Wat gaan jullie maken?
-
2 dec '18 - 09:10:51
-
Ik krijg eerste kerstdag een mannetje of 12 aan tafel.
Vorig jaar deed ik alles zelf, vier gangen, maar dit jaar besteed ik wat uit. Mijn nicht maakt een hoofdgerecht met kip, ikzelf doe een klassieke beenham met cranberrie's, en een zijde zalm met iets.
Mijn moeder en tante maken wat bijgerechten. Zus en haar partner doen de nagerechten en mijn vader zorgt voor lekkers bij de koffie.. ( kerstkrans en sjocolaatjes)
Ik wil wel nog een voorgerechtje doen.
Iets spectalulairs.
Tweede dag heb ik een kerstbrunch met Boog zijn familie, ( restje ham, restje zalm ) en verder nog wat leuke tapas dingetjes.
Tweede dag s'avonds schuif ik aan bij Bloem.....2 dec '18 - 13:20:53 -
quote:
Dit schreef Marlies
Ik zoek nog wat tapas die ik kan maken. Eenvoudig dus.
Warm of koud?2 dec '18 - 13:46:47 -
-
quote:
Dit schreef AnnePA
Wauw, mooi gerechtje!
Ben benieuwd wat jou aanpassing is....? Ik zou de sambal weg laten
Daarna doe ik knolselderijsoepje met een "chipje" van Serranoham geserveerd in een Turks theeglas.4 dec '18 - 06:28:05 -
quote:
Dit schreef Anthea
Wie heeft er weleens kwartel bereid? Nog tips?
Ik bloem hem altijd, en heel voorzichtig, een klein fragile beestje.7 dec '18 - 13:06:41 -
Cognac erbij is wel heel lekker. Koop je een miniflesje, dat is wel voldoende.
7 dec '18 - 15:46:56 -
Eerst een keer voorkoken he.
Kijk je vandeweek even bij de delicatessenwinkel. Ik weet een goeie wild en gevogelte zaak hier in Rotterdam. Maar in den Bosch weet ik het niet.7 dec '18 - 16:07:17 -
quote:
Dit schreef Tuwa
ik heb nu een stuk of tien idee?n; komend weekend de definitieve keuze maken.
Ik heb vandeweek creme brulee gemaakt.
Prima recept gevonden, gemaakt, geproefd en tadaaaa, dit wordt um..
Het mooie is, ik kan hem een dag vantevoren maken.19 dec '18 - 04:51:35 -
quote:
Dit schreef Anthea
Jij kookt ze voor? De mevrouw van wie ik aanwijzingen kreeg had het over aanbakken eerst op de platte kant, dan op de zijkanten, en de bovenkant op het laatst.
Maar dat voorkoken is er om te zorgen dat het niet rauw is van binnen natuurlijk? Dat vind ik idd wel lastig met zoiets. Hoe je weet dat het gaar is.
Nee, met voorkoken bedoel ik dat je ze een keer gaat maken. A.s. weekend bv.19 dec '18 - 07:19:23 -
Bericht van Malero is op 04-12-2018 om 06:28:23 uur verwijderd door Malero. Reden: Dobbelop |