Chenefleur 

In de Belgische Ardennen

Chenefleur
Chenefleur
In de Belgische Ardennen
OAveldje met staanplaatsen en OAhuurtenten.
Locatie
België

Camping de Chenefleur

Camping de Chenefleur is een gemoedelijke camping die zeer geschikt is voor gezinnen met kinderen. De camping heeft naast speeltuinen en een zwembad ook een speelrivier, die direct langs de camping stroomt. Een enthousiast recreatieteam organiseert uiteenlopende activiteiten.

Faciliteiten

Horeca
In het restaurant op de camping staan heerlijke gerechten op de kaart, dus laat je verrassen door de kookkunsten van de kok. In de frituur kun je snacks of maaltijden afhalen. 's Avonds is de bar geopend.
Speeltuin
Natuurlijk vind je op Camping de Chenefleur een speeltuin waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. Hier kunnen ze zich heerlijk vermaken en natuurlijk nieuwe vriendjes ontmoeten. Bij de ingang van de camping, vlakbij het terras, is een leuke speeltuin maar ook verder op de camping zijn speeltoestellen voor de kinderen geplaatst.
Animatie
Zwembad
Voor veel kinderen is het zwembad op de camping de favoriete stek tijdens hun kampeervakantie. Naast het grote zwembad voor de wat oudere kinderen is er een ondiep kinderzwembad, zodat ook de kleinere kinderen heerlijk kunnen spelen en zwemmen in het zwembad op de camping.
Kindersanitair
In een van de sanitairgebouwen vind je speciaal sanitair voor baby's en peuters. Hier zijn alle sanitaire voorzieningen in hoogte en grootte aangepast aan de kinderen. Niet alleen van de leuke kleuren maar ook van het gemak worden kinderen en hun ouders vrolijk.
Kampwinkel
Hier kun je iedere dag versgebakken broden, croissants, bolletjes en stokbrood kopen. Maar je kunt ook terecht bij de bakker in Tintigny (ongeveer 2 kilometer).
Rivier de Semois
MInstens zo aantrekkelijk is de rivier de Semois. Dammetjes bouwen, met een schepnet op zoek naar visjes en met een rubberboot of luchtbed op de rivier varen, dat blijft leuk voor kinderen en hun ouders.
Wifi
Er is gratis wifi bij de receptie en het restaurant. Er is betaalde wifi op de camping.

