Zoveel mogelijk zelf. Wel met bouillonblokje erbij.
Gewoon van een stuk soepkip, een schenkel o.i.d., of bijv. afval van asperges. Op elke halve liter water een bouillonblokje.
Ik heb zoveel recepten... En soms bedenk ik het ter plekke.
Favoriet: kippensoep, tomatensoep op basis van ossenstaart, courgettesoep met zalm, aspergesoep met gesnipperde ham, champignonsoep, knoflooksoep.
Ik heb een bizar grote receptendatabase (ruim 65.000 recepten), als iemand een soepje zoekt kan ik eens kijken of ik die heb.
2 wortels, 2 uien, halve bol knoflook fijn hakken en bakken in een flinke scheut olijfolie. 140 gram tomatenpuree toevoegen en even meebakken. 1 eetlepel Italiaanse kruiden toevoegen, 1 kilo tomaten fijn snijden en erbij doen, bouillonblokjes en 2 liter water erbij, kwartier laten koken. Staafmixer erdoor en klaar. Eventueel nog gehaktballetjes erin doen en nog ff 10 minuten laten koken.
Soms zelf
Maar meestal combineer ik het met een pakje
In pakjes zitten steeds minder nare toevoegingen
En eerlijk gezegd vind ik een bouillonblokje in dezelfde categorie vallen als een pakje. Met alleen peper en zout en kruiden krijg ik het niet goed op smaak
Eigenlijk altijd zelf gemaakt, maar wel een bouillonblokje. Bruine bonensoep is in de winter erg lekker (vega) of erwtensoep (ook vega). Maar courgette soep is ook erg lekker. Of paprika soep. En erg eenvoudig allemaal.