AOweekend 

30 juni - 2 juli Weekendje Arnhem

AOweekend
AOweekend
30 juni - 2 juli Weekendje Arnhem
Exclusief voor AlleenOver!
Locatie
Arnhem
Beschikbaarheid
30 jun
indeling
privekamer
Groen = Beschikbaar Geel = Bijna vol Rood = Vol Blauw = Op aanvraag Lees dit!

Algemeen

Plaatje Een AO-weekend is een weekend voor de leden van AlleenOver: weduwen en weduwnaars met kinderen.

De traditie gaat al een paar jaar terug. Na het succes van de AOweekends in in Egmond, Dordrecht en Apeldoorn gaan we nu naar Arnhem.

Doel van het weekend is om lotgenoten te ontmoeten. Dat geldt zowel voor de volwassenen als voor de kinderen. Het blijkt op zo een weekend vrijwel vanzelf te gaan. Dus verwacht geen therapeutische sessies of dwingende, intense groepsgesprekken, maar een ontspannen sfeer waarin je samen met lotgenoten iets leuks doet en waarschijnlijk een beetje herkenning vindt. Plaatje

Stayokay Arnhem

Vlakbij Nationaal Park de Hoge Veluwe, en toch op een steenworpafstand van de stad, ligt Stayokay Arnhem. Een ideale uitvalsbasis voor diverse activiteiten. Trek eropuit om de prachtige parken te verkennen of de winkels in het centrum af te struinen. Plaatje In het hostel geniet je in de Engelse pub van een kop koffie of een biertje, hier kent gezelligheid geen tijd. Op mooie dagen ontmoet je op het terras andere gasten. Plaatje Zo zien de kamers in een Stayokay er meestal uit. Je kunt voor een toeslag een privékamer voor je gezin boeken, anders deel je een kamer met een ander gezin.

Programma

VRIJDAG

14.00 uur
Inchecken, vrije middag

17.30 uur
Borrel aan de bar ter kennismaking

18.30 uur Diner (niet inclusief)

19.30
Korte avondwandeling.
Avond: relaxen, spelletjes en elkaar leren kennen.

ZATERDAG

07.30 - 10.00 uur Ontbijt.

Dan naar de Posbank bij Rheden. Wandelen, schaapskooi, speeltuin, speurtocht, GPS tocht etc. Met de auto.
Meer info

Eind van de middag: chillen in het Stayokay.

18.30 uur Diner.

Avond: vrij programma.

ZONDAG

07.30 uur - 10.00 uur Ontbijt (kamers leeg om 10.00 uur )

Middag: in het Sonsbeekpark is van alles te beleven, dus het is zeer de moeite waard om nog even te blijven hangen. Zie de informatie elders op deze pagina.
Plaatje

Data & Prijzen

Van vrijdag 30 juni tot zondag 2 juli.

Prijzen

Prijs volwassene € 72,50

Kinderen van 13 t/m 17 jaar € 67,50

Kinderen van 3 t/m 12 jaar € 55,00

Kinderen van 0 t/m 2 jaar € 2,50

Toeslagen
Toeslag voor privékamer is € 10,-
(per kamer voor het weekend, beperkt beschikbaar)

Inclusief
2 x overnachting
2 x ontbijt
1 x diner (zaterdag)

Exclusief
alle lunches
diner op vrijdag (en zondag)
alle drankjes
alle vervoer
alle verdere activiteiten / uitjes

Boekingskosten: 11 euro.

Optioneel:
- diner op vrijdag: 12,00 volwassene / 6,00 kind (t/m 12 jr).

Er zijn geen éénpersoons kamers, maar je kunt als "losse volwassene" wel op indeling boeken.

AO

Ter plaatse word je opgevangen door Sacha68. Zij is de gastvrouw namens AO. Dankjewel Sacha!

Ik wil met nadruk zeggen dat iedereen van AO welkom is en ik hoop dat iedereen de mogelijkheid heeft om te komen.

Dit ontmoetingsweekend is alleen bedoeld voor ouders die hun partner verloren hebben en niet voor ouders die gescheiden zijn. Je wordt dringend verzocht dat te respecteren.