Activiteiten

Het recreatieteam biedt op camping de Chenefleur een afwisselend programma aan.
• Meeleeftheater
Elke avond om zeven uur worden de kinderen opgehaald. Op het podium van de camping vertellen ze met zang en dans wat ze die dag hebben meegemaakt!
• Creatief
In de weer met papier, schaar en lijm, maar ook met takken en touwen om vlotten en hutten te bouwen in het bos.
• Themadagen en evenementen
Bijvoorbeeld: Magicdagen, Spooktochten Tochten
Ontdek de omgeving van de camping met een speur- of wandeltocht. De kinderen vinden dit vaak een feest en u komt op plekken waar u anders nooit gekomen zou zijn.
Spel
Spellen zoals het Moordspel en het Smokkelspel zullen deze zomer weer zorgen voor plezier voor tien op de camping!
Ardennen Rangers
Het Ardennen Rangers programma is een uniek buitenprogramma dat op camping de Chenefleur voor kinderen aangeboden wordt. Op speelse wijze ontdekken zij allemaal leuke weetjes uit de natuur en trekken er heerlijk op uit. Lees hier alles over de Ardennen Rangers.
Sport
Beachvolleybal, tafeltennis, badminton, voetbal of jeu de boules.
Vissen in de Semois
Camping de Chenefleur ligt aan de rivier de Semois, waar u van eind maart tot eind september mag vissen op o.a. snoek, barbeel en witvis. Op forel vissen kan in de nabije omgeving op de rivieren de Rulles, Civanne en Breuvanne. Op camping de Chenefleur zijn visvergunningen te verkrijgen.
Verhuur mountainbikes / kindermountainbikes);
Je kunt bij de blokhut terecht om een mountainbike te huren voor een hele of halve dag. Bij de receptie vind je (tegen een kleine vergoeding); een aantal routes die je op eigen initiatief kunt fietsen. Kanoen en kajakken op de Semois
We vertrekken bij Pont Saint Nicolas en varen de rivier de Semois af tot aan Lacuisine. De tocht gaat door het idyllische bos en rotslandschap van Chiny. Kleine watervalletjes en stroomversnellingen zorgen voor de nodige spanning!
Tokkelparcours
Een spannende middag met enkele fysieke uitdagingen: eerst krijg je uitleg over hoe je moet tokkelen op een autobeveiligd parcours. Daarna ga je via een touwladder, een junglebrug en een brug met bewegende balken naar het hoogste punt van het terrein. Via twee tokkelbanen (tot 40 meter lang); ga je naar een apenbrug. Vanaf hier neem je een indianenbrug en drietokkelbanen van ongeveer 15 tot 30 meter. Vervolgens via een indianenbrug naar een groot platform en sleeplift. We sluiten af met een deathride/tokkel van maar liefst 200m, waar we met een razende snelheid naar beneden vliegen!
Ranger piste
Ben jij een echte Ardennen Ranger die van spanning en avontuur houdt? Dan is de Ranger Piste zeker iets voor jou! Een prachtig touwenparcours tussen de bomen op een hoogte van 3 tot 8 meter wat ook geschikt is voor de wat jongere avonturiers. Een klimnet, indianenenbrug, kruipnet, zwevende balkjes, junglebrug, evenwichtsbalk, hangbrug, schommeltouwen, een tokkelbaan van 15 meter en een via ferrata van 120 meter langs de rotswand.
Prachtige wandeltochten voor zowel de gevorderde als beginnende wandelaar, die je langs de mooiste plekjes leiden. Je kunt deze wandeltochten op eigen gelegenheid maken, maar er zijn ook georganiseerde wandeltochten onder leiding van een wandelgids mogelijk vanaf camping de Chenefleur.
Buitensport-activiteiten via de camping
Lasergamen Touwenparcours Boogschieten Tokkelen

Er zijn meer stoere buitensportactiviteiten mogelijk in de omgeving: paintball, abseilen, tokkelparcours, lasergamen, mountainbiken, buks- en blaaspijpschieten... Voor ieder wat wils!

