Heb je zelf een lekker recept of kwam je er 1 tegen op het net
Plaats hem hier zodat wij mee kunnen smullen,,
-
13 mrt '18 - 19:57:00
-
-
quote:
Dit schreef maartje
Ik ben makkelijk, heb vanavond appeltaart gescoord bij de Jumbo voor ?1,99
Ook lekker maak je zelf wel eens taarten??13 mrt '18 - 21:51:12 -
-
-
-
-
Stroopwafel MonChou taart
INGREDI?NTEN
4x MonChou 100 gram wikkel (op kamertemperatuur)
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
250ml Campina Verse Slagroom
1 zakje KlopFix
1 pak stroopwafels
75 gr Campina Grasboter
1 zak ministroopwafels
1 blikje gecondenseerde melk
Springvorm van 24cm doorsnee
Bakpapier
(hand) mixer
Keukenmachine
Pan
BEREIDING
Bekleed de springvorm met bakpapier. Verkruimel de stoopwafels in de keukenmachine. Met de hand kan ook, dan houd je iets grovere stukken. Smelt de boter en mix met de koekkruimels. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet een in de koelkast om hard te laten worden.
Mix de MonChou luchtig met de suiker en vanillesuiker. Klop de slagroom met de KlopFix stijf. Spatel de slagroom door de MonChou tot een egaal geheel. Bedek de stroopwafelbodem met de MonChou en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Maak ondertussen de karamel. Zet hiervoor het blikje gecondenseerde melk in een grote pan met water. Breng aan de kook en laat drie uur koken. Belangrijk is dat het blikje constant helemaal onder water staat, anders kan hij knappen! Haal het blikje drie uur uit de pan. Laat even afkoelen en maak dan open. Daar is je karamel! Roer los en verdeel dan een flinke eetlepel over de taart.
Zet de mini stroopwafels rondom de taart. Breek een paar mini stroopwafels in stukjes en verdeel de taart. Dat wordt smullen!
>>LINK<<12 feb '19 - 13:05:56 -
MonChoutaart met Bastogne bodem
INGREDI?NTEN
6 x MonChou 100 gram wikkel
375 ml verse slagroom
150 gr witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
3 zakjes KlopFix
1 pak Bastognekoeken
100 gr Campina botergoud
2 blikken vlaaifruit kersen
Springvorm 24-26 cm doorsnee
Bakpapier
(Hand)mixer
BEREIDING
Laat de MonChou op kamertemperatuur komen. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verkruimel de Bastognekoeken (eventueel door ze in een plastic zak te doen en er met een deegroller op te slaan).
Smelt de boter in een pannetje. Meng de gesmolten boter door de Bastognekoek kruimels. Verdeel het mengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan.
Mix met een (hand)mixer de MonChou met de suiker tot een luchtig mengsel. Klop in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker en de KlopFix bijna stijf.
Spatel de slagroom door het MonChoumengsel en verdeel over de koekbodem. Laat de taart vervolgens minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Haal de taart na 2 uur uit de koeling. Schep het vlaaifruit op de MonChoulaag. Aansnijden en smullen maar!
>>LINK<<12 feb '19 - 13:07:23 -
-
Recept bramen-kwarktaart
Zin in een heerlijke en makkelijk te maken taart? Kies voor deze bramen-kwarktaart. Dit recept is voor 1 springvorm (circa 26 cm Ø).
Ingrediënten
250 g koekjes
100 g zachte boter
8 gelatineblaadjes
400 g bramen of 200 g bramen en een potje bramenjam
100 g slagroom
800 g magere kwark
100 g suiker
½ tl sinaasappelrasp
2 el vanillesuiker
2-3 el sinaasappelsap
muntblaadjes (naar wens)
Bereiding bramen-kwarktaart
Bekleed de springvorm met bakpapier.
Doe de koekjes (kies koekjes die je lekker vindt) in een vershoudzakje en rol ze met een deegroller tot kruimels.
Meng de kruimels met de zachte boter.
Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het plat.
