rvs kookplaat

rvs kookplaat 

Onderwerp van robinet

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Zwembandje
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Zwembandje
    quote:
    Dit schreef robinet
    En toen in ene zag ik de rvs thermoskan in de kast staan. Behandeld met de keukenreiniger et voila hij blinkt tegen mij in. Straks de kookplaat laten shinen.
    Bedankt voor het meedenken.

    Het ene RVS is het andere niet.
    Daarom alleen al was het inderdaad verstandig om een product wat niet geschikt is voor aluminium, ook zekerheidshalve niet op RVS te gebruiken.

    Een huishoudelijk verschil is 18/8 en 18/10 staal waarbij die laatste "beter" is.
    Industrieel praat je snel over RVS 304 en RVS 316.

    RVS 304 is in zekere zin nog gevoelig voor zuren en vooral zouten.
    Bij RVS 316 is dat minder.

    Terwijl ik van mening ben - en denk - dat je bij een goede kookplaat een goede RVS-staalsoort mag verwachten, zou ik geen risico nemen.
    Eenmaal "aangetast" is het RVS niet makkelijk weer in een mooie staat te brengen.

    In mijn beleving loont het om een speciaal RVS poetsmiddel te gebruiken.
    Dat wil niet zeggen dat er geen 10-tallen andere producten zijn die je ook kunt gebruiken maar de frustratie van het toeval van de verkeerde, dat zou ik mezelf niet aan willen doen.
  2. Zwembandje
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Zwembandje
    quote:
    Dit schreef Evert1963
    Ik maak m niet schoon, komt er vanzelf een beschermingslaag op 😂

    Kijk, zo kan het ook.

    De groep collega's waar ik dagelijks last van heb, die hanteren vaak het motto "Meestal denk je te moeilijk".
    Jouw insteek dunkt me een prima manier om dat te voorkomen.
Terug naar de lijst