'Ouderwetse' komkommersla
Onderwerp van Bosbes
BEHEERD DOOR:

Terug naar de lijst
-
Ik had 'zo'n' schoonmoeder die maakte altijd komkommer in azijn ja en suiker en wat peper. Heerlijk bij rundvlees
-
Mijn nachtmerrie. Nederlandse oma maakte een groen prutje. Bah.
-
Oooooh ja heerlijk. Mijn moeder zette een bord met iets zwaars erop zodat het vocht eruit kon. Dan azijn suiker en wat aromat. Het waren geschilde komkommers in schijfjes. Vlgs mij ook wat slasaus.
-
Ik maak deze variant vaak
>>LINK<<
-
quote:
Dit schreef Caroline
Mijn nachtmerrie. Nederlandse oma maakte een groen prutje. Bah.

Mijn moeder deed die komkommersla in een Tupperware bakje dat je kon afsluiten.
De lucht ging nooit meer uit die bakjes.
-
quote:
Dit schreef Carla-S
Dat ken ik!
Geraspte komkommer met wat peper en een scheut azijn, gewone witte azijn.
Mijn moeder kennende ging er ook zout door maar ik doe niet aan zout
Meer niet.
Ja, zo ken ik het ook.
-
quote:
Dit schreef MarjanvanE
suiker en azijn en dan heel lang laten intrekken.
Ja, dat deed mijn moeder ook.
Soms geraspt, soms schijfjes.
-
Het is het eerste wat ik eet als ik terug kom van vakantie
Een prakkie bloemkool met komkommers.
Niet op de manier van mijn moeder Suiker en azijn. Ik rasp de komkommer giet niets af maar roer er een zakje saladekruiden doorheen
..
-
quote:
Dit schreef robinet
Het is het eerste wat ik eet als ik terug kom van vakantie. Ik rasp de komkommer giet niets af maar roer er een zakje saladekruiden doorheen
..
Lijkt mij ook lekker
-
Bosbes
Wil niet meer bang zijn
-
Bosbes
Wil niet meer bang zijn
quote:
Dit schreef Piep
Ik maak deze variant vaak
>>LINK<<
Ook heel lekker!
-
Bosbes
Wil niet meer bang zijn
Terug naar de lijst