Testimonials

OuderAlleen, wat heb je er aan?

Hier kun je vertellen wat je aan OuderAlleen hebt.

OuderAlleen, wat heb je er aan?

Abonnee sinds februari 2005
Bijna vanaf het begin ben ik lid, eerst onder een andere naam. Ik was op zoek naar lotgenoten (mensen van wie de partner was overleden) In de eerste jaren heb ik heel veel lief en leed kunnen delen. Voordat OA (en het aparte deel AO voor weduwen en weduwnaren er was kon ik maar weinig jonge mensen met kleine kinderen vinden die in dezelfde omstandigheden zaten. Nu ben ik nog steeds lid van OA maar meer voor het plezier en voor praktische tips. Ook is het leuk af en toe echte IRL contacten te hebben via georganiseerde uitjes. Je kunt via clubs altijd gelijkgestemden opzoeken. Ik zal hier nog lang lid blijven, want er is altijd wel wat nieuws te lezen of te doen. Op OA is altijd actie!
jan '10

Abonnee sinds augustus 2005
Ik heb OA ''gevonden'' omdat ik informatie zocht omtrent -het scheiden- die ik begrijpen kon. Het net staat vol met dure omschrijvingen.Hier kun je gewoon vragen wat je wilt weten en je krijgt de antwoorden die je zoekt.
Inmiddels is OA voor mij onmisbaar geworden.Ik kan alle lief en leed hier delen.En leuke contacten opdoen.
jan '12

Abonnee sinds februari 2005
OA voor zieligerds? Welnee een harstikke leuke club waar je alles kunt vinden om het leven aangenaam te maken als single parent: vakanties, uitjes, clubs enz. en dat alles mét of zonder je kinderen.
Join the club, sluit leuke vriendschappen en geniet van de gezelligheid!
jan '10

Abonnee sinds juni 2004
OuderAlleen heeft mij door de eerste, voor mij de moeilijkste, periode geholpen na mijn scheiding in 2004.
Ik heb veel mijn emoties kunnen delen met andere OA-ers en er leuke feesten en uitjes meegemaakt. Ondanks een latrelatie beleef ik als alleenstaande moeder nog veel plezier aan OA!
jan '12

Abonnee sinds juli 2009
OA is mijn virtuele huiskamer. Ik kan hier mijn -creatieve-ei kwijt, en leer hier leuke, lieve mooie en bijzondere mensen kennen. In het echt.
jan '12

Abonnee sinds oktober 2014
Een leuke plek waar je heel laagdrempelig nieuwe mensen kunt ontmoeten. Dat is wat ik zocht en ook heb gevonden de laatste maanden.
Het is bijzonder om te ervaren hoe ik na ieder uitje met een big smile weer terug naar huid rij.
Leuke mensen ontmoet, fijne gesprekken gevoerd en leuke dingen gedaan.....
feb '15

Abonnee sinds februari 2003
OuderAlleen heeft voor mij een grote betekenis, maar dan vooral in de clubs, herkenning en erkenning,samen praten en delen van leuke en minder leuke ervaringen.
Door OuderAlleen heb ik lieve mensen mogen ontmoeten waarmee er warme vriendschappen zijn ontstaan.
jan '12

Abonnee sinds mei 2002
Bij OA mijn vriend, maatje en uiteindelijk man gevonden, terwijl dat het laatste was, waar ik naar op zoek was.
jan '10

Abonnee sinds januari 2005
Kort na het overlijden van mijn vrouw in november 2004 ontdekte ik OuderAlleen.nl
Heb mij kunnen spiegelen aan lotgenoten die zoveel jaren verder waren in hun proces, nieuwe lotgenoten kunnen ondersteunen met raad, uit eigen ervaring.

Heel intense contacten op de chat gehad met lief en leed, maar ook heel veel lachen tot diep in de nacht.
Ook meegedaan aan uitjes met lotgenoten en daarbij iemand ontmoet waar ik een relatie mee heb gekregen.
Helaas heb ik door haar dood ook afscheid van haar moeten nemen. Daarbij hebben wij zoveel lief medeleven op deze site mogen ervaren.
In januari het abonnement weer verlengd voor het 6e jaar.
jan '10

Abonnee sinds december 2004
Ik heb veel nieuwe mensen leren kennen waarvan ik een aantal inmiddels als lieve vriend of vriendin mag en kan beschouwen. OA is voor mij geen lidmaatschap met verplichtingen, maar dankzij uitjes en activiteiten een goede aanleiding om es wat andere gezichten te zien en andere verhalen te horen dan wat je in je vertrouwde kringetje ziet en hoort.
jan '12

