Zelf voedsel drogen
Onderwerp van fleurie
BEHEERD DOOR:
Terug naar de lijst
-
Gisteren werd ik verrast met een voedseldroger (de Quigg van Aldi). Ik zat al een tijdje te twijfelen of ik er eentje zou kopen (neemt plek in, ga ik het echt gebruiken) dus ik heb me er nog niet echt in verdiept, maar na mijn eerste poging (het drogen van soepgroente, eerste indruk is goed, ik ga het zo malen tot een soort bouillonpoeder) begin ik enthousiast te worden.
Volgende stap is: tomaatjes drogen (die heb ik in huis).
Maar ik zit ook te denken aan jerky en zo.
Inmiddels heb ik ook siliconenmatjes besteld waarmee ik fruit kan drogen tot een soort pasta. Het hoe en wat moet ik nog even uitzoeken.
Wie heeft er ervaring met voedsel drogen en kan tips of recepten geven? Mocht ik al googlend wat tegen komen, dan laat ik dat natuurlijk ook weten ;-)
-
?_nc_cat=111&_nc_sid=b9115d&_nc_ohc=Tf5EW1NEuZgAX9h7lAB&_nc_ht=scontent-amt2-1.xx&oh=f6859c4c21272ead5b3913e1963a2f49&oe=5F71C6CA[/IMG]
-
quote:
Dit schreef Willemijn
Mango's, pompoen (een reuze pompoen past dan gemakkelijk in een weckpot en blijft jaren goed tenzij je je roerbak of soep er mee verrijkt, gewoon een strip uit de pot in stukjes knippen.), paprika's, paddestoelen, bonen, munt, kruiden, van alles verdwijnt hier in de voedseldroger.
Oh geweldig, munt ook? Ik heb nog een hele bos staan buiten!
Die pompoen trekt me wel aan, het seizoen komt er weer aan. Heb nog een grote Coeur du Boeuf tomaat liggen, ik denk dat die er zo ook aan gaat geloven ;-) Ben nu even met andere dingen bezig, maar ik ga straks googlen of het een goed idee is om er een snufje gedroogde Provençaalse kruiden bij te doen.
En paprika heb ik ook nog liggen.
-
quote:
Dit schreef scar
Maar waarom zou je het doen? Ik snap de meerwaarde niet?
Voornamelijk omdat ik zoveel fruit in de tuin heb. Maar ook om leuk mee te experimenteren. Ik zat er al een aantal jaar omheen te draaien, ja maar neemt ruimte in, ja maar heb al een vriezer, ja maar...
Maar toen ik hem aangeboden kreeg hapte ik toe
-
Ik heb zelf niet stilgezeten vanmiddag ben flink aan het researchen gegaan.
Ik heb deze site doorgespit: >>LINK<< en een heel actieve Facebookgroep gevonden.
Vandaag ga ik niets meer doen, maar morgen ga ik iets doen met tomaten.
-
By the way: in een gewone oven kun je hetzelfde doen. Maar ik heb een combimagnetron waarvan de deur niet op een kier kan. Als je een oven hebt die dat wel kan, lukt het drogen ook.
-
-
quote:
Dit schreef Anthea
Hoe heet de Facebook groep?
Voedsel drogen (recepten en ervaringen uitwisselen)
-
-
-
Jongste loopt bij een diëtist en had oa het advies gekregen wat gedroogd fruit (of noten) te nemen. Komt dat even mooi uit 😁
-
Jij hebt een heel luxe zo te zien!
Ik heb een uur geleden aardbeien, kiwi, mango en citroen erin geschoven. Om te snoepen, voor in de yoghurt, en die citroen kun je als ik het goed heb begrepen verpulveren. Volgende project wordt uienpoeder maken en een aantal koningsoesterzwammen in stukjes drogen. Die beschimmelen anders zo snel na aankoop...
Als ik het in de vingers heb ga ik me eens verdiepen in jerky. Maar dat schijnt een kunst op zich te zijn...
Terug naar de lijst