Leuk Malero! Ik ben daar vorig jaar mee begonnen, je bordje ziet er letterlijk fleuriger uit. Ik ben ook begonnen met meer eetbare onkruiden te gebruiken. Was eigenlijk ingegeven door tijdgebrek en al het onkruid dat mijn moestuin overspoelde.... eigenlijk kun je veel meer eten dan wij denken. Heb een paar onkruidenwandelingen gemaakt, heel interessant en bovendien gezond en lekker. Nu eet ik bijvoorbeeld veel winterpostelijn, helemaal gratis en voor niks onkruid dat mijn moestuin nu overwoekerd. Ik de winkel echt veel te duur...
Ben benieuwd straks naar je ervaringen!
Koken met eetbare bloemen ken ik wel, zo heb ik daar 30 jaar geleden al workshops in gegeven.., Ik was net 23 ofzo. Maar ik wil nu echt planten gaan houden. Fleur du Courgette is natuurlijk een hele bekende om te vullen, frituren of wat dan ook, en Oost -Indische kers kent ook iedereen. Goudsbloem wil ik kweken, O-I kers ook, want dat plantje kan je helemaal eten. Lavendel heb ik al in mijn tuin staan, evenals Bergamot, kokommerkruid wil ik hebben, en eigenlijk ook de superlieve bosviooltjes.
quote:Dit schreef nienkevb Ja, die goudsbloem heb ik inmiddels ook overval in de tuin, na de ah moestuinactie. Is leuk om mee te koken, de blaadjes bijvoorbeeld in beslag van de pannenkoeken of gewoon in salade of elders.
Ik wist niet dat je daar zelfs workshops in had gegeven, dan is mijn reactie mss een beetje vreemd. Maar leuk, je hebt een hele verzameling eetbare bloemen en kruiden verzameld inmiddels. De meeste heb ik nu ook, alleen bergamot ken ik niet, ga ik eens opzoeken. Ik ben benieuwd hoe je ervaringen en creaties worden!
Nee, je reactie is niet vreemd, je kon het immers niet weten. Ik ga morgen maar eens wat zaaien denk ik, een beetje voorbereiden.
Wat mag ik doen zo in de tuin in de maanden februari/maart? Gebruiken jullie misschien een handige digitale een handige tuinkalender? Lavendel? Kan ik die snoeien? Hortensia? wat doe ik daarmee?
quote:Dit schreef nienkevb Mijn eerste radijsje! Ik vind ze altijd zo mooi!
Met het loof, en trouwens ook het loof van wortel kan je pesto maken.
Net als basilicum pesto.
Olijfolie, wat geroosterde noten, hazelnoten is wel lekker bij radijs, ik zou bij de wortel pijnboompitten doen. En dan iets van een lekkere geraspte kaas, pardano ofzo. Proeven of er nog zout of peper bij moet. Bij de wortelpesto kan je wat tijm doen, dat is altijd wel een goed huwelijk.
quote:Dit schreef Anthea Die is leuk! Ik zat te denken aan deze: >>LINK<<
Alle slaplantjes opgegeten door slakken. Ze begonnen net hun tweede echte blaadjes te krijgen.
Blij met de regen maar dit is het nadeel. Nu staan ze op de tafel in de achtertuin onder een afdak.
Dus weer opnieuw gezaaid.
Ja, dat was de reden dat ik groente en fruit in kweekbakken heb en de bloemen en planten in de tuin.
quote:Dit schreef Coraline Courgettebloemen kan je eten toch?
Alle bloemen van groenteplanten zijn eetbaar. Ik vulde ze met rauwe zalmmousse , gewoon een stuk zalm aan gort hakken, dille, drupje citroensap, wat zout erdoor en dan die bloemen vullen en gaar stomen. Kan in een vergiet of zeef boven een pan zachtjes kokend water houden. Dan met een fijne dressing op een bord opmaken.