Overstappen Energieleverancier, waar moet ik op letten?

Overstappen Energieleverancier, waar moet ik op letten? 

Onderwerp van Shai

BEHEERD DOOR:
leeuwin70
Terug naar de lijst
  1. quote:
    Dit schreef Dayenne
    Ik zat al bij een goedkope leverancier (Greenchoice), ben overgestapt vanwege de kadobon naar een andere leverancier (EnergieDirect) en betaal daar een euro meer per maand. Totale winst is voor mij 88 euro. Leuk zo vlak voor de feestdagen. Volgend jaar kijken we wel weer.

    Waar je ook naar toe overstapt: doe geen Nederlandse Energie Maatschappij. Kost je altijd meer geld.

    Oh en als je prijzen vergelijkt doe dit dan zonder de welkomstpremie. En kies niet voor zoveel jaar vast.


    Dank voor je aanvullende tips Dayenne SmileSmile
    Toevallig ben ik ook aan het twijfelen over energiedirect, die komt er bij meerdere vergelijkingssites goed uit:

    Nu zie ik wel addertjes.. (overigens zijn bij beide vergelijkers de prijzen incl. btw(.
    zo is de vergelijking van: >>LINK<<
    gebaseerd op de netwerkkosten van Liander (dit zie je bij jaaroverzicht), die moet dan toevallig ook wel de beheerder zijn, in mijn geval is dit Stedin, moet ik dus nog even vergelijken.
    Er staat dan ook nog eens bij:
    Deze kosten zijn (bij hetzelfde verbruik) bij elke energieleverancier gelijk
    En dit klopt dus niet! Nu kun je niets veranderen aan je netbeheerder... maar deze kosten zijn dus variabel en dat is belangrijk om mee te nemen, want dat maakt het aanbod dus ook weer anders.
    Tevens ben ik een kleingebruiker in gas en lees hierover bij deze vergelijker: De welkomstpremie bij een verbruik van minder dan 1000 m3 bedraagt ?120 voor stroom en gas.
    De welkomstpremie bij een verbruik van meer dan 1000 m3 bedraagt ? 198 voor stroom en gas. Dat scheelt op jaarbasis al ? 78,00.

    Dan kijk ik bij:
    >>LINK<<
    Daar wordt de voorwaarde van min. 1000 m3 niet vermeld. De netwerkkosten kloppen.hier, de lagere kosten die ik betaal voor gas zijn mee genomen in het aanbod.

    Ik ben erg benieuwd wanneer de transportkosten 2015 bekend worden. Als het aanbod nu al per dag kan verschillen, dan zullen die kosten de aanbiedingen nog aantrekkelijker maken voor de consument omdat deze kosten naar verwachting zakken.

    Voor nu ben ik even gaar en klaar met mijn gespeur!
  2. quote:
    Dit schreef Dayenne
    Op vergelijkingssites worden die netwerkkosten altijd getoond.


    Dat klopt dus niet, kwam ik net achter (zie mijn vorig bericht).
    Ik ga me morgen verdiepen in de vergelijkingssites. Ik ben in ieder geval al weer flink wat wijzer geworden Smile,
  3. Dayenne
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Dayenne
    Netwerkkosten zijn niet echt variabel. Als je ze bij 1 hebt kunnen lezen kun je ze toepassen bij degene waar het niet staat.
  4. quote:
    Dit schreef Dayenne
    Netwerkkosten zijn niet echt variabel. Als je ze bij 1 hebt kunnen lezen kun je ze toepassen bij degene waar het niet staat.



    Niet als je mijn linken bekeken hebt Dayenne. Bij gaslicht.com werden de gegevens in mijn geval getoond van een andere netbeheerder.
    Ik heb van de link die ik geplaatst heb over de kosten netwerkbeheerders de goedkoopste en duurste totaalkosten gekopieerd. Ik krijg zoals in eerder bericht vermeld niet het gehele schema gekopieerd.:
    ? 377,75
    ? 422,26
    DELTA Netwerkbedrijf is het goedkoopst en Westland Infra Netbeheer het duurst.
    Hier zit ? 44,50 verschil in...
    Nogmaals de link met het overzicht van alle netbeheerders. >>LINK<<

    Uit onderstaande tekst blijkt dat er begin december door het ACM per netbeheerder een tariefbesluit genomen wordt waarmee zowel de totale inkomsten van de netbeheerder worden vastgelegd alsmede de maximale tarieven die netbeheerders in rekening mogen brengen bij hun klanten. Er staan dalingen aangekondigd. Zie verder de tekst hieronder.

    10 oktober 2014
    Regionale netbeheerders stellen tariefdalingen voor aan ACM,


    De meeste tarieven voor het gebruik van regionale gas- en elektriciteitsnetten zullen in 2015 dalen ten opzichte van 2014. Als het aan de netbeheerders ligt voor de gasnetten tussen 7 en 16 procent en voor de elektriciteitsnetten tussen 1 en 12 procent. VEMW heeft de tarieven voor het transport en de daaraan gerelateerde diensten voor haar leden in een handig overzicht gezet, zowel voor elektriciteit als gas. In dat overzicht zijn ook de door het Kabinet voorgestelde belastingtarieven (Energiebelasting (EB) en Opslag Duurzame Energie (ODE)) opgenomen. Hoewel de voorstellen nog definitief vastgesteld moeten worden door de toezichthouder ACM kunnen ze als indicatie gebruikt worden voor de budgettering van de energiekosten over 2015.

    Elk jaar moeten netbeheerders voorstellen indienen voor de gereguleerde tarieven die zij willen hanteren in het komende jaar. De voorstellen voor 2015 moeten gebaseerd zijn op de methodebesluiten 2014-2016 die toezichthouder ACM eind 2013 heeft gepubliceerd.

