Pan met puin #hoe bak je nou fatsoenlijk aardappelen

Pan met puin #hoe bak je nou fatsoenlijk aardappelen  

Onderwerp van EmC

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    wat je ook kan doen:

    koop een zakje voorgekookte minikrieltjes.
    gaatjes in zakje prikken: ongeveer 4 minuten in magnetron op ong 600 wt
    in wok boter en olie verwarmen
    krieltjes bakken in de wok

    nomnomnom
  2. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    quote:
    Dit schreef EmC


    Dit klinkt al makkelijker Smile
    Ik eet normaal op donderdag gebakken aardappelen met de kinderen maar ben pas tegen 18:00 uur thuis.
    Liefst eet ik niet pas om 19:30.
    Alleen de rozemarijn hoef ik niet Smile
    Welk type aardappelen gebruik je? En eet je ze met schil?


    ik heb ook wel eens uit de oven geprobeerd.. lekker hoor maar je krijgt niet dat lekkere euh vettige smaakje...
  3. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    quote:
    Dit schreef EmC


    Als ik er zo weinig in de pan doe per keer, moet het in 3 keer. Das toch niet meer te doen?
    Dan zijn de eersten al koud.


    ik doe de eerste porties (die dus al klaar zijn) dan nog even bij de 3e portie om op te warmen en dan zijn ze alledrie prima.
  4. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    quote:
    Dit schreef EmC


    Dit klinkt al makkelijker Smile
    Ik eet normaal op donderdag gebakken aardappelen met de kinderen maar ben pas tegen 18:00 uur thuis.
    Liefst eet ik niet pas om 19:30.


    nog een tip: leer je kinderen dit. Kun jij gewoon om 18 uur aanschuiven.
  5. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    want? Ik frituur wel een keer in de week en heb ook geen raam in m'n keuken.
  6. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    quote:
    Dit schreef EmC


    Ik herinner me van vroeger dat als je dat niet in de tuin of in de schuur deed, je daarna niet blij was.
    Net als pannenkoeken bakken en dat je daarna kon schaatsen in de keuken en alle kastjes ontvetten.


    okeee...
    ik merk er niets van.......
  7. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    quote:
    Dit schreef EmC


    Misschien heb je een afzuigkap met verbinding naar buiten?
    Met zo'n re-dingeskap gebeurt er niet zoveel.
    Ik heb trouwens ook de indruk dat de frituurpannen van nu, anders zijn dan de frituurpannen van 40 jaar geleden.


    nee, ik heb met van die kool filters (die ik waarschijnlijk te weinig vervang)...
  8. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    quote:
    Dit schreef peter62


    als je aardappelen zelf voorkookt, doe dit op tijd, want ze moeten eerst afkoelen, voor je ze gaat bakken.



    dat heb ik dus ook heel lang gedacht. Nu kookt mijn jongste eigenlijk elke dag en die heeft dus ontdekt (puur door tijdgebrek.......) dat dat dus helemaal niet zo is. Zij snijdt aardappels (beetje kruimige, níet vastkokend dus) in blokjes, kookt ze, giet ze af, laat ze even uitstomen en bakte ze dan in de wok in olie en boter. Echt heerlijk.
  9. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    maar; het is weer donderdag.. hoe waren de aardappelen?Smile
  10. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    quote:
    Dit schreef jellehl


    Jij loopt graag op de dingen vooruit?



    k*t het is woensdag........................................ SmileSmile
  11. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    vuur te hoog. Toch wat te weinig geduld?
  12. Mar1970
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Mar1970
    ik zal volgende keer eens timen hoe lang m'n dochter erover doet om haar versie van gebakken aardappelen te maken... heb je een indicatie Smile
Terug naar de lijst