Soep 

Onderwerp van maartje

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Rose_s
    Live life

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    Bouillon uit een pakje van de natuurvoedingswinkel, dus zonder vetsin en andere meuk. Verder maak ik het zelf.

  2. Rose_s
    Live life

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    quote:
    Dit schreef Bloem
    Vraag me wel eens af een bouillonblokje niet net zo nep is als een zakje.


    De bio variant is ook zonder zout te kopen, ik gebruik de kruiden of groentenvariant. Met zo min mogelijk enummers etc etc. Zelf boullion maken is ongetwijfeld gezonder maar dit vind ik een goed alternatief
  3. Rose_s
    Live life

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    Ik heb de site van Karin Luiten gekeken en boboti gevonden zonder pakje Smile
    Wat staat daar veel op, ik krijg er inspiratie van :)

    Bij mij gebruiken de kinderen ook wereldgerechten etc wanneer ze koken, maar ik vrees dat ik ze al iets verpest heb.. Ze vinden zelfgemaakt ook lekkerder.
    Ik vind soep uit blik of zak vaak veel te zout, of idd een bliksmaak hebben. Maar voor even snel is het ideaal.



  4. Rose_s
    Live life

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    Mijn geheime ingegredient in courgettesoep is paksoi, daar krijgt het een fris smaakje van. Maar ik krijg zelden twee keer dezelfde soep voor elkaar.
  5. Rose_s
    Live life

    Toon alleen de berichten van Rose_s
    Deze groentesoep ga ik voor zondag maken, ben benieuwd hoe hij smaakt. Recept van Jamie Oliver meen ik.
    Ingrediënten 4 personen

    200g rode linzen
    Stoplicht paprika`s
    Bakje cherrytomaatjes (als je voor gemakkelijk gaat, neem dan een blik gepelde tomaten)
    1 blikje tomatenpuree
    1 dikke ui
    halve bol knoflook
    1-1,5el zah`tar (kruidenmengsel te koop bij de arabier)
    1-1,5l groentebouillon (van blokje)
    evt. 1 rode peper (in ringetjes) of 1el sambal
    olijfolie

    Voor erbij: turks brood of "pan"

    Verder heb je nodig

    Oven, soeppan, staafmixer
    Voorbereiding

    De paprika`s samen met de tomaatjes en de knoflook (tenen in de schil laten!) in een ovenschaal doen, besprenkelen met olijfolie en een 20-30 min in de oven grillen/bakken op 220 graden. Daarna de schaal overdekken met aluminiumfolie of een zak en wat af laten koelen. In de tussentijd de ui kleinsnijden en in wat olijfolie samen met de tomatenpuree (en evt. sambal of peper) langzaam fruiten. Voeg 1l bouillon en de linzen toe en breng aan de kook, draai het vuur laag.

    Minder weergeven
    Bereidingswijze

    Als de paprika`s en tomaatjes enigszins zijn afgekoeld ontvel je de boel. Snijd in stukken en doe in de soeppan bij de uien, puree en linzen. Als je voor een blik tomaten hebt gekozen voeg je die hier ook toe. Pureer het geheel met de staafmixer en kijk hoe dik je soep is, voeg anders nog wat bouillon toe. Roer de zah`tar erdoorheen en laat het nog 20 min op een laag vuurtje pruttelen.
Terug naar de lijst