Ingrediënten
Voor het recept MonChoutaart met taai taai
1 pak Dr. Oetker MonChoutaart kandijbodem
70 g boter of margarine
400 g MonChou in wikkel (pakje)
200 ml water op kamertemperatuur
500 ml slagroom
8 enkele taai taai poppen
Snoepgoed zoals pepernoten, schuimpjes, tumtum, witte chocolade knetter sticks, kikkers & muizen
Extra nodig:
Springvorm Ø 18cm
Steelpannetje
Mengkom
Mixer met garden
Bereiding
1 Voorbereiden (5 minuten)
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Zorg dat de MonChou en het water op kamertemperatuur kunnen komen.
2 Kandijkoekbodem bereiden
Smelt de boter in een pannetje, neem de pan van het vuur en roer de inhoud van het zakje bodemmix (voor kandijkoekjesbodem) door de gesmolten boter.
3 Bedek de bodem van de springvorm met het kandijkoekjesmengsel en druk de taai taai poppen erin. Druk de koekbodem voorzichtig aan met een lepel. Laat tenminste 10 minuten opstijven in de koelkast.
4 MonChou bereiden. Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad.
5 Voeg vervolgens het water en de taartmix toe en mix op de middelste stand tot een gladde massa. Voeg de slagroom toe en klop met de mixer nogmaals 1,5 minuut.
6 Giet het MonChou-mengsel over de koekjes bodem en laat tenminste 2 uur opstijven in de koelkast.
Opstijftijd: 120 Minuten
7 Versieren. Garneer de bovenkant van de taart met de (chocolade)pepernoten, schuimpjes, marsepein, tumtum, witte chocolade sticks en kikkers & muizen.