Veelzijdige zoete aardappel
Ik ben dol op zoete aardappel, hoog tijd dus om deze veelzijdige pieper eens in het zonnetje te zetten. De van oorsprong Amerikaanse zoete aardappel heeft in de afgelopen jaren steeds meer zijn intrede gedaan in onze dagelijkse keuken en wat mij betreft dus heel terecht. Er kan eigenlijk weinig fout gaan met de zoete aardappel, want deze combineert goed met eigenlijk alle ingredi?nten.
Wist je trouwens dat zoete aardappel tot de groenten behoort?
Maar naast heel lekker, en dus veelzijdig, is de zoete aardappel heel voedzaam en bevat deze veel vitamines en vezels (ook in de schil). Dat zoete aardappel gezonder en lager in calorie?n zou zijn dan de gewone witte aardappel is echter wel een fabeltje. Neemt niet weg dat zoete aardappel langzame en complexe koolhydraten bevat, waardoor je langer een vol gevoel hebt na het eten.
Ik heb wat lekkere recepten met zoete aardappel voor je op een rijtje gezet en in mijn blog lees je 7 manieren om zoete aardappel te bereiden. Eet smakelijk!
Groetjes, Sandra ( van leuke recepten)
>>LINK<<
-
19 feb '19 - 21:43:00
-
Hebben jullie wel eens zoete aardappel gehad ik eigenlijk nog nooit en wil het wel eens gaan proberen,,
19 feb '19 - 21:43:38 -
-
Zoete-aardappel-schotel
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingredi?nten:
1 grote zoete aardappel (ca. 350 gram)
20 cherrytomaatjes in twee?n gesneden
350 gram verse sperziebonen
2 lente-uitjes
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Italiaanse kruiden
peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 ?C.
Zoete aardappel goed wassen en in kleine blokjes snijden.
Sperzieboontjes doppen en circa 15 minuten voorkoken.
Zoete aardappel, boontjes, olijfolie, wat peper en Italiaanse kruiden door elkaar mengen en in een ovenschaal doen.
Bak de schotel ongeveer 30-35 minuten in de oven. Na 20 minuten even doorscheppen en de cherrytomaatjes en de lente-uitjes toevoegen voor de laatste 10 minuten in de oven.
**Eet bij dit gerecht een stukje vlees of een vleesvervanger voor een volwaardige maaltijd**
Tip:
In dit gerecht kun je ook andere groenten verwerken zoals champignons, paprika en courgette. Dus heb je groente over? Voeg het gerust toe aan de schotel.
Voedingswaarde* (per persoon):
Energie (431 kcal)
Vet (17,3g)Verzadigd vet (2,7g)
Eiwit (7,4g)
Koolhydraten (55g)
Zout (0.2 g)23 mei '19 - 12:49:37