Eieren koken 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    Is er verschil in voedingswaarde wanneer je ze harder of zachter kookt? Antwoord: nee

    Wel is er het risico op een besmetting met de bacterie salmonella als er zacht gekookt wordt.
    Ongeveer 3 op de 10.000 eieren zijn besmet met salmonella.
    Van een besmetting kan je flinke maag-darmklachten krijgen zoals diarree.
    Goed verhitten en langer koken van het ei maakt salmonella onschadelijk.

    Heb je jonge kinderen of ben je zwanger? Ben je oudere of heb je verminderde weerstand door oa ziekte en medicatie?
    Dan is het het beste de eieren volledig te koken
    Plaatje
  2. majan
    happy together

    Toon alleen de berichten van majan
    Dit wist ik helemaal niet.
    Ik vind een zacht eigeel heerlijk Smile
Terug naar de lijst