Al sinds jaar en dag was ik helemaal verslaafd aan de kerrie soep uit blik van Unox.
Maar tot mijn grote verdriet wordt deze sinds kort niet meer verkocht, blijkbaar was ik de enige die deze soep lekker vond .
Gezien het feit dat haast geen winkel het verkocht en nu zelfs nergens meer te krijgen is.
Dan maar een poging wagen deze soep (bijna) te evenaren.
Wie o wie weet een lekker kerriesoep recept. Aangezien ik nou niet echt een ster kok ben graag redelijk eenvoudig .
Ik kan me herinneren dat het vrij simpel is. Uitje snipperen en goudbruin bakken. Roux maken (binden) en kerrie poeder toevoegen. En dan aanvullen met bouillion.
quote:Dit schreef LoveMagenta Google eens op kerriesoep of londonderrysoep.
Ik kan me herinneren dat het vrij simpel is. Uitje snipperen en goudbruin bakken. Roux maken (binden) en kerrie poeder toevoegen. En dan aanvullen met bouillion.
Hoeveelheden weet ik niet meer uit mijn hoofd.
Ja zoiets
het uitje fruit ik aan, ik bak het niet bruin, in de boter, vervolgens hiervan een roux maken, met kerriepoeder
verhouding 40 gr boter / 60 gr bloem
aanvullen met kippen of groente bouillon (ik gebruik biologische bouillonblokjes zonder toevoegingen)
handje vol rijst erdoor is lekker, en/of in fijne reepjes gesneden paprika
Nou, een simpele, w?nt met een pakje.
Namelijk kerriesoep van Honig.
Daar gooi je door: een heel pakje (ook al bevroren koolvis, in stukken gesneden, gezouten en ingesmeerd met kerrie (masala bij voorkeur).
Een blikje macedoine.
Een blikje met stukjes ananas.
Boerensoepgroenten.
En je maakt het af met wat room.
Het is een maaltijdsoep, hij dateert nog uit mijn studentenhuisperiode, vandaar de pakjes, hij klinkt mwah, maar zelfs vishaters vinden deze soep lekker.