FAQ 

Antwoorden op veelgestelde vragen

Hoe werken de clubs?
 • Wat zijn OAclubs en hoe werkt het?
  De OAclubs zijn speciale rubrieken, die beheerd worden door (een) abonnee(s) van OuderAlleen. Iedere abonnee van OuderAlleen kan een club beginnen en vervolgens bepalen wie er toegang hebben tot de club.

 • Wie hebben toegang tot de clubs?
  OAclubs is alleen toegankelijk voor abonnees van OuderAlleen. Daarnaast werken de clubs met een ledenlijst. In sommige clubs kun je alleen lezen als je op de ledenlijst staat (zie uitleg direct hieronder). De beheerder van de club is degene die mensen op die ledenlijst kan zetten, of ze er vanaf kan halen.

 • Wie kunnen de berichten lezen in de clubs?
  Er zijn verschillende soorten clubs:
 • open clubs: iedere abonnee van OuderAlleen kan hier lezen en schrijven. Er wordt gewerkt met een zwarte lijst om mensen die zich niet aan de regels houden te kunnen schorsen.
 • niet-besloten club: alle abonnees van OuderAlleen kunnen de berichten lezen, alleen leden van de club kunnen schrijven
 • besloten club: abonnees van OuderAlleen zien de lijst met onderwerpen (en wie die gechreven hebben), alleen leden van de club kunnen de berichten lezen en schrijven
 • zeer besloten club: abonnees van OuderAlleen kunnen alleen zien dat de club bestaat en zich eventueel aanmelden. Ze kunnen de lijst met onderwerpen en wie ze geschreven hebben niet zien. Leden van de club kunnen dat natuurlijk wel.
 • verborgen club: alleen de leden van de club weten van het bestaan van deze club. Je kunt je er niet voor aanmelden maar wordt gevraagd lid te worden en dan door de beheerder op de ledenlijst gezet.

  Op de thuispagina (onder "Gaande") verschijnen dus alleen berichten uit de niet-besloten en open clubs. Verder alleen de berichten uit de clubs waar je lid van bent.

 • Aanmelden bij een club
  In het menu bovenaan een clubpagina vind je de optie 'aanmelden'. Als je daar op klikt kun je je aanmelden voor de club door een berichtje te schrijven. Hoe de aanmeldprocedure precies verloopt kun je meestal lezen achter de knop "Over deze club" in het menu bovenaan de club.

 • Ik heb me aangemeld, maar ik kom er niet in!
  Nadat je je hebt aangemeld, moet de beheerder je naam op de ledenlijst zetten. Pas als dat gebeurd is, heb je toegang tot de club. Er kan even overheen gaan, omdat niet iedere beheerder iedere dag online is.

 • Over de ledenlijst
  De ledenlijst is alleen te zien voor clubs waar je lid van bent, én voor clubs waarin vrijelijk gelezen kan worden of waarvan de lijst met onderwerpen zichtbaar is.

 • Hoeveel clubs kun je beheren?
  Iedere abonnee van OuderAlleen kan meerdere clubs beheren.

 • Hoe begin in een nieuwe club?
  Je kunt een nieuwe club beginnen op je eigen Beheer-pagina.

  Op die pagina's kun je verschillende dingen instellen voor je club. Zoals nieuwe leden toelaten, personen op de zwarte lijst zetten, de titel van je club en andere instellingen wijzigen en kiezen of je een email wilt krijgen als iemand een nieuw bericht schrijft in je club.

 • Wat kan de beheerder?
  De beheerder kan mensen de toegang tot de club geven en ontnemen. Tevens kan de beheerder alle instellingen van de club wijzigen. De beheerder kan berichten verwijderen, onderwerpen afsluiten en weer openen. Van de beheerder wordt verwacht dat hij of zijn die taken naar eer en geweten vervuld en zijn of haar 'macht' niet misbruikt om anderen te kwetsen of te laten kwetsen.

 • Kan ik een tweede beheerder bij mijn club aanstellen?
  Ja dat kan. Op de Beheer-pagina kun je een andere abonnee van OuderAlleen tot mede-beheerder bombarderen. Let wel, je deelt vanaf dat moment de zeggenschap over je club. De andere beheerder heeft exact dezelfde rechten als jijjij kan jou dus zelfs de toegang tot de club ontzeggen.

 • Hoe draag ik het beheer over aan iemand anders?
  Door eerst een ander mede-beheerder te maken en vervolgens jezelf af te melden. Dat kan allemaal op de Beheer-pagina.

 • Hoe verwijder ik als beheerder een onderwerp?
  Je kunt een bericht of heel onderwerp verwijderen door op de knop "Verwijderen" te klikken die onder ieder bericht staat. Als je het eerste bericht op die manier verwijderd, verwijder je het hele onderwerp. Leden van de club kunnen in het logboek nalezen wanneer en door wie een bericht of onderwerp verwijderd is.

