Voor de dood niet bang 

Onderwerp van Jan-Willem

. Terug naar de lijst
 1. Voor de dood niet bang
  Nawang Gehlek & R.N. Gehlek
  Categorie: Rouwverwerking
  ISBN:9789069635903
  Een heel praktisch boek dat je aan het denken zet over hoe je zelf met een aantal zaken rond dit onderwerp omgaat. Nu beschreven vanuit de optiek van het mahajana boedhisme
  (Tibet). Dit boek gaat verder en dieper dan het boek van Hans Stolp (omgaan met gestorvenen)

  Ook hier is het handig om wel wat basis kennis te hebben in verband met de oosterse banadering.
 2. Voor de dood niet bang
  In zeven hoofdstukken worden boeddhistische thema's behandeld zoals reincarnatie, het lichamelijk stervensproces, karma en de voorbereiding op het sterven.

  Ongeveer de helft van het boek wordt besteed aan de ontwikkeling van deugden zoals geduld en onbaatzuchtige liefde en het verminderen van woede, egoisme en gehechtheid. Doel en instructie van meditatie worden uitgelegd. Er worden enkele gebeden en mantra's besproken. Er is een voorwoord van de Dalai Lama en een levensbeschrijving van de auteur.

  Het boek is zeer eenvoudig geschreven met anekdotes uit het leven van de auteur. Hij is een gevluchte Tibetaanse lama die al tientallen jaren in de V.S. woont en lesgeeft. Hij is goed op de hoogte van de westerse levensstijl en heeft psychologisch inzicht. Achterin is een literatuurlijst opgenomen en informatie over de auteur.
Terug naar de lijst