Eindelijk gelukt. Vorig jaar eindigde in een klein drama toen mijn hele grote peperplant een luizenplaag te verwerken kreeg. Uit arren moede heb ik de plant toen volledig gesnoeid tot een stompje en verder vergeten.
In de lente kwamen er weer wat kleine blaadjes en in korte tijd was het weer een volwaardige plant op zolder. Boordevol bloemen. Om te laten bestuiven zette ik de plant buiten in juni, want warm genoeg inmiddels. Na een dagje werken was de plant volledig verbrand, het kon nog niet tegen UV, ik dacht dat afharden bij zomerse temperaturen niet nodig was.
Toch heeft het nog ergens de kracht gevonden om in hetzelfde seizoen nieuw blad en bloem aan te maken. De meeste bloemen vallen eraf, sommigen worden vrucht. Vanmiddag spotte ik de eerste rijpe peper, van de 21. Best een bijzondere: de trinidad bubblegum scorpion. Met een hitte van 850,000 op de Scoville schaal (dwz je moet 850 duizend keer verdunnen om geen hitte meer te proeven) is dit een zeer hete peper. Ook het kelkje wordt vuurrood. Helemaal rijp lijkt de peper op een uitgekauwd stuk kauwgum.
quote:Dit schreef indigo Eindelijk gelukt. Vorig jaar eindigde in een klein drama toen mijn hele grote peperplant een luizenplaag te verwerken kreeg. Uit arren moede heb ik de plant toen volledig gesnoeid tot een stompje en verder vergeten.
In de lente kwamen er weer wat kleine blaadjes en in korte tijd was het weer een volwaardige plant op zolder. Boordevol bloemen. Om te laten bestuiven zette ik de plant buiten in juni, want warm genoeg inmiddels. Na een dagje werken was de plant volledig verbrand, het kon nog niet tegen UV, ik dacht dat afharden bij zomerse temperaturen niet nodig was.
Toch heeft het nog ergens de kracht gevonden om in hetzelfde seizoen nieuw blad en bloem aan te maken. De meeste bloemen vallen eraf, sommigen worden vrucht. Vanmiddag spotte ik de eerste rijpe peper, van de 21. Best een bijzondere: de trinidad bubblegum scorpion. Met een hitte van 850,000 op de Scoville schaal (dwz je moet 850 duizend keer verdunnen om geen hitte meer te proeven) is dit een zeer hete peper. Ook het kelkje wordt vuurrood. Helemaal rijp lijkt de peper op een uitgekauwd stuk kauwgum.
quote:Dit schreef indigo Eindelijk gelukt. Vorig jaar eindigde in een klein drama toen mijn hele grote peperplant een luizenplaag te verwerken kreeg. Uit arren moede heb ik de plant toen volledig gesnoeid tot een stompje en verder vergeten.
In de lente kwamen er weer wat kleine blaadjes en in korte tijd was het weer een volwaardige plant op zolder. Boordevol bloemen. Om te laten bestuiven zette ik de plant buiten in juni, want warm genoeg inmiddels. Na een dagje werken was de plant volledig verbrand, het kon nog niet tegen UV, ik dacht dat afharden bij zomerse temperaturen niet nodig was.
Toch heeft het nog ergens de kracht gevonden om in hetzelfde seizoen nieuw blad en bloem aan te maken. De meeste bloemen vallen eraf, sommigen worden vrucht. Vanmiddag spotte ik de eerste rijpe peper, van de 21. Best een bijzondere: de trinidad bubblegum scorpion. Met een hitte van 850,000 op de Scoville schaal (dwz je moet 850 duizend keer verdunnen om geen hitte meer te proeven) is dit een zeer hete peper. Ook het kelkje wordt vuurrood. Helemaal rijp lijkt de peper op een uitgekauwd stuk kauwgum.
quote:Dit schreef indigo Best een bijzondere: de trinidad bubblegum scorpion. Met een hitte van 850,000 op de Scoville schaal (dwz je moet 850 duizend keer verdunnen om geen hitte meer te proeven) is dit een zeer hete peper.
Jemig, is die niet dodelijk als je die zomaar eet?
Maar prachtig is ze zeker
Ja, erg blij van dit soort minisuccesjes. En fascinerend hoe zulke pepers in ons klimaat kunnen gedijen.
Heel heet! Nee, niet een hele peper in een gerecht. Dat red je niet. Niemand eigenlijk, je gaat zweten en het doet heel veel pijn. Niet gezond ook.
Een gewone Jalape?o is rond de 5000.
Vorig jaar had ik wat andere soorten die gelukt waren. Daar heb ik o.a. poeder van gemaakt door in de oven te drogen en daarna te verpulveren. Niet aan gedacht handschoenen aan te trekken. Ik had nog dagen last van pijnlijke vingers en ik kon een avond niet uit ??n oog kijken omdat ik er even in gewreven had nadat ik mijn handen gewassen had zelfs.
Zag van de week nog een experiment over pepers en wat het doet met je lijf als je een echt hete peper heet. Je bloeddruk, hartslag stijgen direct, je hersenen functioneren met een enorm percentage minder etc etc. Heel bijzonder.
Dat ziet er mooi uit Valerie.
je kunt ze ook fijnstampen met een beetje knoflook, wat zout en een beetje citroensap
en af en toe een klein beetje aan gerechten toevoegen.