Abonnee sinds oktober 2007
Toen ik samen met mijn zoon in een totaal vreemde omgeving kwam te wonen, was OA voor mij een enorme uitkomst. Via OA heb ik een nieuwe vriendenkring opgebouwd en heb er zelfs mijn huidige man leren kennen. OA ervaar ik als een warm bad waar mensen er voor elkaar zijn, in goede en in slechte tijden!
jan '12

Abonnee sinds september 2004
Oa lid sinds 2004 mijn dorp, mijn uitlaatklep, een warme deken. gezelligheid, lotgenoten.
Uitjes, feesten, weekenden, vakanties, clubs, chat, een lach een traan.
Zekers aan te raden, ik kan (bijna) niet meer zonder :)
Ik ben verslaafd :)
jan '12

Abonnee sinds september 2005
OuderAlleen is voor mij de virtuele ontmoetingsplek om met anderen (met name singles), over van alles en nog wat van gedachten te wisselen. Mensen die je anders in het dagelijks leven hoogstwaarschijnlijk niet was tegenkomen.
jan '12

Abonnee sinds oktober 2005
Steun, heel veel steun maar ook heel veel lol met een grote L.
jan '10

Abonnee sinds juli 2004
Oa is een deel van mijn leven, ik sta er mee op en ik ga er mee naar bed.
Veel vakantie's uitjes en feesten mee geweest en leuke vrienden aan over gehouden.
Lid geworden van clubs en er zelf geopend en heel veel van geleerd. ;-)
jan '10

Abonnee sinds september 2002
Het begon met de zoektocht naar andere alleenstaande ouders om samen met de kinderen op vakantie te gaan.....8 jaar geleden kwam ik OA via een zoekmachine tegen en het is elk jaar weer gelukt om een gezellige vakantie met gelijkgezinden te hebben! Soms door naar een plek te gaan die door OA (lees: Bart) uitgezocht was of door zelf een mooie camping uit te zoeken en een oproep te plaatsen op OA.
jan '10

Abonnee sinds april 2007
OA..is mijn afleiding een stuk ontspanning maar ook zeker herkenning..Heb lieve vrienden mogen ontmoeten via de site..en leuke uitjes mogen organiseren,,
jan '12

Abonnee sinds juli 2006
Een forum waarmee je virtueel je avonden kan vullen, of irl mee op stap kan gaan. Leuke uitjes met kinderen of zonder kinderen. Er is een nieuwe (OA-)wereld opengegaan voor mij, na mijn scheiding.
jan '10

Abonnee sinds februari 2005
ik heb heel veel leuke en lieve mensen ontmoet bij OA en vind het helemaal top hier
fijn zijn de regio uitjes en de vakanties in zomer en winter
eigenlijk teveel om op te noemen, in 1 woord geweldig
jun '10

Abonnee sinds mei 2002
Samen delen van de leuke dingen die het leven ons te bieden heeft. OA zorgt voor nóg meer lol, nóg meer plezier en nóg meer contacten met leuke mensen.(en ja, andere alleenstaande ouders ontmoeten in de eigen omgeving kan zorgen voor een trap onder de kont of een aai over de bol op het moment dat het nodig is!)

jan '10

Abonnee sinds mei 2001
De tijd voor OA.....
s'Avonds vaak alleen thuis voor de buis met de kleine op bed, raakte ik best een beetje geïsoleerd. Maar via OA kon ik ook thuis onder de mensen zijn, mensen in dezelfde situatie. OA werd een soort buurtkroegje waar ik heen kon zonder dat ik oppas hoefde te regelen.
En behalve dat...... De uitjes, met en zonder kids, de contacten in het echt en natuurlijk ook..... de dates.

Want uiteindelijk ontdekte ik ook mijn heerlijke liefje via OA, mmmmmm.

Life's Gooooood!
jan '10

Abonnee sinds mei 2007
OA is gewoon leuk. Veel fijne vrienden aan overgehouden.
jan '14

Abonnee sinds november 2008
OA heeft mij door de moeilijkste tijd van mijn leven gehaald. En nu nog kan ik hier mijn verhaal kwijt. Heb afgelopen jaar veel nieuwe mensen leren kennen via OA. Het is een stukje van mijn leven geworden. Elke dag ben ik hier om te lezen of te schrijven.
jan '12

Abonnee sinds maart 2008
ouderalleen is voor mij thuiskomen bij andere ouders die er alleen voorstaan.
ik heb wel een beetje feed-back nodig en ook dat is er als het nodig is.
elk jaar zijn er terugkomende uitjes, vakanties.
het is hier heerlijk als de zon schijnt maar ook fijn als het regent.
jun '13

Abonnee sinds september 2006
Ouder alleen is voor mij een leuke en leerzame site.

