Ik ben toe aan een set nieuwe keukenmessen, in het verleden een set loeischerpe messen van Tefal gehad met een Titanium legering, daarna al 2 messensets versleten waarvan 1 set van de Makro.
Ik zit momenteel naar keukenmessen van Sabatier te kijken maar die zijn best nog wel aan de prijs, hebben jullie andere tips wat messen betreft?
quote:Dit schreef Erik010 Koop meteen pleisters. Op een of andere manier snij je altijd in je vingers na het slijpen of kopen of in een ander huis .
Gelukkig heb ik daar niet zo snel last van dat ik in mijn vingers snijd maar heb het genoeg gezien mensen die zich sneden aan een mes en daar zelfs bij flauw vielen omdat ze niet tegen bloed konden
Ik vandaag ook weer een kookpoging gedaan.
Meteen klein topje van duim af bij de eerste paprika die ik sneed.
Bloedde als een malle.
Koken moet je gewoon niet willen.
Unox, Iglo en Appie kunnen dat ook gewoon veel beter want daar zitten nooit topjes in het eten.
Wil je mijn messen adopteren Rene?
Je moet ze ook niet te hard behandelen en ze ter adoptie aanbieden dat kan je ze toch niet aan doen
quote:Dit schreef majan Vakantieveilingen even kijken bij producten
Heb ik ook gekeken maar ik wil juist niet van die hele goedkope messen, mijn laatste messenblok wat ik nu nog heb ziet er mooi uit is van Sola niet echt onbekend maar kwalitatief valt het zwaar tegen vandaar dat ik nu naar messen zoek uit een iets duurdere klasse.
quote:Dit schreef foetske Ik heb zelf een aantal jaren in de ontwikkeling van messen gezeten.
Als we het over messen hebben, ongelegeerd 0,4-0,8 % koolstofstaal is het meest slijtvaste,wordt nauwelijks bot maar breekt als t valt. 0,2 % koolstof gaat al stukken beter qua vallen overleven: dit zijn de roestende schilmesjes en zakmessen.
Wil je echter roestvaststaal,minder slijtvast maar if you prefer shine above sharpness dan:
Sabatier, wat je noemt, is een verzamelnaam, net zoals Laguiole en bijvoorbeeld Solingen (ook plaatsnaam)
Voor koksmessen zijn er feitelijk drie topmerken: Kai, Victorinox en DiamantSabatier.
Kai is Japans, licht en sterk. Dat lichte moet je aanstaan. Vaak zijn lichte messen het meest vermoeiend, al klinkt dat raar. Maar een zwaar mes bewaart de bewegingsenergie wanneer je neweegt vóórdat je snijdt.
Kai is scherp maar wat minder slijtvast.
Victorinox, idd van Karl Elsener, uit Zwitserkland die ook de zakmessen maakt.Sterk, qua zwaarte een middenklasser, slijtvastheid top. Stabiel, fijn mes.
Diamant Sabatier. Anders dan de naam doet vermoeden, Nederlandse herkomst. (>>LINK<<
Zwaar, stabiel mes. Uitgebalanceerd. Op het punt precies tussen heft en lemmet is het mes in balans.
Qua hardheid,, slijtage en levensduur het maximaal haalbare. Snijd erg makkelijk, erg stabiel. Veel geld maar gezien levensduur, niet duur