Sinterklaasrecepten

Sinterklaasrecepten  

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Ditty
    Onderweg

    Toon alleen de berichten van Ditty
    >>LINK<<

    Ingrediënten
    Voor het recept MonChoutaart met taai taai

    1 pak Dr. Oetker MonChoutaart kandijbodem
    70 g boter of margarine
    400 g MonChou in wikkel (pakje)
    200 ml water op kamertemperatuur
    500 ml slagroom
    8 enkele taai taai poppen
    Snoepgoed zoals pepernoten, schuimpjes, tumtum, witte chocolade knetter sticks, kikkers & muizen
    Extra nodig:
    Springvorm Ø 18cm
    Steelpannetje
    Mengkom
    Mixer met garden

    Bereiding
    1 Voorbereiden (5 minuten)
    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zorg dat de MonChou en het water op kamertemperatuur kunnen komen.

    2 Kandijkoekbodem bereiden
    Smelt de boter in een pannetje, neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix (voor kandijkoekjesbodem) door de gesmolten boter.

    3 Bedek de bodem van de springvorm met het kandijkoekjesmengsel en druk de taai taai poppen erin. Druk de koekbodem voorzichtig aan met een lepel. Laat tenminste 10 minuten opstijven in de koelkast.

    4 MonChou bereiden. Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad.

    5 Voeg vervolgens het water en de taartmix toe en mix op de middelste stand tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe en klop met de mixer nogmaals 1,5 minuut.

    6 Giet het MonChou-mengsel over de koekjes bodem en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.

    Opstijftijd: 120 Minuten

    7 Versieren. Garneer de bovenkant van de taart met de (chocolade)pepernoten, schuimpjes, marsepein, tumtum, witte chocolade sticks en kikkers & muizen.
Terug naar de lijst