Lengte zoon 

Onderwerp van An-drea

BEHEERD DOOR:
leeuwin70Nathalie
Terug naar de lijst
 1. An-drea
  Ken jezelf

  Toon alleen de berichten van An-drea
  Beste mensen, wie heeft ervaring met groeicurves voor jongens en/of lange kinderen?
  Mijn zoon is pas 13, en inmiddels 187 cm (nagenoeg de lengte van van zijn vader) met schoenmaat 45.
  Wanneer gaat dit eigenlijk stoppen?
 2. De enige manier om hier een klein beetje een persoonlijk antwoord op te krijgen is door het na te laten gaan bij een gespecialiseerd arts.
  Van mijn zoon is wel eens rontgenfoto van zijn hand gemaakt om te weten te komen hoe lang hij ongeveer zou gaan worden.
 3. Suzette
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van Suzette
  quote:
  Dit schreef An-drea
  Beste mensen, wie heeft ervaring met groeicurves voor jongens en/of lange kinderen?
  Mijn zoon is pas 13, en inmiddels 187 cm (nagenoeg de lengte van van zijn vader) met schoenmaat 45.
  Wanneer gaat dit eigenlijk stoppen?


  Er bestaan standaard curves, maar het is natuurlijk niet gezegd dat jouw zoon volgens de curves groeit. Als je je zorgen maakt, dan zou ik overleggen met de huisarts. Hij is al te oud voor groeiremmers. Zo even snel bekeken zit hij ongeveer op de lijn van 2 meter.
  Plaatje
 4. Dayenne
  It's me!

  Toon alleen de berichten van Dayenne
  Groeiremmers is volgens mij bij jongens ook weinig succesvol.

  Mijn zoon is 1.90m en 17. Mijn dochter 1.85m en 20. Dochter is op haar 9e gestart met hormonen om de groei te reguleren. Haar te verwachten lengte zou 1.95m zijn.
 5. Suzette
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van Suzette
  Mijn zoon heeft jaren op de groeilijn van 2.13m gezeten, maar is uiteindelijk 1.97m geworden zonder groeiremmers. De groeicurves zijn dus geen absolute zekerheid.
 6. quote:
  Dit schreef Suzette
  Mijn zoon heeft jaren op de groeilijn van 2.13m gezeten, maar is uiteindelijk 1.97m geworden zonder groeiremmers. De groeicurves zijn dus geen absolute zekerheid.  En aan de hand van de rontgenfoto s is het ook een schatting waar ze bij mij zoon destijds 10 cm marge namen. "hij wordt waarschijnlijk ongeveer 1.70-1.80"
 7. An-drea
  Ken jezelf

  Toon alleen de berichten van An-drea

  Bij zijn geboorte was het maar een mager manneke van amper 44 cm. Eenmaal op de basisschool zat hij al snel op de P90 - P95 van de standaard curves. De schoolarts heeft het nooit gehad over groeiremmers en ik heb er nooit aan gedacht. Ik maak me weinig zorgen, maar in het afgelopen anderhalfjaar is er in ene keer >15 cm bijgekomen. Het gaat nu wel erg hard. En mager is 'ie nog steeds ondanks veel carbs. Hij groeit de verkeerde kant op, haha. Met twee meter en schoenmaat >46 wordt het leven een stuk laten we zeggen 'onhandiger' en een stuk duurder. Er wordt vrijwel niets 'standaard' gemaakt op die maten. Enfin, we zullen wel zien. Hij is niet de enige zo te lezen.
 8. koen
  min x min = plus

  Toon alleen de berichten van koen
  ik ben zelf destijds tot aan m'n 15/16 heel snel gegroeid (ca 195cm) daarna heel lang, maar langzaam doorgegroeid (tot ca 18-20 jr) tot 203cm. Ben intussen ca 10-20 mm gekrompen.
  schoenmaat 48.5-49

  kleding en schoenen is tegenwoordig goed te krijgen. De huis-tuin-en-keuken winkels moet ik wel overslaan, want die hebben mijn maten niet.
 9. fleurie
  so be easy and free...

  Toon alleen de berichten van fleurie
  Tot en met schoenmaat 48 kun je nog bij Scapino en zo terecht, al is de keuze kleiner.

  Met maat 49 is het echter einde verhaal en moet je naar de dure winkels... Smile
 10. An-drea
  Ken jezelf

  Toon alleen de berichten van An-drea

  Dat van die X-foto wist ik niet. Op de straling na (maar goed, ga een week op wintersport en dan heb je die ook te pakken) is het een onderzoek met een lage impact dus misschien wel het overwegen waard.
 11. Bericht van Tafel is op 29-07-2019 om 21:52:26 uur verwijderd door Margo.

  Reden: Open rubriek

   
 12. nienkevb
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van nienkevb
  Mijn dertienjarige zoon is de 1,80 m ook ruimschoots gepasseerd, weet het niet precies maar zal ongeveer 1,85 zijn. Heb er eigenlijk nooit echt bij stil gestaan dat ie te groot zou kunnen worden. Zeker omdat zowel zijn vader als ik niet erg groot zijn. Alhoewel het er nu nog niet zo naar uit ziet ga ik er toch vanuit dat hij geen 2+m wordt. Heb verder geen ervaring met groeicurves. Toen hij geboren werd was hij klein en ben ik lang gewezen op het feit dat hij onderaan de groeicurve zat.
Terug naar de lijst