Hoe kun je je interieurontwerp gebruiken om het beste in je kind naar boven te halen? 

Ingezonden mededeling

Hoe kun je je interieurontwerp gebruiken om het beste in je kind naar boven te halen?
Hoe kun je je interieurontwerp gebruiken om het beste in je kind naar boven te halen?
Er komt zoveel spanning kijken bij het ontwerpen en inrichten van de kinderkamer als alleenstaande ouder. Van het kiezen van de juiste kleuren tot het selecteren van een thema, meubels, accentkussens en meer - het hele proces is zowel leuk als ontmoedigend. Maar als je wordt meegezogen in het bladeren door catalogi en uren online zoeken, vergeet dan niet de functie van de kamer of de psychologie van je kind. Met een beetje nadenken kun je ervoor zorgen dat de kamer van je kind er niet alleen geweldig uitziet, maar ook bijdraagt aan hun algehele ontwikkeling. Onderstaand vind je hiervoor een paar goede tips.

Het juiste ontwerp vinden?
De eerste en fundamentele vraag die een ontwerper stelt bij het creëren van een binnenruimte voor een kind, is het doel van de kamer - wordt deze voornamelijk gebruikt om te studeren, slapen, spelen of gewoon als een privéruimte om te zitten en te ontspannen? Je antwoord zou het leidende principe moeten zijn bij het ontwerpen van de perfecte en rustige ruimte voor je kind, waar een relaxfauteuil perfect bij past. Studies hebben aangetoond dat een slaapkamer vol speelgoed en andere speelartikelen een negatieve invloed kan hebben op de slaap van een kind, terwijl een studeerkamer met een comfortabel bed de focus verslechtert. Het moet dus een combinatie van de twee zijn zodat je kind de voordelen van beide kan ondervinden.

De juiste kleuren gebruiken
Kleuren kunnen het innerlijke bewustzijn versterken, neutraliseren of verminderen. Als het om kinderen gaat, hebben kleuren altijd een belangrijke rol gespeeld in hun algehele groei en productiviteit. Kleurentherapie, ook wel chromatherapie genoemd, wordt bijvoorbeeld gebruikt om kinderen met gedrags- of psychische problemen te behandelen. Het is bekend dat kinderen verschillend reageren op verschillende kleuren en tinten, aangezien de perceptie van kleur door elk mens uniek is. Ontwerpers gebruiken kleuren die de perfecte, vrolijke en rustige omgeving voor kinderkamers kunnen creëren. Bedenk welke kleur geschikt is voor je kind en koop vervolgens bijvoorbeeld een draaifauteuil in deze tint of geef de muren deze kleur. Dit zal waarschijnlijk de grootste impact hebben, dus denk er goed over na.

Het opruimen van de kamer
Het is bekend dat het creëren van een nette en rustige omgeving in de kinderkamer zijn mentale en fysieke gezondheid verbetert. Rommel creëert een gevoel van angst - of het nu bij volwassenen of kinderen is. Een kamer vol speelgoed, boeken en meubels, allemaal op één plek, kan het overvol maken. Grote open ruimtes dragen bij aan de algehele mentale gezondheid van kinderen. Bij het ontwerpen van je ruimte, bespaar je op onnodige rommel en concentreer je je op het creëren van lege ruimtes voor reliëf. Focus op elementen met een kleine footprint en veel praktisch gebruik, zoals opbergkasten, strakke meubels en multifunctionele meubels, zoals een sta op stoel die ook gebruikt kan worden als opslag van kleding. Onthoud ook vooral dat je kind zal blijven groeien en dat zijn behoeften zullen veranderen, speel hier dus op in bij het inrichten van zijn/haar kamer.