerst.

Kerst. 

Onderwerp van Malero

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Frank-en-kids
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Frank-en-kids
    quote:
    Dit schreef Anthea
    . Hoe je weet dat het gaar is.



    vleesthermometer ?
  2. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero

    quote:
    Dit schreef Anthea

    Jij kookt ze voor? De mevrouw van wie ik aanwijzingen kreeg had het over aanbakken eerst op de platte kant, dan op de zijkanten, en de bovenkant op het laatst.
    Maar dat voorkoken is er om te zorgen dat het niet rauw is van binnen natuurlijk? Dat vind ik idd wel lastig met zoiets. Hoe je weet dat het gaar is.


    Nee, met voorkoken bedoel ik dat je ze een keer gaat maken. A.s. weekend bv.
  3. maartje
    Nietvanweegen

    Toon alleen de berichten van maartje
    De wensen van de kinderen: Chinees of ?Maartjes tomatensoep? SmileSmile

    Ik ga dus een hele grote pan tomatensoep maken
  4. Inge65
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Inge65
    Zo, mijn menu is op papier klaar. Nou ja, het hoofdgerecht en de bijgerechten dan. Altijd even puzzelen, ivm vega, allergi?n en nichtje met Crohn.
    Schoonzus doet het voorgerecht, mijn jongste broer maakt trifle voor toe. Iedereen komt, ook neefjes en nichtjes met evt aanhang, dus 14 man aan tafel. Gezellig!

    Hoofdgerecht:

    Tompouce met paddenstoelen (vega)
    Kipfilet la Fontaine (in bladerdeeg, met champignons en tomaat)

    Bijgerechten:
    Terrine van bloemkool en broccoli
    Spercieboontjes
    Worteltjes
    Aardappelgratin
    Cranberriecompote
    Appelmoes
  5. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero

    Superleuk Inge.
  6. Lang over nagedacht, maar toch een keuze gemaakt.
    Dit jaar wordt het thais.

    Vooraf Tom Yum Kung, pittig zoetzure soep met tijgergarnalen.
    Hoofdgerecht Kabeljauw in Chili-soya saus, garnalen-mangosalade en groene rijst.
    Dessert gebakken banaan, gegrilde ananas en mango-granita met kokosroom.
    Misschien dat ik nog wat springrolls erbij maak mocht ik voldoende groente en garnalen over hebben.
  7. vera100
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van vera100
    quote:
    Dit schreef claudiasaraiva
    Een Portugees kerstmenu🙂

    Voorgerecht



    Bladerdeeg pakketje met Portugese worst en spinazie

    Hoofdgerecht


    Varkenshaas met kastanjes en pruimen

    of



    Klipvis met olijfolie en knoflook uit de oven


    Nagerecht

    Portugese Cr?me Br?l?e

    of

    Portugees roomtoetje

    Natafelen

    Koffie met een pastel de nata

    Heel anders dan bij jullie .
    Ik dacht dat leuk zal zijn om te delen hoe Portuguese kerstdiner kan zijn .
    Wij vieren op 24 december en is maar een avond .

    Klinkt goed! Wat is pastel de nata?
  8. nienkevb
    natuurlijk

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    Knoop eindelijk doorgehakt... Vanavond kook ik voor 5 mede-OA-ers en dit staat op het menu:

    Amuse
    ?-
    Geroosterde tomaten-paprikasoep

    ??

    Gevulde zelfgemaakte ravioli

    ???

    Rollade met cranberrycompote
    Rodekool
    Gecarameliseerde spruitjes
    Hasselbackaardappeltjes

    ??
    Tiramisu

    Aangezien ik altijd kaas in huis heb kan ingeval van nog steeds trek er nog een kaasplankje op tafel worden getoverd.
  9. Inge65
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Inge65
    Heerlijk!
  10. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    quote:
    Dit schreef Malero



    Ik heb vandeweek creme brulee gemaakt.

    Prima recept gevonden, gemaakt, geproefd en tadaaaa, dit wordt um..Smile
    Het mooie is, ik kan hem een dag vantevoren maken.


    Dat heb ik ook gemaakt, wel met de helft van de suiker, anders is het veel te zoet. Mooie bakjes gemaakt van chocolade en erop karamel.

    Mijn diner omgegooid, wordt rollade, groente uit de oven en.hasselbach aardappels. Laatste heb ik nog nooit gemaakt maar komt vast goed
  11. nienkevb
    natuurlijk

    Toon alleen de berichten van nienkevb
    quote:
    Dit schreef Rose_s


    Dat heb ik ook gemaakt, wel met de helft van de suiker, anders is het veel te zoet. Mooie bakjes gemaakt van chocolade en erop karamel.

    Mijn diner omgegooid, wordt rollade, groente uit de oven en.hasselbach aardappels. Laatste heb ik nog nooit gemaakt maar komt vast goed


    Hasselbackaardappeltjes zijn makkelijk te maken. Alleen het snijden is even werk. Ik gebruikte altijd een vork om niet meteen die aardappel doormidden te snijden weet ik nog. Maar ik moet weer even uitvogelen ook alweer hoe.... Smakelijk eten in ieder geval!
  12. Rose_s
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    quote:
    Dit schreef nienkevb


    Hasselbackaardappeltjes zijn makkelijk te maken. Alleen het snijden is even werk. Ik gebruikte altijd een vork om niet meteen die aardappel doormidden te snijden weet ik nog. Maar ik moet weer even uitvogelen ook alweer hoe.... Smakelijk eten in ieder geval!



    Ik heb grote aardappels gehaald dus ik heb er maar drie nodig. Komt vast goed
Terug naar de lijst