Mijn vader is een engel, 

Onderwerp van Nathalie

. Terug naar de lijst
 1. Mijn vader is een engel,
  Lil Braitman
  Categorie: Rouwverwerking
  ISBN:9789078612063
  Liël Braitman is net vier jaar als haar vader sterft. Liël kan nog niet schrijven, maar ze spreekt. Ze spreekt over haar dode vader op een manier die het verstand te boven gaat. In de vijf jaar die volgen, praat ze spontaan en onverwacht over haar innerlijke wereld die vol is van papa Dave. Middenin het leven van alledag, voor het stoplicht en tijdens het tandenpoetsen, doet ze haar wonderlijke, grappige en ontroerende uitspraken over het leven en de dood. En middenin datzelfde leven noteert en dateert haar moeder die woorden op allerlei papiertjes.

  Al die papiertjes zijn samen dit boek geworden. Grote en kleine mensen worden stil bij het lezen van de woorden van Liël. Over de pijn en het missen, het onbegrijpelijke mysterie van de dood, maar ook de 'ontmoetingen' met haar vader in de droom en nacht. Liël gaat verder op haar heel eigen manier. Ieder jaar in januari 'ga ik mijn hoofd leegmaken voor andere dingen. De dingen van mijn vader houd ik er gewoon in'.

  Een kind over het leven en de dood, over verliezen en verdergaan.
  Voor alle grote en kleine mensen die een dierbare hebben verloren, als herkenning en als troost. Om samen of alleen te lezen, om te herinneren en te delen.
Terug naar de lijst