    Belanghebbenden, zoals VEMW, kunnen reageren op de voorstellen door een zienswijze in te dienen. Na grondige toetsing van de voorstellen en kennisname van de zienswijzen neemt de ACM begin december per netbeheerder een tariefbesluit waarmee zowel de totale inkomsten van de netbeheerder worden vastgelegd alsmede de maximale tarieven die netbeheerders in rekening mogen brengen bij hun klanten. In de praktijk maken de netbeheerders gebruik van de ruimte die de ACM hen geeft en hanteren zij de maximum tarieven. Afwijking daarvan is echter mogelijk, zoals Enexis in de afgelopen jaren aantoonde door lagere dan de maximale tarieven te in rekening te brengen.

    Voor haar leden heeft VEMW een handig overzicht van alle voorgestelde tarieven voor elektriciteit en gas op haar website gezet. Aan dat overzicht is een lijst met procentuele verschillen ten opzichte van 2014 toegevoegd. VEMW adviseert haar leden om de voorstellen te bestuderen en opvallende zaken of tariefvoorstellen waar vraagtekens bij geplaatst kunnen worden aan VEMW door te geven v??r donderdag 16 oktober a.s. (e-mail: desk@vemw.nl), zodat VEMW in de gelegenheid is deze opmerkingen waar mogelijk mee te nemen in haar zienswijze op de tariefvoorstellen die wij bij de ACM zullen indienen.

    Naast een overzicht van de voorgestelde regionale transporttarieven heeft VEMW ook de voorgestelde tarieven voor de Energiebelasting en de reeds vastgestelde tarieven van de ?Opslag Duurzame Energie? voor u in een handig overzicht gezet. Daarnaast kunt u op de website een rekentool downloaden om na te gaan hoeveel Energiebelasting en Opslag Duurzame Energie u in 2015 moet gaan betalen. Hoewel de belastingtarieven formeel nog door het Parlement goedgekeurd moeten worden, hebben wij gemeend nu al onze leden te moeten informeren over de kosten die zij mogelijk in 2015 in rekening gebracht zullen krijgen.

    Bron: VEMW, 10 oktober 2014

    Bron: >>LINK<<
    25 nov '14 - 19:16:43 / 25 nov '14 - 19:40:09
  5. Dayenne
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Dayenne
    Vziw heb je te maken met 1 netbeheerder voor elektra en 1 voor gasnetwerk. Ik woon in een Stedin-dorp, maar mijn wijk is gekoppeld aan een naburig Liander-dorp (provinciale grenzen). Ik kan niet kiezen of ik wil betalen aan Liander of Stedin, dat ligt vast. Voor mijn verbruik (elektra in dit geval) kan ik wel kiezen. Ik zal es wat links aan klikken.

    Als ik je links aanklik zie ik jouw gegevens niet maar de mijne. Wat is je postcode?
  6. EEND
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van EEND
    Ik heb bewust ( weer) gekozen voor echt groene stroom zonder jaarlijks terugkerende overstap toestanden, Greenchoice (de groene dochter van Eneco)
    Elders kan het soms iets goedkoper, maar niet beter.
    >>LINK<<
  7. Dayenne
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Dayenne
    Greenchoice is idd de goedkoopste, acties niet meegerekend. Smile
  8. Boep
    oh?

    Toon alleen de berichten van Boep
    quote:
    Dit schreef Dayenne
    Greenchoice is idd de goedkoopste, acties niet meegerekend. Smile

    Als ik vergelijk tussen Greenchoice en Vandebron, met hetzelfde verbruik, dan zou ik bij Greenchoice duurder uit zijn.
  9. Dayenne
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Dayenne
    Als ik vergelijk zou ik bij Vandebron net zo duur uit zijn als bij EnergieDirect (65 euro pmnd bij 2000 hoog en 2000 laag).
  10. Boep
    oh?

    Toon alleen de berichten van Boep
    quote:
    Dit schreef Dayenne
    Als ik vergelijk zou ik bij Vandebron net zo duur uit zijn als bij EnergieDirect (65 euro pmnd bij 2000 hoog en 2000 laag).

    Kan best. Maar EnergieDirect is niet groen toch?
  11. Dayenne
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van Dayenne
    quote:
    Dit schreef Boep

    Kan best. Maar EnergieDirect is niet groen toch?

    Jawel hoor:
    Je product

    Duur levering: 12 maanden
    Herkomst stroom: Wind
    Tariefsoort stroom: Vast
    Einddatum contract: 02-11-2015
    Herkomst stroom wijzigen

    Je kunt op elke moment de herkomst van je stroom wijzigen. Daarin heb je keuzevrijheid. Groene stroom is duurzaam. Het wordt opgewekt uit bronnen die niet opraken zoals zon, water en wind. Door groene stroom te gebruiken, voorkom je dat grondstoffen voor gewone elektriciteit (aardgas en steenkool) snel uitgeput raken. Daarom is je keuze voor groene stroom ook beter voor het milieu.
  12. paul1964
    Geregistreerd

    Toon alleen de berichten van paul1964
    quote:
    Dit schreef EEND
    >>LINK<<


    onafhankelijk, Ben Woldering



    Is dat een grapje? Deze man leeft natuurlijk van de doorlinkjes vanuit zijn site. Slechte beoordelingen worden niet geplaatst. Ik heb zo mijn ervaringen met NUON. Als je bij gaslicht.com kijkt lijkt dat een prima bedrijf. Maar nu de meeste klanten vertrokken lijken zijn ze druk met een beetje korting voor wie toch blijft......
    En Sinterklaas komt uit Spanje......
Terug naar de lijst