Inductie koken (of halogeen, elektrisch of toch keramisch...)

Inductie koken (of halogeen, elektrisch of toch keramisch...) 

Onderwerp van Bezoeker

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. Bezoeker
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Bezoeker
    We zijn ons aan het orienteren op koken met een inductieplaat. Ik heb inmiddels begrepen hoe het werkt, maar ben vooral benieuwd naar ervaringen. Ik begrijp dat het veiliger is dan een gaskookplaat omdat er geen vuur is en je kunt hem niet per ongeluk aan laten staan. Maar hoe weet je bijvoorbeeld wanneer de 'vlam' iets hoger of lager moet, kun je nog wel wokken (of voedsel in heel korte tijd snel verwarmen ?), en is het in verbruik/prijs te vergelijken met gas? Hoe lang gaat zo'n plaat mee en kun je kleine reparaties zelf uitvoeren ?

    Wanneer je ervaring hebt met halogeen, elektrisch of keramisch hoor ik het trouwens ook graag. We zitten nog in de ori?ntatiefase zeg maar Smile
  2. JWmartin
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van JWmartin
    Ik ben erg enthousiast over inductie. Sneller dan gas en Super makkelijk schoon te maken. De warmt ontstaat in de bodem van de pan. Daarom veel minder warmteverlies dan bij gas. Ook wokken gaat goed. Alleen wel in een pan met een wat bredere bodem. Ivm warmteontwikkeling. Ik gebruik niet merkbaar meer elektriciteit dan toen ik nog op gas kookte.
  3. Visje
    Terug gezwommen:).

    Toon alleen de berichten van Visje
    In mijn vorige huis zat een keramische kookplaat. Wij hebben daar ongeveer 12 jaar gewoond, maar ik kon er niet goed aan wennen.
    Met pannenkoeken bakken bijv. moest je hem na een paar pannenkoeken weer een stand hoger zetten omdat hij anders niet meer goed bakte.

    Ik zou liever inductie hebben gehad, maar ben nu ook heel blij met koken op gas.
  4. Poppetje
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Poppetje
    Hier geen gas in de keuken. Alleen krachtstroom. Dus verdoemd tot inductie. Inductie is makkelijk. De voordelen die je noemt kloppen. Maar lelijk, en geen oud vuurtje gevoel. Ik heb hem eruit geflikkerd en een oud fornuis op krachtstroom gezocht. Mijn lieve Edna.

  5. Malero
    Mevrouw Boog.

    Toon alleen de berichten van Malero
    Inductie hier. Ik moest wel . Dit komt het dichtst bij gas in de buurt.

    Ik had liever gewoon een gasfornuis gehad. Maar ja.
  6. geest
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van geest
    Ik ben ook zeer blij met mijn gasfornuis. Niks voor mij dat inductie gedoe

    17 aug '16 - 20:02:14 / 18 aug '16 - 09:50:24
  7. elly69
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van elly69
    Inductie hier en prima, mis geen open vuur in de keuken, nee eigen reparaties gaat niet, maar is in de 10 jaar dat ik de inductieplaat heb ook niet nodig geweest, heb 1 x de glasplaat laten vervangen vanwege krassen van de vorige bewoners. Koken gaat prima, ook wokken, je moet er even aan wennen, op 9 zit je in no time op kookpunt. Het is gewoon even leren aanvoelen, maar een kind kan de was doen.T enige waar ik wel aan moest wennen is dat praktisch alle pannen op gas zijn te gebruiken, maar niet alles op inductie, in de beginjaren ging ik nog wel es terug naar de winkel met een mooie pan en de bon, bleek toch niet te werken op inductie.
    Qua energieverbruik weet ik eigenlijk niet, gebruik sowieso weinig energie.
    In de vakantie moest ik weer zo 4 pits gaststel poetsen das dan wel weer een zooi vind ik na 1 x iets overkoken. Een inductieplaat is een gladde glasplaat en zo schoon, geen gepruts.
    Kook wel met deksels op de pannen, dat schijnt zuiniger te zijn (ik zou t niet weten).
    Succes.
  8. Liek
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Liek
    Ik kook op mijn werk op inductie en ik vind het super. Snel, veilig en heel makkelijk schoon te maken.
    Als ik mocht kiezen dan wist ik het wel!
  9. Eni
    Abonnee

    Toon alleen de berichten van Eni
    Geweldig, koken op inductie. Reageert direct, net als gas. En is veel schoner.
    Je pannen worden een stuk minder vies aan de buitenkant, dat is ook een voordeel. Vriend kookt elektrisch, dat reageert veel trager.

    Tip, als je gaat kijken voor pannen, stop een magneetje bij je. Als die onder de bodem blijft plakken, kun je ze gebruiken voor inductie.
  10. JWmartin
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van JWmartin
    De wokpan
    Plaatje
  11. Bericht van Jako is op 22-09-2016 om 10:44:54 uur verwijderd door Jako.

    Reden: klaar

     
    Bericht van Jako is op 22-09-2016 om 10:45:06 uur verwijderd door Jako.

    Reden: overbodig

     
Terug naar de lijst