Tips&Trucs

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
Terug naar de lijst
 1. leeuwin70†
  Dans maar mee met de wind


 2. leeuwin70†
  Dans maar mee met de wind


  Zo zorg je dat WhatsApp je nummer niet met Facebook deelt


  >>>link<<<<
 3. leeuwin70†
  Dans maar mee met de wind


  In 12 stappen een echte Word-expert


  Hoe goed ken je Word nu eigenlijk ťcht? Het programma zit barstensvol met allerlei handige functies die maar weinig mensen nuttig gebruiken. Daarom duiken we eens heel diep in 's werelds populairste tekstverwerkingsprogramma.  >>>link<<<<
 4. leeuwin70†
  Dans maar mee met de wind


  Chrome-gebruikers doelwit van Microsoft-oplichters


  Gebruik jij Chrome? Dan kan het zijn dat je een melding te zien krijgt over computerproblemen, zogenaamd afkomstig van Microsoft. Het gaat om een fullscreen pop-up met als afbeelding een valse adresbalk, waardoor het bericht geloofwaardig lijkt.

  In de waarschuwing op je scherm staat dat er ernstige problemen met de computer zijn die je simpel kunt oplossen: door een opgegeven telefoonnummer te bellen. Wanneer je dit nummer belt, krijg je iemand aan de lijn die tegen betaling de zogenaamde problemen oplost. In werkelijkheid zijn dit de welbekende Microsoft-oplichters die je geld proberen af te troggelen of in je computer inbreken.
  Advies
  Google Chrome beschikt over een optie waarmee je dit probleem snel kunt voorkomen. Geef hiervoor bij het dialoogvenster aan dat je geen verdere meldingen van de pagina wil ontvangen. Let op: de scammers manipuleren deze melding met de instructies om op de ESC-knop te drukken in plaats van de sluit-optie aan te vinken. Als je hiervoor kiest verschijnen nieuwe pop-ups.  >>>link<<<<
 5. leeuwin70†
  Dans maar mee met de wind


  Zo kun je de standaardapps van Windows 10 verwijderen

  Sommige standaardapps van Windows 10 kunnen eenvoudig gewist worden, maar dat geldt helaas niet voor alle apps die met Windows 10 worden meegeleverd. Hier laten we zien hoe je ze van je computer kunt wissen.


  >>>link<<<<
 6. leeuwin70†
  Dans maar mee met de wind


  Photoshop-rivaal Affinity Photo landt op Windows met gratis bŤta


  Windows-gebruikers kunnen vanaf vandaag aan de slag met een gratis bŤtaversie van Affinity Photo, een uitstekend alternatief voor Photoshop dat tot nu toe alleen nog maar op Mac beschikbaar was.


  De nieuwe Windows-versie beschikt over identiek dezelfde functionaliteit als de Mac-versie. Die werd goed ontvangen door creatieve professionals en fotografen, en werd in 2015 door Apple bekroond tot beste Mac-app van het jaar. De software werd speciaal ontworpen om snel en efficiŽnt fotoís te bewerken en ondersteunt onder meer CMYK-kleuren, RAW-bestanden en ICC-kleurenbeheer.

  Affinity Photo positioneert zich niet alleen als een concurrent voor Photoshop, maar kan ook overweg met PSD-bestanden en plug-ins die werden ontwikkeld voor Adobes fotobewerkingssoftware.

  Wie deelneemt aan de publieke bŤta voor Windows krijgt bovendien toegang tot een reeks nieuwe functies die pas in de volgende grote update (v1.5) naar alle gebruikers worden uitgerold. Het gaat onder meer over functionaliteit om fotoís om te zetten in een HDR-afbeelding, focus stacking, batch processing en een nieuwe functie om 360į-fotoís te bewerken.

  De bŤta is gratis en kan via deze pagina worden gedownload. De bŤtaperiode loopt tot de software helemaal op punt staat om gelanceerd te worden, maar ontwikkelaar Serif geeft nog geen indicatie van wanneer dat precies zal zijn. Eenmaal de Windows-versie van Affinity Photo officieel wordt gelanceerd, kan je de software aanschaffen voor een eenmalige prijs van 49,99 euro. Dat is dezelfde prijs als de Mac-versie en garandeert je van toekomstige updates.

  >>>link<<<<
 7. leeuwin70†
  Dans maar mee met de wind


  Negen gratis Photoshop-alternatieven

  Als je je digitale fotoís echt tip-top wilt krijgen, zal je geregeld naar fotobewerkingssoftware moeten grijpen. Met deze gratis Photoshop-alternatieven kom je al een heel eind.


  >>>link<<<<
 8. Fantamas†
  Geregistreerd

  Ik zou Krita er aan toevoegen: Krita
 9. rdolfijn†
  het kan niet beter :-)

  overal accounts aangemaakt die je email gebruiken.
  mooi artikel, in computertotaal, hoe dat op te schonen en gesorteerd te houden.

  >>>link<<<<
Terug naar de lijst