Pas deze tips toe bij het kopen van een auto als alleenstaande ouder 

Ingezonden mededeling

Pas deze tips toe bij het kopen van een auto als alleenstaande ouder
Pas deze tips toe bij het kopen van een auto als alleenstaande ouder
Als alleenstaande ouder kun je eigenlijk niet zonder een auto. Het is dan ook van belang om je rijbewijs te halen zodat je bijvoorbeeld je kids in je vierwieler naar school kunt brengen. Voordat je dit kunt doen moet je natuurlijk wel een auto aanschaffen. Hierbij heb je veel opties dus het is van belang om alle modellen met elkaar te vergelijken, net zoals je doet bij het afsluiten van een energiecontract. Energie vergelijken is over het algemeen relatief eenvoudig, maar bij het kopen van een auto als alleenstaande ouder kan dit lastiger zijn. Gelukkig helpen de onderstaande tips!

Behoeften en wensen?
De allereerste stap als het gaat om het zelf kopen van een auto, is het evalueren van je behoeften en wensen. Iedereen weet dat we allemaal de nieuwe toeters en bellen van een gloednieuwe auto willen, maar zullen die voor jou de beslissende factor zijn als het gaat om het doen van een aankoop? In plaats daarvan raden experts aan om een lijst te maken van wat je nodig hebt in een voertuig, zoals het aantal stoelen dat je nodig hebt of het type voertuig (auto, cross-over, bestelwagen, vrachtwagen of SUV). Ga dan over naar wensen zoals een achteruitrijcamera, sensoren, push to start of zelfs kleur! Het is hierbij wel van belang om realistisch te zijn. Denk aan je dagelijks leven en hoe je auto daarin een rol speelt. Zo kun je bepalen wat je behoeften en wensen zijn.?

Budget
Nu voor de begroting. Je hebt uiteengezet wat je in een voertuig nodig hebt, maar wat kun je je realistisch gezien veroorloven wat betreft het aankoopbedrag van de auto? Afgezien van de betaling zelf, moet je er rekening mee houden hoeveel benzine je nodig zal hebben en wat het onderhoud zou kunnen kosten. Overigens hoef je niet beslist een nieuwe auto aan te schaffen, je kunt immers ook een occasion kopen. Door dit te doen, zul je over het algemeen al minder hoeven te betalen voor de vierwieler. Een andere optie is ook nog om te kiezen voor het leasen van een auto.

Onderzoek
Oké, nu je weet wat je behoeften zijn en hoeveel je je kunt veroorloven, is het tijd om rond te kijken naar een auto die daarbij past. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste van de tips voor het kopen van een auto als alleenstaande ouder. Kijk naar auto's zelf online en niet naar wat momenteel verkrijgbaar is bij lokale dealers. Een andere tip hier zou zijn om verschillende merken en modellen te onderzoeken om te zien wat voor jou het meest logisch is.

Proefrit
Als je je goed voelt over een auto, ga je gang en plan die proefrit! Volgens experts zijn weekdagen hierbij het best, maar dat is natuurlijk niet altijd mogelijk. Je kunt dus ook gewoon in het weekend een proefrit nemen. Zorg ervoor dat je een uitgebreide proefrit aanvraagt en laat hen weten dat je het gezin meeneemt en van plan bent om autostoeltjes uit te testen. Stel ook vragen als je ze hebt!