Zet de vorm in de koelkast.
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Spoel de bramen af en dep ze droog.
Klop de slagroom stijf.
Meng de kwark met de suiker, sinaasappelrasp en vanillesuiker.
Druk de gelatineblaadjes uit en laat ze in een kleine pan met sinaasappelsap smelten.
Roer hier 2-3 el van het kwarkmengsel door en verwerk dit vervolgens snel door de rest van het kwarkmengsel.
Schep de slagroom en de helft van de bramen door de massa en verdeel het mengsel over de taartbodem.
Strijk het glad en laat het minstens 3 uur in de koelkast opstijven.
Verwijder voorzichtig de ring van de springvorm.
Leg de bramen-kwarktaart op een taartplateau, versier hem met de rest van de bramen en naar wens met muntblaadjes en dien op.
Informatie bramenplant
De bloei van een bramenplant is van mei tot september en vanaf augustus komen de vruchten aan de plant. De bestuiving vind plaats doordat insecten van plant tot plant vliegen. Vooral bijen en hommels zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van de bramenplant.
>>LINK<<
26 aug '20 - 19:54:10 -
>>LINK<<
NY CHEESECAKE MET CHOCOLADESWIRL
Voor 8-12 personen.
Voor de bodem:
250 g boter, koud
200 g witte basterdsuiker
½ ei, losgeklopt
350 g bloem
2 g zout
2 g baking soda
6 g bakpoeder
½ citroen, rasp
Voor de chocoladeganache
100 g slagroom
100 g pure chocolade
Voor het cheesecakebeslag:
900 g stevige roomkaas (bijv. MonChou)
250 g fijne kristalsuiker
280 g crème fraîche
3 eieren
1 eidooier
30 g bloem
1 vanillestokje
Verder nodig: boter, om in te vetten
1. Meng voor de bodem de boter met de basterd suiker en het losgeklopte ei. Voeg de bloem, het zout, de baking soda, het bakpoeder en de citroenrasp toe. Kneed alles tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur rusten.
2. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht). Vet een springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Rol het deeg uit tot ongeveer 3 millimeter dik en bekleed hiermee de volledige springvorm.
3. Doe voor de ganache de slagroom in een steelpan en breng dit aan de kook. Giet de room over de pure chocolade en meng het geheel met een staafmixer tot een gladde ganache. Zet de ganache opzij en ga verder met het maken van het cheesecakebeslag.
4. Klop de roomkaas met de suiker en de crème fraîche in enkele minuten tot een glad geheel. Voeg de eieren en de eidooier toe en meng goed door. Zeef de bloem en spatel dit met het merg van het vanillestokje door het roomkaasmengsel
5. Weeg 400 gram van het beslag af en zet dit apart. Verdeel het overige beslag over de deeg bodem. Verdeel enkele eetlepels van de choco ladeganache over het cheesecakebeslag. Gebruik een lepel om de ganache door het cheesecakebeslag te ‘swirlen’. Roer niet te veel, anders gaat het effect verloren. Houd een paar eetlepels chocoladeganache achter voor de afwerking.
6. Snijd het deeg tegen de zijkant van de springvorm bij, zodat dit ongeveer 1 centimeter boven het cheesecakebeslag uitsteekt. Bak de cheesecake in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar. Haal de cheesecake uit de oven en laat deze 30 minuten afkoelen zodat het oppervlak weer terugzakt. Zet de oventemperatuur terug naar 110 °C (hetelucht).
7. Verdeel de rest van het cheesecakebeslag over de taart. Bedek nu ook de uitstekende deegrand met het beslag, zodat deze niet meer zichtbaar is. Verdeel een paar hoopjes chocoladeganache over de bovenkant van de cheesecake en swirl deze met een satéprikker door het cheesecakebeslag.
8. Bak de cheesecake nog ongeveer 15 minuten zodat de bovenlaag stevig wordt. Laat de cheese cake minimaal 8 uur afkoelen in de koelkast.
18 okt '20 - 14:07:54