Wat olijfolie verwarmen en op laag vuur een paar teentjes geplette knoflook even in aanfruiten. Paar aardappels koken en in schijfjes snijden.
Pondje rundergehakt in de olie aanbraden. Paar paprika's, uien en preistronken in stukjes snijden en samen met het gehakt aanbraden tot het beetgaar is.
Ovenschaal invetten en de aardappels in schijfjes op de bodem leggen. Het prei-gehaktmengsel daaroverheen verdelen. Het geheel afdekken met een pot rode kool (met appeltjes).
Half uurtje tot drie kwartier in de voorverwarmde oven (op zo'n 175 tot 200 graden) verder afgaren laten.
Lekker
Ik zou de eerpels bovenop doen
Die worden dan knapperig
De rode kool droogt uit lijkt me
Valt wel mee, maar eerpels drogen bovenop ook wel wat uit. Dan kun je ook aardappelpuree gebruiken, maar daar ben ik zelf weer niet zo weg van.
Ik kijk altijd af en toe even hoe het er voor staat.