Je neemt een spitskool en blancheer de bladeren. De harde nerf haal je eruit en bewaar dat. De geblancheerde koolbladeren kan je vullen met alles. BV een vulling van rijst , doperwten ,kikkererwten, ui, gedroogde abrikozen, kaneel, nootmuskaat, zout, peper .dat is een beetje Marokkaans . Dan gaar laten worden in tomatensaus en daarop leg je de nerven en lelijke bladeren, zodat de rolletjes niet verbranden in de oven.
Je kan ook vullingen maken van gehakt. Eigenlijk kan je erin doen wat je wil. Rundgehakt met feta kaas en een paar blokjes dv spinazie vind ik ook heerlijk. Dan maak je het een beetje Italiaans/Provençaals met lekker wat knoflook erin.
quote:Dit schreef Singa Geen probleem, toch. Ik ben al jaren met de kinderen thuis. Sommige tweede kerstdagen kwamen vrienden borrelen plus hapjes doen. Doe dit ook gewoon?
Eten verzin ik echt dag van te voren, hoor. Houd ook van supermarkt tijdens de kerstdagen, kortingen en zo. Daar moeten hier op OA liefhebbers voor zijn!
Ik heb tweede kerstdag ook left-overs met OA-ers, al jaar en dag.