Sinterklaasrecepten  

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. ditty
    Onderweg

    Toon alleen de berichten van ditty
    >>LINK<<

    Ingrediënten
    Voor het recept MonChoutaart met taai taai

    1 pak Dr. Oetker MonChoutaart kandijbodem
    70 g boter of margarine
    400 g MonChou in wikkel (pakje)
    200 ml water op kamertemperatuur
    500 ml slagroom
    8 enkele taai taai poppen
    Snoepgoed zoals pepernoten, schuimpjes, tumtum, witte chocolade knetter sticks, kikkers & muizen
    Extra nodig:
    Springvorm Ø 18cm
    Steelpannetje
    Mengkom
    Mixer met garden

    Bereiding
    1 Voorbereiden (5 minuten)
    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zorg dat de MonChou en het water op kamertemperatuur kunnen komen.

    2 Kandijkoekbodem bereiden
    Smelt de boter in een pannetje, neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix (voor kandijkoekjesbodem) door de gesmolten boter.

    3 Bedek de bodem van de springvorm met het kandijkoekjesmengsel en druk de taai taai poppen erin. Druk de koekbodem voorzichtig aan met een lepel. Laat tenminste 10 minuten opstijven in de koelkast.

    4 MonChou bereiden. Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad.

    5 Voeg vervolgens het water en de taartmix toe en mix op de middelste stand tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe en klop met de mixer nogmaals 1,5 minuut.

    6 Giet het MonChou-mengsel over de koekjes bodem en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.

    Opstijftijd: 120 Minuten

    7 Versieren. Garneer de bovenkant van de taart met de (chocolade)pepernoten, schuimpjes, marsepein, tumtum, witte chocolade sticks en kikkers & muizen.
  2. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    Dat wordt smullen: zo bak je chocolade pepernoten makkelijk zelf
    Sinterklaas is in het land en dat betekent dat er weer volop gesmuld mag worden van pepernoten. Favoriet van de afgelopen jaren? De chocolade variant! Ook díe maak je gewoon zelf.

    Zo bak je je eigen homemade chocolade pepernoten!


    Ingrediënten

    85 g zelfrijzend bakmeel
    40 g bruine basterdsuiker
    35 g roomboter
    1 el speculaaskruiden
    1 snuf zout
    1 el melk
    100 gram pure chocolade
    100 gram melkchocolade
    100 gram witte chocolade
    Bereiding

    Roer het bakmeel, de basterdsuiker, de pepernoten en het zout goed door elkaar. Voeg de melk en de boter toe en kneed tot een soepel, egaal deeg. Er mogen geen klontjes meer in zitten.
    Maak met de hand balletjes van ongeveer 1 centimeter groot en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Bak de pepernoten in 20 minuten goudbruin en gaar in een op 150 graden voorverwarmde oven.
    Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie, elke kleur in een apart bakje.
    Dompel de volledig afgekoelde pepernoten in de chocolade en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Zet de bakplaat in de koelkast om de pepernoten uit te laten harden.

    >>LINK<<
  3. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70

    Zo bak je deze typische Sinterklaaslekkernij: de taaitaaipop
    Pepernoten zijn rond Sinterklaastijd natuurlijk onmisbaar. Maar we zijn ook dol op de traditionele taaitaaipoppen. Heb je die weleens zelf gebakken?

    Niet? Dan wordt het de hoogste tijd. Zo bak je zelf een taaitaaipop:

    Ingrediënten

    300 gram bloem
    1 theelepel bakpoeder
    4 eetlepels gestampte muisjes
    2 theelepels speculaaskruiden
    1 theelepel kaneel
    125 gram honing
    2 eieren, dooier en eiwit gescheiden
    3 el bruine basterdsuiker
    Mespunt zout
    Bereiding

    Roer de bloem, bakpoeder, gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel door elkaar.
    Splits het ei. Maak in het midden van het bloemmengsel een kuiltje en doe hier het eiwit in. Voeg ook de suiker toe. Klop het geheel met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig geheel.
    Voeg de honing toe en klop nog een keer met de mixer totdat alles goed gemengd is.
    Kneed het mengsel tot een bal, verpak dit in folie en leg een uur in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 160 °C, bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een centimeter dik. Steek met een koekjesvorm vormpjes uit het deeg en leg deze op de met bakpapier beklede bakplaat.
    Klop de eidooiers los en bestrijk de taaitaai hiermee.
    Bak 12 minuten in de voorverwarmde oven en laat de poppen afkoelen alvorens ze te serveren.


    >>LINK<<
Terug naar de lijst