Salades 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
  2. Zooitje
    Mooi geweest

    Toon alleen de berichten van Zooitje
    Ha dankjewel Smile
  3. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    quote:
    Dit schreef Zooitje
    Ha dankjewel Smile



    Smile Smile
  4. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    Recept: Tomatensalsa

    Deze tomatensalsa zit bomvol met smaak. Je proeft de tomaten, maar ook zoete mango, een zuurtje, aardse smaken, zout én een beetje pit. Wat mij betreft een heerlijke smaakcombinatie. Een salsa kun je prima op een stukje crostini/toastje serveren als klein hapje. Maar je kunt de salsa ook door de sla mengen, je brood mee beleggen of als saus bij een hoofdgerecht serveren.


    Ingrediënten:
    6 lekkere tomaten, 1 halve eetrijpe mango, 2 augurken, 1 kleine gekookte rode biet, 2 stengels bosui, 1 eetl. olijfolie, snufje zout en peper.

    Bereidingswijze:
    1. Voor een extra lekker resultaat kun je de tomaten ontvellen. Dat doe je door met een mesje een kruisje te zetten aan de boven en onderkant van de tomaten en in heet water te dompelen totdat het velletje van de tomaat iets begint te barsten. Doe de tomaten direct in koud water en pel het velletje eraf. Verwijder de kroonaanzet en snijd de tomaten in blokjes.

    2. Maak een halve mango schoon en snijd het zoete vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd ook de zoetzure augurken en kleine gekookte rode biet in blokjes.

    3. Snijd de bosui in ringen. Meng alle ingrediënten van de salsa door elkaar en breng op smaak met zout, peper en een scheutje extra vergin olijfolie. Proef het resultaat. Hou je van pittig, dan kun je een stukje rode peper fijnhakken en toevoegen. In de koelkast ongeveer 4 dagen houdbaar.

    Tip: Een crostini/toastje is een krokant dun plakje brood wat je gemakkelijk zelf kunt maken. Besmeer het brood met een kwastje met een beetje olijfolie. Beng op smaak met peper, zout en sesamzaadjes en bak goudbruin krokant in de oven op 180 graden.



    Bron Mathijs Vrieze
    Plaatje
Terug naar de lijst