Aangescherpte STAP-regeling herstart 28 februari 

Onderwerp van leeuwin70

BEHEERD DOOR:
bart
Terug naar de lijst
 1. leeuwin70
  Dans maar mee met de wind

  Toon alleen de berichten van leeuwin70
  De afgelopen weken heeft het ministerie van SZW, samen met partners binnen STAP, maatregelen genomen om misbruik en oneigenlijk gebruik van het STAP-budget te voorkomen. Zo komt er een begrenzing van 300 toekenningen per opleiding (van één opleider) per kalenderjaar, worden opleiders die snoepreisjes of cadeaus aanbieden aangepakt en is de definitie van scholing aangescherpt. Ook worden de toegewezen subsidies na iedere aanvraagperiode openbaar gemaakt.

  Alle genomen maatregelen zijn te vinden in de vandaag gepubliceerde wijzigingsregeling in de Staatscourant. Daarnaast is met keurmerken afgesproken dat zij vooraf gaan controleren of opleidingen van opleiders met hun keurmerk voldoen aan de voorwaarden van STAP.

  Het STAP-budget kan – zoals gepland – vanaf 28 februari weer worden aangevraagd.
  Eind vorig jaar besloot het kabinet het januaritijdvak voor het aanvragen van STAP-budget over te slaan om de nodige verbeteringen in de regeling uit te werken. Het moest strenger en strakker. Ook werkte de Toetsingskamer STAP aan onderzoek naar ruim 3.500 opleidingen bij zo’n 200 opleiders. Daarbij is er niet altijd sprake van misbruik en/of oneigenlijk gebruik, daarom is het belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan, met hoor en wederhoor. De onderzoeken zijn momenteel bijna afgerond.


  >>LINK<<
 2. leeuwin70
  Dans maar mee met de wind

  Toon alleen de berichten van leeuwin70

  Vanaf morgen weer.
 3. Yaris
  Abonnee

  Toon alleen de berichten van Yaris
  Vraag me af of zoon voor zijn laatste schooljaar wellicht STAP kan aanvragen nu hij geen recht meer heeft op stufi 🤔
Terug naar de lijst