Het is een arrangement. Het is niet mogelijk om alleen aan delen mee te doen.

AlleenOver vind je hier.

Het programma is nog niet helemaal opgevuld, maar er is ook zoveel te doen in de buurt... Ik laat dat graag open om gezamenlijk iets te kiezen afhankelijk van het weer en andere omstandigheden. Plaatje Tip:
- fietsen meenemen, of huren bij het Stayokay
Plaatje

Arnhem en omgeving

Er is van alles te doen in de nabije omgeving...

Burgers Zoo
Plaatje Ga op wereldreis en ontdek het dierenrijk bij Burgers’ Zoo! De wereldreis brengt u naar de avontuurlijkste natuurgebieden ter wereld. Maak in Burgers Ocean een avontuurlijke reis door de jungle, ervaar in Burgers Desert de rotswoestijnen van Arizona en je waan in in Burgers Ocean een duiker tussen de koraalriffen. Burgers’ Zoo heeft voor de dieren zeven natuurlijke leefomgevingen gecreëerd, de zogenaamde ecodisplays. Burgers’Zoo is op nog geen 5 minuten met de auto, pal naast het Nederlands Openluchtmuseum.
Burgers Zoo

Nederlands Openluchtmuseum
Plaatje In het Nederlands Openluchtmuseum maak je de geschiedenis mee! De vele historische panden bruisen van de activiteiten. Kijk, leer, ervaar en help de ambachtslieden met broodjes bakken, klompen maken, papier maken en nog veel meer. De bewoners vertellen je alles over hun werk en leven.

Voor jong en oud is het een plezier om het Nederlands Openluchtmuseum te bezoeken. De vele evenementen en activiteiten zorgen voor een onvergetelijke dag. Het Nederlands Openluchtmuseum ligt op nog geen 5 minuten rijden.
Nederlands Openluchtmuseum

Kröller Muller Museum
Plaatje
Met de op een na grootste Van Goghverzameling ter wereld is het Kröller Muller een publiekstrekker van formaat. De unieke Van Goghverzameling bestaat uit bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. Daarnaast zijn er topstukken te bezichtigen van Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Het museum ligt op 15 minuten rijden in Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Kröller Muller Museum

Arnhems Oorlogsmuseum
Plaatje Het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45 is een particulier museum gewijd aan de Tweede Wereldoorlog zoals deze zich in en rond Arnhem heeft afgespeeld. De collectie bestaat uit een particuliere verzameling van geallieerde en Duitse wapens, uniformen, documenten en vele niet-militaire voorwerpen, zoals rantsoenbonnen en oorlogskranten. Daarnaast bezit het museum een aantal militaire voertuigen en grote wapens, waaronder een Russische T-34 tank die voor het museum staat opgesteld, en een aantal kanonnen en houwitsers.
Arnhems Oorlogsmuseum

Museum Arnhem Plaatje
Museum Arnhem is een museum voor moderne, hedendaagse en toegepaste kunst en vormgeving. Het museum is tevens één van de belangrijkste instellingen in Nederland die zich bezighoudt met het verzamelen en tentoonstellen van werk van sieraadontwerpers.

Ook heeft het museum een beeldenpark, met uitzicht op de Rijn. De collectie beeldhouwwerken omvat werken van onder anderen: Jenny Holzer, Pearl Perlmuter, Marc Quinn, Alighiero Boetti en Henry Moore. Museum Arnhem

Sonsbeekpark

Het is tien minuten lopen naar het Sonsbeekpark. Vooral op zondag is daar van alles te bleven.

Sonsbeekmarkt
Plaatje Op zondagniddag wordt in het Sonsbeekpark de Sonsbeekmarkt gehouden. Een "mix tussen een streekmarkt en een theatraal buitenfestival".
Sonsbeekmarkt

ParkOpen
Plaatje Ook in het Sonsbeekpark: op zondagmiddag is er live muziek en een kinderprogramma.
ParkOpen.

Watermuseum
Plaatje Een doe-museum waar je alle te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld.
Watermuseum

Beschikbaarheid
30 jun
indeling
privekamer
Groen = Beschikbaar Geel = Bijna vol Rood = Vol Blauw = Op aanvraag Lees dit!