Tuinspullen ’s nachts buiten laten: wat dekt de verzekering? 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70Nathalie
Terug naar de lijst
 1. leeuwin70
  Dans maar mee met de wind

  Toon alleen de berichten van leeuwin70
  Tuinspullen ’s nachts buiten laten: wat dekt de verzekering?  6 augustus 2020, door Denise Ferdinandus

  Sunny days are coming! De geur van de BBQ en de zon op je gezicht terwijl je comfortabel op je ligbedje ligt in de tuin of op het balkon. Hét ultieme vakantiegevoel. En na zo’n zomerse dag laat je de BBQ en tuinspullen in de tuin of op het balkon staan als het de volgende dag net zulk mooi weer wordt. Maar hoe zit het met je verzekering als je spullen buiten laat staan?

  Tuinmeubelen
  Elke keer de stoelen naar binnen en buiten slepen is zo’n gedoe. Lekker buiten laten staan. Maar wat kan er gebeuren als je jouw tuinspullen ’s nachts buiten laat staan? Het kan zijn dat ze de volgende dag ineens niet meer op hun plek staan. Ai, ze zijn meegenomen. Een nachtje onbeheerd achterlaten kan ervoor zorgen dat ze gestolen worden. Daarnaast kan het weer ’s nachts plotseling omslaan, waardoor de tuinmeubelen beschadigd kunnen raken. Dat is zonde. Gelukkig is daar de inboedelverzekering: deze dekt schade aan alle spullen die los in je tuin staan, dus ook die leuke kussentjes op de loungebank. Zijn je tuinspullen gestolen? Dan zijn deze verzekerd als ze in of op een goed afgesloten tuin of balkon stonden. Dingen die niet los in je tuin staan, zoals spullen in de garage en de zonnepanelen, vallen onder de opstalverzekering. De zonwering is weer een ander verhaal, verzekeraars hebben afgesproken dat dit dan weer wél onder de inboedelverzekering valt.

  BBQ
  Waren de barbecuepakketten in de aanbieding? Is er veel te veel eten over? Geen probleem, morgen is het ook mooi weer en kan de BBQ weer aan. Grote kans dat je deze dan ’s nachts buiten laat staan. Vinden dieven jouw dure BBQ ook heel mooi? Dan wordt de gestolen BBQ gedekt door de inboedelverzekering mits de BBQ in een goed afgesloten tuin stond. Als je de BBQ de volgende dag weer aan zet is de beschermhoes waarschijnlijk een stapje te veel voor één nachtje. Eventuele schades die ontstaan door het niet gebruiken van de beschermhoes, zoals roestplekken, worden niet gedekt door de verzekering. Bleek die beschermhoes toch geen slecht idee te zijn.

  Grote wasjes, kleine wasjes
  Naast vitamine D en een heerlijke bruine teint biedt de zon ook andere voordelen. Zo droogt was veel sneller in de zon, perfect voor als je nog een grote berg vakantiewasgoed hebt liggen. Ben je na een zonnige dag te rozig om de was af te halen? Waarschijnlijk laat je het dan tot de volgende dag hangen. Jouw inboedelverzekering dekt de kosten na beschadiging door (onverwachts) noodweer en grapjassen die je was van de lijn halen. Let wel op: gestolen was uit een onafgesloten tuin wordt niet vergoed.

  Zit jij nog goed met je inboedelverzekering?
  Je inboedelverzekering verzekert jou van een zorgeloze zomernacht. Zorg jij er dan voor dat je goed verzekerd bent? Bescherm jouw losse tuinspullen tegen diefstal en noodweer. Door de verzekering te vergelijken vind jij in een paar minuten de beste deal. Goed om te weten: je kunt de inboedel- en opstalverzekering ook combineren in een woonverzekering.

  Dit artikel is eerder verschenen op 24 augustus 2016, maar is herschreven op 6 augustus 2020.
  >>LINK<<
Terug naar de lijst