Drie tips voor een roadtrip als alleenstaande ouder 

Ingezonden mededeling

Drie tips voor een roadtrip als alleenstaande ouder
Drie tips voor een roadtrip als alleenstaande ouder
Tegenwoordig gaat het begrip reizen verder dan alleen de grenzen van plezier en avontuur. Het fungeert als een manier om je te binden met je naasten, tijd voor jezelf te vinden en je te verjongen. Tegenwoordig kiest een groot percentage van alleenstaande ouders ervoor om met hun kinderen te reizen om een nieuwe dimensie van familiebanden te ontdekken. Maar makkelijker gezegd dan gedaan, reizen met kinderen kan een uitdaging zijn als alleenstaande ouder. Je zult een scala aan verantwoordelijkheden moeten nemen, waaronder een auto verzekering afsluiten voordat je begint aan de roadtrip. Om gedoe en onnodige problemen te voorkomen, overweeg dan deze drie praktische reistips om het meeste uit je tijd te halen met je aanstaande roadtrip!

Reisziekte
Volgens enquêtes is reisziekte en de gevolgen hiervan de belangrijkste zorgen die ouders hebben als ze met kinderen reizen. Veel kinderen zijn vatbaar voor dit probleem, en het is meestal onvermijdelijk. Je moet je dus goed voorbereiden. Bestuurders of passagiers die op de voorste stoelen zitten, hebben minder kans om ziek te worden. Dit komt omdat degene die zich bezighoudt met motorische vaardigheden zich zelden ziek voelt, en ook het voorste gedeelte ondergaat minder stuiterende bewegingen. Reisziekte komt vaker voor bij passagiers op de achterbank en vooral bij kinderen. Je kunt dus reizen met een paar wegwerpzakjes en wat misselijkheidspreventieve eetwaren. Deze kunnen wat pepermuntsnoepjes, limoensap en andere veilige medicijnen bevatten.

Snacks
Mensen hebben vaak de neiging om fastfood te eten als ze op pad gaan voor een lange reis. De eetketens zijn er in overvloed en betaalbaar als je onderweg bent. Ze zijn heerlijk, makkelijk mee te nemen en te eten! Maar als je met kinderen reist, kunnen ze je ook in de problemen brengen. Het is geen goed idee om de kleine buikjes te vullen met bewerkt voedsel of junkfood. Hierdoor kunnen ze zich tijdens een lange reis vaak misselijk voelen. In het ergste geval kunnen ze er ziek van worden, wat je niet wilt! Het beste is om junkfood te vervangen door zelfgemaakte droge snacks, fruit en gezondheidsdrankjes. Op deze manier kunnen je kids onderweg alsnog genieten van wat eten, maar zullen ze hier waarschijnlijk niet misselijk van worden. Dat is dus vele malen beter dan fastfood!

Spelletjes
Vergeet niet dat je kinderen tijdens het reizen niet dezelfde capaciteit hebben als jou. Ze zijn meer verdiept in de kern van de roadtrip dan alleen het bereiken van de bestemming. Kinderen vervelen zich vaak erg snel of beginnen zich moe te voelen. Daarom moeten alleenstaande ouders regelmatig pauzeren, terwijl het ook zeker een aanrader is om onderweg spelletjes te doen met je kids. Hierbij kun je gebruik maken van tablets en smartphones, maar het is nog leuker om offline games te spelen tijdens de roadtrip. Je kunt een aantal coole autospellen plannen of regelen die ze comfortabel op de achterbank kunnen spelen. Alfabetspellen, kaartspellen, geheugenspellen en musicals kunnen bijvoorbeeld perfect dienen om de kinderen bezig te houden zodat ze zich niet gaan vervelen!