 • Hoe sluit ik een onderwerp af?
  Open het onderwerp alsof je het wilt lezen. Onderaan die pagina vindt je de optie "Openen/sluiten". Eén keer klikken en het onderwerp is gesloten voor nieuwe berichten. Nog een keer klikken en het onderwerp is weer open. Check even in de lijst met onderwerpen of je het juiste aantal keer geklikt hebt.

 • Wat betekent de beheerders-optie "altijd bovenaan"?
  De beheerder kan een bericht de status van "mededeling" geven, door het altijd bovenaan de lijst te laten verschijnen. Je vind deze optie door het bewuste onderwerp te openen en helemaal onderaan de lijst met berichten te kijken. Door één keer te klikken zet je een bericht bovenaan. Door daarna nog een keer te klikken (nadat de pagina weer geladen is) komt het onderwerp weer 'gewoon' in de lijst. Check even in de lijst met onderwerpen of je het juiste aantal keer geklikt hebt.

 • Waar moet ik zijn in geval van onenigheid over het beleid van een club
  De beheerder bepaalt wat er wel en niet kan en mag in een club en wie er toegang hebben. OuderAlleen heeft daar niets mee te maken, is er niet verantwoordelijk voor en is op geen enkele manier aansprakelijk voor het beleid binnen een club.

 • Wat mag niet in een club
  Voor de OAclubs gelden dezelfde regels als voor OuderAlleen. De clubs zijn niet bedoeld voor commerciële activiteiten. Verder is het nederlands recht van toepassing. OuderAlleen houdt zich het recht voor om een club te sluiten, eventueel zonder opgaaf van redenen.

  Een beheerder dient te allen tijde de privacy van de leden te waarborgen door bijvoorbeeld informatie die privé is toegezonden (zoals in een misbruikbericht) privé te houden en niet te publiceren.

 • Kan de webmaster alle berichten lezen?
  Ja, de webmaster heeft toegang tot alles wat op de server van OuderAlleen wordt geschreven. (Het is goed om je te realiseren, dat dat altijd het geval is, ook op andere websites.) De inhoud van de berichten zal echter op geen enkele manier aan derden worden doorgespeeld, tenzij er sprake is van (mogelijke) strafbare feiten.

 • Hoe zit het met privacy in de clubs?
  OAclubs is zo opgezet, dat de berichten alleen door clubleden kunnen worden gelezen, tenzij gekozen is voor een niet-besloten of open club. De kans dat ook anderen die berichten kunnen lezen is klein, maar men moet - gezien de aard van internet, gezien het feit dat er geen beveiligde verbinding wordt gebruikt, gezien het feit dat niet kan worden gecontroleerd wie achter een pc zit of meeleest en gezien de mogelijkheid van technische onvolkomenheid of storing - altijd rekening houden met de mogelijkheid dat iemand zich toegang verschaft tot de inhoud van de berichten. Hoewel OuderAlleen er veel aan doet om dat te voorkomen, kan dat onmogelijk gegarandeerd worden.

 • Help, iedereen kan berichten in een besloten club lezen via "zoeken" of "profiel"
  Dat lijkt zo, maar is in werkelijkheid niet zo. Omdat jij lid bent van de cub, krijg jij die berichten te zien. Iemand die geen lid is, ziet die berichten niet.

 • Ik wil mijn club opheffen. Hoe doe ik dat?
  Zet je club op 'inactief' in de rubrieksinstellingen op de Beheer-pagina. Een club die twee weken aaneengesloten inactief is, wordt automatisch verwijderd.
  Clubs waar een jaar niets in geschreven is, worden automatsich verwijderd.


 • Andere Vragen over Clubs
  Hoe meld ik me aan bij een club?
  Hoe begin ik een eigen club?
  Hoe beëindig ik mijn club?
  Hoe werkt de clublijst?
  Waar vind ik de optie "Wel of niet bovenaan"?
  Hoe meld ik mij af voor een club.
  De berichten van een besloten club zijn door iedereen te lezen!
  Mijn aanmelding voor een club is geweigerd. Wat nu?
  Ik kan de berichten in een club niet lezen.
  Hoe werkt de mailinglijst in de clubs
  Volgorde van de onderwerpen in een club

  Je kunt ook een vraag stellen op
  Support

  Zoeken

  zoekwoorden scheiden door spaties
  ?

  Veel gezocht:
  alimentatie
  foto
  aanmelden
  inloggen
  toegang
  plaatjes
  abonnement
  kids
  registratie
  email
  verwijderen
  allimentatie
  berichten
  vakantie
  profiel
  bericht
  chat
  club
  support
  Code