Omgeving

De abdij van Orval
In deze abdij of in de kroeg van de abdij kun je het heerlijke Orval bier proeven.
Militaire begraafplaats Rossignol
De militaire begraafplaats is gelegen buiten Rossignol en draagt de naam Rossignol wood cemetry. In 1916, tijdens de Eerste Wereldoorlog, is er hier een slag geweest. Heel indrukwekkend! Het museum van het Ardense leven in Neufchateau In de drie zalen van dit museum krijg je een overzicht van de verschillende aspecten van het leven in de Ardennen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog:
Citadel van Montmedy
Van 941 tot 1364 was Montmedy de hoofdplaats van het Graafschap Chiny. De graaf van Chiny liet in 1221 de eerste burcht van Montmedy bouwen, het chateau de Mady. Deze Franse plaats is in vele oorlogen een strategisch punt geweest. Deze burcht werd in latere oorlogen steeds verder uitgebreid tot een citadel. Er is speciaal een wandelroute om de citadel aangelegd, zodat je het idee achter het bouwwerk leert begrijpen.
Kasteelvan Sedan
Met een oppervlakte van zo een 35.000 vierkante meters aan tunnels en vestingen is het kasteel van Sedan de grootste vesting van Europa.
De mijnen van Rumelange
In de mijnen van Rumelange vind je het nationaal mijnenmuseum. Hier zie je een tentoonstelling van het leven van de mijnwerkers door de jaren heen.
Bierbrouwerij routes
Belgie staat in de hele wereld bekend als bakermat van het bier. De brouwerijen in de Ardennen worden gekoesterd. Hierdoor kun je op ontdekkingstour langs de diverse brouwerijen.
De leisteengroeve van Bertrix
Met dit leuke en leerzame uitje daal je af in de oude mijnen van Bertrix.
Zoopark Bettenburg
Deze gezellige dierentuin in Luxemburg, is ook de enige dierentuin in heel Luxumburg. De dieren in de dierentuin komen uit verschillende delen van de wereld.
Luxemburg, 45 kilometer
Het kleine landje Luxemburg in Europa is zeker een bezoekje waard. Vooral in het noorden vind je een diversiteit in flora en fauna. In het zuiden van Luxemburg ligt de hoofdstad Luxemburg, hier wonen dan ook meer mensen dan in het noorden. De hoofdstad is een oude vestingstad en je kunt er diverse activiteiten ondernemen zoals de Adolfsbrug of de kathedraal van Carillon bezoeken.
Bouillon, 45 kilometer
Diep verborgen in het Ardense woud vind je het kleine middeleeuwse stadje Bouillon. Hier kun je heerlijk wandelen door de authentieke straatjes en eten bij restaurantjes die de meest heerlijke streekgerechten serveren. Mede dankzij het kasteel van Godfried van Bouillon is een wandeling door Bouillon als een reis terug in de tijd. Het imposante bouwwerk torent boven het stadje Bouillon en is gebouwd op drie rotspunten boven de rivier de Semois. Het kasteel wordt verbonden door bruggen. Je kunt het kasteel bezichtigen onder leiding van een gids er worden ook tentoonstellingen over roofdieren georganiseerd.
Arlon, 20 kilometer
In deze oude stad vind je diverse overblijfselen van de Romeinen. Arlon is de hoofdstad van de provincie Luxemburg in Belgie.

Bereikbaarheid

De afstand vanaf Utrecht is ongeveer 350 kilometer.

Je kunt beter niet met openbaar vervoer naar deze camping reizen, want je hebt ter plaatse absoluut een auto nodig. Voor de boodschappen en voor uitjes.

Data & Prijzen

Beschikbaar tussen 9 juli en 3 september

Aankomst en vertrek op ZATERDAG.

Als je deze locatie boekt in combinatie met een locatie van OA in Zuid-Europa en je wilt op maandag aankomen en vertrekken, neem dan even contact op.

Zie de prijzen onderaan deze pagina.

We hebben een "eigen" gedeelte tot onze beschikking. Met de mogelijkheid om een gezamenlijke tent te plaatsen.
Natuurlijk is de gezamenlijke tent alleen beschikbaar als er geen overlast van komt. Als dat wel gebeurt, wordt de tent verwijderd.
Er is geen reisleiding van OuderAlleen aanwezig en er worden door OuderAlleen geen activiteiten georganiseerd. Goede nieuws is, dat er op de camping van alles te doen is en dat de gasten van OA meestal ook van alles organiseren. Van "samen barbecueën" tot "een kanotocht met z'n allen" et cetera.
Op maandagavond is er speciaal voor de gasten van OA een diner met korting (20%) in het restaurant. De korting geldt op het eten.

Huurtent: de LuifeltentPlus(Plus)

De tentafmeting is 6,60 bij 3,40 meter. De huurtent is geschikt voor 4 personen. 1 volwassene met 3 kinderen. De tent is compleet ingericht.Het is een ruime tent met een grote luifel. Er is inventaris voor 4 personen.

De Luifeltent+:
Ideaal voor 3 personen. Ook geschikt voor 4 personen.

Er zijn twee veldbedden met een noppenmatras en verder luchtbedden.

Meer info over de Luifeltent+

De Luifeltent++:
Er kunnen 3 personen slapen in de tent. In combinatie met een bijzettentje (zelf meenemen); pas je er ook met 4 personen in.

