Salades

Salades 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    VERSE EIERSALADE


    Deze verse, zelfgemaakte eiersalade is lekker op brood; gegarneerd met wat kleine blaadjes Oost-Indische kers. Of op toostjes of stokbrood voor een feestje. Je kunt de hoeveelheden makkelijk verdubbelen.


    DIT HEB JE NODIG:
    4 eieren, hardgekookt
    ½ rood uitje, zeer fijn gesneden
    ½ lente-ui, zeer fijn gesneden
    verse kruiden zoals bieslook, peterselie en munt, fijngesneden
    ½ tl paprikapoeder
    ½ tl kerriepoeder
    1-3 el mayonaise
    1-3 el crème fraîche
    zout en peper, naar smaak


    ZO GA JE TE WERK:
    Pel de hardgekookte eitjes, snijd ze in kleine blokjes en leg ze in een kom.
    Meng de overige ingrediënten erdoor. Voeg van de mayonaise en de crème fraîche elk 1 eetlepel toe. Voeg meer toe (van elk evenveel) indien nodig. Het ligt er een beetje aan hoe groot de eitjes waren.
    Proef de eiersalade en voeg extra zout en peper toe naar smaak.
    Plaatje
  2. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    HARING-BIETENSALADE


    DIT HEB JE NODIG:
    1 flinke biet, gaar gekookt en afgekoeld
    1 flinke aardappel, gaar gekookt en afgekoeld
    2 haringen, schoongemaakt en in stukjes gesneden
    3 radijsjes
    1 lente-uitje
    4 el crème fraîche
    2 takjes verse dille, fijngehakt
    zout en versgemalen zwarte peper


    ZO GA JE TE WERK:
    Schil de biet en de aardappel (indien nodig) en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de haring, de radijs en de lente-ui in kleine blokjes.
    Meng deze ingrediënten in een kom en voeg zoveel crème fraîche toe dat het een smeuïge salade wordt (misschien heb je wat meer nodig).
    Breng op smaak met de fijngehakte verse dille en zout en peper naar smaak. Serveer met een versgebakken ciabattabroodje als lunch.
    Plaatje
Terug naar de lijst