Azijn in de wasmachine, deze voor- en nadelen heeft dat 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
 1. leeuwin70
  Dans maar mee met de wind

  Toon alleen de berichten van leeuwin70
  Veel mensen voegen azijn toe tijdens het wassen van de was in de wasmachine. Het zorgt ervoor dat onfrisse geurtjes verdwijnen, de was lekker zacht wordt en dat kalk minder kans maakt. Buiten die voordelen heeft azijn echter ook nadelen. Is het daarom wel een goed idee om het te gebruiken?

  Voordelen van azijn in de wasmachine
  Azijn maakt het water zachter en het verwijdert zeepresten. Hierdoor zorgt het ervoor dat een wasmachine die stinkt weer fris gaat ruiken. Maar het zorgt er ook voor dat de was zachter uit de wasmachine komt. Bovendien verwijdert het kalk uit het water, wat de levensduur van de wasmachine gunstig beïnvloedt. Al is de waterhardheid in Nederland niet zo hoog, dat dit snel voor problemen zorgt.

  Nadelen van azijn in de wasmachine
  Door regelmatig azijn te gebruiken tijdens het wassen, slijten bepaalde onderdelen van de wasmachine eerder. De bijtende stoffen in azijn zorgen er onder andere voor dat de rubbers uitdrogen. Op den duur kunnen daar lekkages door ontstaan. Daarnaast tast azijn blinkend staal en aluminium aan, wat dus beschadigt wanneer je het vaker in de wasmachine gebruikt. Tegenover Nu.nl benadrukt de Consumentenbond nog dat het goed is om te controleren of de garantie van de wasmachine niet vervalt wanneer u azijn gebruikt. Ook is azijn niet geschikt voor alle soorten vlekken, dus dan moet er een ander wasmiddel naast gebruikt worden.

  Conclusie: gebruik azijn met mate
  Te vaak azijn gebruiken is op de langere termijn dus niet goed voor de wasmachine. Het tast wasmachineonderdelen, zoals de rubbers, aan. Ook maakt azijn niet alle soorten vlekken schoon. Gebruik het dus zeker niet bij elke wasbeurt, maar liever maximaal 1 keer per maand. En gebruik ook altijd natuurazijn en geen schoonmaakazijn, want dat is milder. Wilt u de wasmachine een opknapbeurt geven, zonder dat u daar azijn voor gebruikt, dan kunt u hem ook 1 keer in de maand op een programma van 90 graden laten draaien. In een eerder artikel geven we meer tips om van een stinkende wasmachine af te komen.

  Ook kan het helpen om af te wisselen met waspoeder en vloeibaar wasmiddel en om van beide zeker niet te grote hoeveelheden te gebruiken, om wasluis te voorkomen.  >>LINK<<
 2. twelve
  Hey Baberiba

  Toon alleen de berichten van twelve
  quote:
  Dit schreef leeuwin70


  Ook kan het helpen om af te wisselen met waspoeder en vloeibaar wasmiddel en om van beide zeker niet te grote hoeveelheden te gebruiken, om wasluis te voorkomen.

  >>LINK<<


  En regelmatig een was draaien op 90 graden, zodat zeepresten goed weggespoeld worden en de machine weer goed schoon wordt.
  Is het behoud van je wasmachine.
Terug naar de lijst