Verschil met de Luifeltentplus:
geen veldbedden
1 éénpersoons bed en 2 standenstoelen
2 luchtbedden

Meer info over de Luifeltent++

Staanplaats Chenefleur

6 ampere stroom
Plaatsen van 90 tot 100 m2.
De auto kan bij de tent
Tussen de bomen en op het gras
Dichtbij het sanitair

Aanspreekpunt

OuderAlleen zoekt enthousiaste OAers die hier op vakantie willen gaan en ter plaatse wat zaken namens OuderAlleen willen regelen. Het gaat dan om:
- aanspreekpunt zijn voor de camping
- de gasten van OA welkom heten
- de wissels van de huurtenten begeleiden

Je bent er met name op de wisseldag druk mee.

Het gaat om vrijwilligerswerk en er staat een mooie korting tegenover.

Corona

Kamperen is in tijden van Corona de meest veilige manier van vakantie vieren. Als je tenminste niet thuis wilt blijven. Omdat het zich grotendeels buiten afspeelt en het goed mogelijk is om afstand te bewaren.

Op de camping worden alle nodige maatregelen genomen om veilig te kunnen verblijven. Waar je wel rekening mee moet houden is, dat het tijdens een vakantie met een groep wat lastiger is om afstand te bewaren.

Als je vanwege maatregelen van de overheid (overheden) niet op de camping kunt komen of de camping gesloten is, dan krijg je een voucher voor volgend jaar, of - als het enigszins kan - je geld terug. Geen van de voorgaande jaren is dit nodig geweest.

Als je zelf wilt/moet annuleren, dan gelden de normale annuleringsvoorwaarden.

Prijsinformatie

Bedragen in euro'sstaanplaats luifeltentplus luifeltentplusplus
1 week2 weken1 week2 weken1 week2 weken
9 Jul219,00449,00349,00699,00369,00739,00
16 Jul239,00509,00369,00759,00389,00799,00
23 Jul279,00549,00409,00799,00429,00839,00
30 Jul279,00549,00409,00799,00429,00839,00
6 Aug279,00549,00409,00799,00429,00839,00
13 Aug279,00509,00409,00759,00429,00799,00
20 Aug239,00---369,00---389,00---
27 Aug------------------

Prijzen per week

Staanplaats: inclusief:
- staanplaats
- elektriciteit (6 ampère)
- 2 personen
- auto

Huurtent: inclusief:
- staanplaats
- de huurtent
- elektriciteit (6 ampère)
- 2 personen
- auto

Toeslagen:
- toeristenbelasting: 1,50 per persoon per nacht.
- extra persoon: 35 of 42 euro per week, afhankelijk van de periode
- huurtent: borg 50 euro, vooraf voldoen.
- boekingskosten: 18,50 euro

Opties:
- Bijzettent/partytentje (max 2x2m): 28 euro per tent per week. Kan ook bij huurtent.
- koele kast: 10 euro per week
- borg koele kast: 25 euro
Alleen voor de staanplaatsen. De huurtenten hebben een koelkast.
Over de koele kasten

Je kunt eventueel een koelkast huren bij de camping voor 35 euro per week. Meer info bij de receptie.

BESCHIKBAARHEID KOELKASTEN ONDER VOORBEHOUD!

Weetjes
- Huisdieren zijn niet toegestaan op het OAgedeelte

VROEGBOEKKORTING
• 20 euro per week op huurtent

De vroegboekkorting geldt als je boekt vóór 1 maart.

Beschikbaarheid
16 jul23 jul30 jul 6 aug13 aug20 aug
staanplaatsstaanplaats!staanplaats!staanplaatsstaanplaatsstaanplaats
luifeltentplus!luifeltentplusluifeltentplusluifeltentplusluifeltentplusluifeltentplus
luifeltentplusplusluifeltentplusplusluifeltentplusplusluifeltentplusplus!luifeltentplusplusluifeltentplusplus
Groen = Beschikbaar Geel = Bijna vol ! = Nog eentje Rood = Vol Blauw = Op aanvraag Lees dit!