Voor Kerst wil ik het recept >>LINK<< maken. Hier staat dat je alleen het eiwit stijf moet kloppen en moet branden met een brulee brander. Het eiwit wordt dan alleen niet gaar. Kan je dit dan eigenlijk wel eten? Of klopt het recept niet helemaal... Op internet kan ik alleen vinden dat je eiwit in de oven moet doen, zodat het dan gaar wordt. Wie kan me raad geven?
Je kan dacht ik ook kant en klaar gepasteuriseerd eiwit kopen?
Gebruikten we op mijn school soms ook.
Dat lijkt me inderdaad makkelijker om te gebruiken. Ik heb ook gekeken om Italiaanse meringue te maken, maar dat is toch bewerkelijker. Ik ben benieuwd naar het resultaat. Bedankt voor het meedenken.
Het gaat om het eiwit dat ik stijf moet kloppen en alleen met een creme brulee brander moet branden. Dit vind ik een bijzondere manier. Normaal bak je eiwit even af in de oven, maar ik heb ook nog nooit met een brander gewerkt.
Complete eieren verwerk ik ook wel rauw in recepten, maar niet alleen het eiwit.