Plaattaart met gegrilde groenten 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    >>LINK<<


    Voor 4 personen. Vegetarisch.

    200 ml crème fraîche (light)
    50 g geraspte oude kaas
    1 teen knoflook, geperst
    2 rollen vers bladerdeeg van 270 g
    1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika, in grove stukken
    1 courgette, in dunne plakken
    2 rode uien, in ringen (optioneel)
    1 tl grof zeezout
    2 handjes walnoten, gehakt
    1 handje vers basilicum


    De frisse crème fraîche en hartige bite van de walnoten geven deze vrolijke plaattaart een bijzondere twist. De kleurrijke groenten – eet dagelijks een regenboog – geven je energieniveau een boost.

    1.Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

    2. Meng de crème fraîche, kaas en knoflook in een kom goed door elkaar.

    3. Rol het bladerdeeg uit op de bakplaten en bestrijk het deeg met het crème-fraîchemengsel.

    4. Verdeel de paprika’s, courgette en, als je die gebruikt, de rode ui erover. Bestrooi met wat zeezout en de walnoten.

    5. Bak de plaattaart in de oven in 20 minuten bruin en krokant.

    6. Haal uit de oven en bestrooi met het basilicum. Smullen maar!
  2. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    >>LINK<<


    HARTIGE ONTBIJTTAART MET EI & ASPERGES

    Voor: 4 personen. Voorbereiding: 10 minuten Oven: 25–30 minuten

    270 g kant-en-klaar bladerdeeg (rol)
    2 tl dijonmosterd
    100 g pancetta, in dunne plakjes (of ontbijtspek)
    200 g aspergetips
    5 lente-uitjes, fijngesneden
    4 vrije-uitloopeieren
    versgemalen zwarte peper

    1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rol het blader deeg uit op een bakplaat en laat het bakpapier uit de verpakking eronder liggen. Smeer het deeg in met de mosterd en laat aan de zijkanten een rand van 1,5 centimeter vrij.

    2. Leg de pancetta of het ontbijtspek in de gehele breedte op de taart en laat ongeveer 2,5 centimeter aan de zijkanten vrij. Leg de asperges er vervolgens bovenop. Verdeel de lente-ui aan de uiteinden van het spek en de asperges om ervoor te zorgen dat de eieren op hun plek blijven. Zet 15 minuten in de oven.

    3. Haal de bakplaat na 15 minuten uit de oven en breek de eieren boven de taart. Breng op smaak met flink wat peper en zet nogmaals 10-15 minuten in de oven, tot de eieren zijn gebakken zoals jij ze lekker vindt.

    Opmerking: Hoe verser de eieren, hoe beter ze op hun plek blijven liggen wanneer je ze openbreekt: het eiwit zal in een mooie eivorm blijven liggen.
  3. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    >>LINK<<

    VIER ZWITSERSE KAZEN PLAATTAART

    voor 1 plaattaart (4 personen)

    2 grote uien, in dunne ringen
    2 tl suiker
    ½ el olijfolie + extra
    1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
    5 vijgen, gehalveerd
    50 g Tete de Moine, geraspt
    50 g Emmentaler, geraspt
    50 g Gruyere, geraspt
    50 g Appenzeller®, geraspt
    handje walnoten
    paar blaadjes verse salie
    extra: bakplaat, bekleed met bakpapier

    1. Verwarm de oven voor op 200C.

    2. Maak eerst de gekaramelliseerde ui. Bak de uiringen aan in een droge(!) koekenpan tot ze licht bruinen. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

    3. Zet het vuur laag en voeg de suiker, olijfolie en een snufje zout toe. Laat de uien stoven tot ze helemaal zacht zijn, ongeveer 3 minuten. Voeg eventueel een drupje water toe als de uien aanbakken.

    4. Leg het bladerdeeg op de bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Houd een rand van ca. 2 cm vrij. Verdeel de gekaramelliseerde uien, vijgen en kaas over de bodem. Een beetje extra kaas op de rand is ook erg lekker.

    5. Leg de walnoten bovenop en bak de taart zo’n 20-25 minuten in de oven, of tot-ie gaar en goudbruin is. Voeg de laatste 2 minuten de blaadjes salie toe, nadat je ze hebt bestreken met wat olijfolie.

Terug naar de lijst