Het delen van onze gevoelens dat mag en dat kan.
Het is een positieve en leerzame aanvulling op mijn leven, ik bedank alle mensen die deze site hebben gemaakt en beheren.

Ik ben van plan nog lang lid te blijven, en samen met mijn kinderen en deze mensen te genieten van het leven met ouder alleen, het voelt als een tweede familie.

Hartelijke groet van Monique.
jan '10

Abonnee sinds juni 2001
een uitlaatklep naar gelijk gesitueerde.
na de scheiding een nieuwe vrienden kring om toch weer een soort van geestelijk gezin te vormen.
jan '10

Abonnee sinds april 2005
Ouder alleen betekent herkenning voor mij en een wereld vol tips over van alles en nog wat...
jan '12

Abonnee sinds februari 2009
Oa is voor mij een soort surrogaat familie geworden... een heerlijke warme deken waar ik me af en toe heerlijk in kan rollen. Met mensen die je veel steun kunnen geven in moeilijke tijden, maar waar je ook veel mee kan lachen. Je lief en leed mee mag delen, waar je serieus genomen wordt... waar je uitjes staan met mensen die gelijkgestemd zijn, heerlijk:)
jan '12

Abonnee sinds mei 2002
Na mijn scheiding vond ik bij OA herkenning van lotgenoten, mijn onbegrip kon ik delen met mensen die in zo'n zelfde soort situatie zaten.
Veel vragen die ik had over scheiding, alimentatie etc kon ik op de site opzoeken en vaak vond ik daar wat ik nodig had (of wilde weten)
Mijn eerste uitjes (alleen en met de kids) samen met OA gedaan, dus weer je sociale leven oppakken. De kinderen konden praten/chatten met andere kinderen (OA kids) en dingen bespreken die ze bij mij niet kwijt konden.
Al met al, ben ik een stuk gegroeid mede dankzij OA.
jan '10

Abonnee sinds december 2012
In eerste instantie lid geworden omdat ik het niet zag zitten om tussen gelukkige stelletjes te gaan vakantievieren. Nu is het een aanvulling op mijn sociale netwerk, ik doe vaak mee aan uitjes en heb contacten gelegd en vriendschappen opgebouwd. Ik ben er blij mee!!
jan '15

Abonnee sinds mei 2001
Gezelligheid, reisgenoten, je motorrijlessen en -stress mee te delen en vooral het gevoel hebben dat er altijd wel iemand is die meeleeft als het even wat minder gaat omdat we aan een half woord genoeg hebben. Bijna familie, een warm bad.
jan '12

Abonnee sinds december 2003
OA is voor mij een ontmoetingsplek waar ik dagelijks lees over ervaringen van gescheiden ouders, met hen discussieer over de toestand in de wereld of over situaties waar we tegen aan lopen. Een aantal van mijn mede OA-ers zijn vrienden van me geworden.

En hoewel ik mijn eigen scheiding allang verwerkt heb denk ik dat ik hier tot in lengte van dagen blijf ronddolen.

Cleo
jan '10

Abonnee sinds oktober 2005
OA kan je geven, warmte, kracht en herkenning. Maar vooral een heleboel humor en steun!
jan '12

Abonnee sinds augustus 2005
Oa biedt warmte, steun en herkennning. Zowel om te ontvangen als om te geven.

Oa biedt sociale contacten, net zo ver als jij het wilt laten komen, helemaal goed.
jan '10

Abonnee sinds december 2009
Momenteel zit ik zelf in een scheiding. Vooral het feit dat andere mensen (zowel mannen als vrouwen) al door deze fase heen zijn, je van goed advies voorzien. Hierdoor kan je zelf beter reageren naar je kinderen en je as-ex toe. Waardoor alles in een rustiger vaarwater kan komen.
jan '10

Abonnee sinds mei 2002
Begin 2002 in contact gekomen met OA (een moeilijke periode voor mij, midden in mijn scheiding).
Wat een herkenning, begrip, een luisterend oor en een virtuele arm om me heen.
OA heeft veel te bieden en dat komt doordat iedereen er een bijdrage aan levert.
Ik ben nu 10 jaar lid en ben niet echt aktief meer, heb er veel kennissen, een paar vrienden en een leuke man aan over gehouden...
jan '12

