Ingredi?nten:
2 zoete aardappelen
2 el geraspte parmezaan
2 el olijfolie
1 el gehakte peterselie
Peper en zout
Voor de dip:
3 el Griekse yoghurt
1 knoflookteen
2 tl gehakte peterselie
1 tl dille
Zo maak je het
Was de zoete aardappelen. Snijd de zoete aardappelen in dunne plakjes met een mandoline. Heb je geen mandoline? Gebruik dan een kaasschaaf of dunschiller.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
Leg de plakjes aardappel op een bakplaat zonder bakpapier. Nog beter is een rooster. Strooi de Parmezaan en wat peper en zout eroverheen.
Heb je hele dunne plakjes? Bak ze dan in 12 ? 14 minuten krokant worden in de oven. Op de helft van de baktijd keer je de chips om. Heb je wat dikkere plakjes gesneden? Hou dan 2x tien minuten aan.
Laat de chips afkoelen en garneer met wat vers gehakte peterselie. Maak in de tussentijd een lekkere yoghurtdip om bij de zoete aardappel chips te serveren. Meng 2 el Griekse yoghurt met de knoflook en de peterselie en garneer met wat dille.