Kinderen en de dood 

Onderwerp van Joke

. Terug naar de lijst
 1. Kinderen en de dood
  Han Groen-Prakken
  Categorie: Rouwverwerking
  ISBN:9789023231707
  Ik weet niet hoe oud jou kinderen zijn, maar die van mij waren 1 en 2, ik heb wel veel uit het boek "ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk" van Ineke van Essen, speciaal voor de inlijdende tekst "voor alle kinderen op aarde die een hele speciale ster aan de hemel hebben"

  Dit geeft mijn kinderen iedere keer dat we op vakantie zijn weer het idee dat hun moeder er nog steeds bij is, als ze erg verdrietig zijn gaan we ook altijd naar de sterrenhemel kijken.

  Ook de verhalen hierin hebben toch een bepaalde herkenning.

  Dick.
 2. Dick, misschien kun je dit boek zelf vermelden bij de rubriek kinderboeken ?
  Groetjes,
  Joke
 3. Heb je het boek al gelezen?,
  Voor de kinderen geeft het in ieder geval het gevoel dat ze niet de enige zijn.
 4. Na eigen ervaring, had ik veel behoefte aan een objectief boek over de reacties van kinderen als ze met de dood worden geconfronteerd.
  Persoonlijke verhalen waren me te dichtbij en in dit boek vond ik toch herkenning en erkenning.
 5. Een uitgave van het Nederlands Psychoanalytisch Instituut, samengesteld naar aanleiding van een studiedag in 1995 over 'Kinderen en de dood'. Uitgelegd wordt hoe kinderen op verschillende leeftijden reageren op en omgaan met de dood. Hoe, met name als gevolg van een onvoldoende communicatie met de rouwende omgeving, rouwprocessen bij kinderen verstoord kunnen raken en hoe ingrijpend dat kan zijn voor de rest van hun leven. Een aantal hoofdstukken bevat behandelverslagen van psychoanalyses bij kinderen in dergelijke situaties. Voorts wordt een hoofdstuk gewijd aan het vervangkind. Als hulp voor gezinnen die met de dood direct geconfronteerd worden, helpt dit boek wel, hoewel de lezer zich afvraagt of psychoanalyse van jaren niet uitsluitend bij een kleine groep geindiceerd is. Adviezen-voor-alle-dag ontbreken; helemaal duidelijk is dan ook niet op wie de auteurs zich richten. Met literatuuroverzicht.

  (Biblion recensie, Redactie)
Terug naar de lijst