Getest: hoe ongezond zijn bouillonblokjes?

Getest: hoe ongezond zijn bouillonblokjes? 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. leeuwin70
    Dans maar mee met de wind

    Toon alleen de berichten van leeuwin70
    De Consumentenbond liet in haar lab 49 bouillonblokjes testen op zoutgehalte. Het ging om groenteblokjes, rund en kip. Dit zijn de bevindingen!


    Een echte bouillon wordt gemaakt als aftreksel van groenten en/of vlees, kruiden en specerijen. Wat voegt een kant-en-klaar bouillonblokje uit de supermarkt toe aan je eten? Bij vleesgerechten nauwelijks vlees: een blokje bevat nog geen 0,5% vleesextract. Wel zout: de meeste blokjes zitten ruim boven de 40%. Verder bevatten ze veel zetmeel, vet, smaakversterker en suiker en een beetje groente en kruiden.

    Te veel zout verhoogt de bloeddruk en verhoogt zo de kans op hart- en vaatziekten, en bovendien kan het je nieren beschadigen en voor botontkalking zorgen. In plaats van een zoutrijk bouillonblokje te gebruiken, loont het wellicht meer om gewoon zelf zout toe te voegen. Bouillonblokjes zijn eigenlijk bedoeld om smaken en aroma's toe te voegen.


    >>LINK<<
Terug naar de lijst