Abonnee sinds mei 2001
Bijna vanaf het begin lid van OA geworden. Om ervaringen te kunnen uitwisselen en nieuwe contacten op te doen op een leuke en ongedwongen manier. Samen met mijn kinderen en alleen heb ik veel gedaan en nieuwe vrienden gemaakt. Uiteindelijk er zelfs weer een man aan overgehouden;-).
jan '10

Abonnee sinds april 2007
OA,,Lol vriendschap uitjes de altijd gezellige kookavonden bij mij thuis en natuurlijk mijn clubs op OA..
jan '15

Abonnee sinds september 2011
Ik ben hier gekomen 5 jaar na mijn scheiding. Dus ik was al verder in het proces van alleen zijn. Alleenstaand ouder blijf je in mijn optiek daarna wel altijd. Dat is en blijft een mooie, maar ook soms eenzame job. Het is dan fijn om herkenning te kunnen vinden, erkenning, en steun, meedenkers en meelevers te vinden in de opvoeding en omgang met je kinderen, en tegelijk ook in de zoektocht tussen 'gewoon mens zijn' en 'alleenstaande moeder'.

De uitjes zijn eigenlijk altijd leuk. Iedereen is daar alleen (of alleen met de kids) maar vooral ook met de intentie om contact te maken en het leuk te hebben. Ik heb nergens meer openheid ervaren tussen 'vreemden' onderling. De vakantie wil ik nooit meer anders dan een alleenstaande ouder vakantie ;-)
apr '13

Abonnee sinds mei 2006
Vooral herkenning. Dat doet je goed.

Vrienden en vriendinnen er aan over gehouden.
jan '12

Abonnee sinds februari 2009
Ouder Alleen betekent voor mij mijn eerste leuke kampeervakantie met kids...en daarna nog heeel veel leuke oa vakanties...,waar mijn kids al zoveel leuke vrienden hebben leren kennen! dansfeestjes...het mogen organiseren van thuisfeestjes en grote feesten waar ik helemaal blij van wordt, waar ik zelf veel leuke mensen heb leren kennen die vrienden zijn geworden waarmee ik lief en leed kan delen...OA is wel een beetje my life geworden zeg maar..!!!
jan '15

Abonnee sinds maart 2005
Na mijn scheiding was ik ook een groot deel van de vriendenclub kwijt. Op zich was dat niet erg want ik wilde een nieuw leven. Nieuwe vrienden komen niet bij je aanbellen dus ik moest iets doen. Op de datingsites vond ik mijn draai niet maar toen was er ineens OA!
Al snel leerde ik veel mensen kennen en voelde ik me er thuis. En nog.
jan '12

Abonnee sinds oktober 2009
Ik hou van mensen ontmoeten...en dat kan virtueel en zeker ook live! Helemaal leuk, OA!
jan '14

Abonnee sinds oktober 2004
Een virtueel dorp met voor elk wat wils, zoals bijv.
- veel info op allerlei gebied (scheiden, opvoeding, etc, etc)
- een knuffel en hulp in moeilijke tijden
- een schop onder je.... als je de moed op dreigt te geven
- super leuke feestjes
- vakanties met andere alleenstaande ouders en hun kids
- heel veel leuke uitjes met en zonder kids
- een dorp waarin je hele goede vrienden kan maken
- heel veel verschillende clubjes op elke gebied (van serieuze info tot onderbroekenlol, van braaf tot minder braaf)
- etc. etc.

Een ontmoetingsplaats gemaakt voor en door leden.
Een aanrader !!
jan '15

Abonnee sinds april 2007
OA Al weer bijna 7 jaar lol maar ook steun als het even niet zo lekker gaat leuke uitjes lieve mensen mogen ontmoeten.
jan '14

Abonnee sinds mei 2001
bijna 12,5 jaar geleden gescheiden en nog steeds OA lid, om (oude) vrienden te ontmoeten, hobby's te delen, vakanties door te brengen en hulp en troost te kunnen bieden en nog steeds nieuwe contacten op te doen!
feb '11

Abonnee sinds november 2011
Als alleenstaande ouder heb je best eens wat vragen over opvoeding e.d, die vond ik dus bij ouderalleen.
De uitjes die jezelf kan organiseren en je kan je ook aansluiten bij de vele uitjes die andere OA-leden organiseren, aansluiten bij diverse (regio) clubs waar jouw interesse naar uitgaat, kortom voor ieder wat wils.
Leuke vriendschappen er aan over gehouden in de loop der jaren dat ik lid ben [was af en toe even weg ;-) ]
jan '12

Wil je (ook) iets vertellen over wat OuderAlleen voor jou betekent?
Dat kan hier!