Gaan we dit jaar lekker herfstwandelingen maken? 

Ingezonden mededeling

Gaan we dit jaar lekker herfstwandelingen maken?
Gaan we dit jaar lekker herfstwandelingen maken?
Er zijn gezinnen die er een traditie van maken. Een heerlijke herfstwandeling in het bos. Tijdens een heerlijke herfstwandeling valt er volop te genieten van de kleurenpracht in het bos.
Zoals de weersvoorspellingen op de lange termijn er nu voorstaan valt er in oktober weinig extreem weer te verwachten. Toch roert oktober net als maart wel degelijk zijn staart. Helemaal zeker van hoe het najaar zal zijn, valt moeilijk te voorspellen.

Regenjas
Voor studenten die op de fiets naar de onderwijsinstelling gaan is het altijd raadzaam een regenjas met te nemen. En ga je met je familie een flinke boswandeling maken, leg dan de paraplu en regenlaarzen maar in de achterbak. Want hoge- en lagedrukgebieden kunnen zich net als cryptomunten en de Bitcoin koers grillig gedragen. Het is dus zaak altijd alert te blijven om op het juiste moment te gaan (in)stappen.

Tas
Naast alle regen werende middelen is het altijd handig een big shopper mee te nemen van een supermarkt. Bij sommige gezinnen is het namelijk de traditie om tijdens de najaarswandeling mooie herfstschatten te verzamelen die bosbodem zijn gevallen. Wacht niet te lang met het plannen van je tocht door de bossen. Ten eerste hoe later in het najaar, des te meer kans op slecht en stormachtig weer. Je zit toch niet te wachten tot er een tak op je hoofd valt. Daarnaast zijn er dieren in het bos die hun wintervoorraad opscharrelen en op geheime plekken verstoppen. Dus stel je wandeling niet te lang uit als je een mooie buit wilt verzamelen voor je herfststukje op tafel.

Koers
De voorpret op een herfstwandeling ontzeg je jezelf natuurlijk ook niet. Op google maps kun je thuis al een mooie plek uitzoeken waar je de wandeling dit jaar kan houden. Daarnaast kun je kijken of er veel verschillende soorten bomen in het uitgekozen bos staan. Vooral loofbossen tooien zich in de herfst met de mooiste kleuren die variëren van rood en bruin tot geel en oranje. Eigenlijk kun je het vergelijken met de crypto beurs daar valt ook enorm veel te variëren zoals het beleggen in de Ripple koers. Eigenlijk zou je als voorbereiding op je wandeling het eerst het weer op deze site moeten raadplegen. Een droge periode in een weekend zal vast meer plezier aan je wandeling geven.

Namen
Hoewel je tijdens een wandeling in het bos geen wolken te zien krijgt, zijn de verschillende vormen altijd boeien. Sommige mensen zien er figuren in terwijl anderen nieuwsgierig naar de meteorologische namen zijn. Het is leuk om er foto’s van te maken en naar een weerman op tv te sturen. Die heeft er vast een uitleg bij en weet of het al dan niet een zeldzaam fenomeen is. De wolkenformaties luisteren vaak naar bijzonder namen zoals Cirrus, Cumulus of Stratus en dat zijn nog de meest voorkomende types. Als je belangstelling voor cryptomunten hebt zul je ook veel verschillende namen tegen komen. Een bekende is de bitcoin maar van de Cardano koers of Ethereum zul je misschien nog nooit gehoord hebben. Wist je trouwens dat ook de bomen en planten in het bos naast de Nederlandse naam meestal ook een Latijnse naam hebben. Neem een handzaam bomen- en plantenboek mee tijdens de wandeling in het bos. Het is tenslotte leuk en leerzaam om te weten wat de namen zijn.